• Alfa Of NS
    (huh, de sokat irtatok. olvashattam ezerrel :) )

dez!

Szerintem a tudat kerdeseben - reszben vagy egeszben - tevuton jarsz. Azokkal, amikkel megprobalod korulirni a tudatot, magyarazhatoak kvantumfizika nelkul is. Irtad, hogy nincs kozpontja az agynak, vmi osszeszedi mindenhonnan az infot stb, amik erdekes modon pont jellemzoek a neuralis halozatokra. A modularitas ugye nem egeszen ugy mukodik, mint mondjuk egy procinal. Itt egyszerre lehet egy resz egy modul resze es az egesz agy, mint egyetlen modul, resze. A tudat bizonyos szempontbol nezve csupan illuzio. Nem mintha nem letezne, csak mi adunk nevet egy folyamatnak, jellensegnek, ami "csupan ingerek halmaza". A tudat szerintem mellektermek. Ahogy egyre osszetettebb informaciofeldolgozast akarsz csinalni, ugy kozelitesz egyre jobban hozza. Ahogy egy problemakort probalsz megoldani elobb-utobb eljutsz az altalanositas eszkozehez. Igy kaphatsz a problemakorre egy "celhardvert". A tudat meg szerintem csupan a problemakorok altalanositasa. Mondhatnam az altalanositasok altalanositasa. Az abszolut absztrakcio. Mert igy valhat univerzalis problemamegoldova.