• HUmanEmber41st
    Ha tudnánk PONTOSAN, hogy mi is az INTELLIGENCIA, TUDAT, EMLÉKEZET,TANULÁS, GONDOLKODÁSI FOLYAMAT akkor simán be tudnánk építeni egy megfelelő befogadóképességű gépbe.
    Azért, mert itt szerves anyagot kapcsoltak össze egy szilíciumalapú géppel, az nem jelenti azt, hogy megalkották az első mesterséges intelligenciát. Készülhetnek így nagyon okos gépek is, de attól még semmi újat nem fog egyik sem feltalálni, vagy létrehozni.
    A fent írt fogalmak szerintem sem az agy méretetétől függenek. Az agy csak "áthozza, kapcsolatot teremt" ezekkel a dolgokkal, egy olyan helyről, ahol ezek a fogalmak léteznek. Én szerintem az agy "csak" egy bonyolult adó-vevő egység, mely olyan energiával dolgozik, melyet ma még sem mérni, sem elképzelni nem tud a fizika. Igen az agy elektromos tevékenységét nagyon jól lehet mérni encefalográffal. De ez az elektromos aktivitás csak egy kísérőjelenség, amit ez az ismeretlen energia áramlása áttételeken keresztül gerjeszt. Jelzem, ez csak az én magánvéleményem. A természetben minden egyszerű. Tisztelt fizikus-materialista urak! Túl kellene már lépni ezen a hiszem, ha látom nézőponton, és kutatni kellene azt is, amit a jelenlegi műszerekkel nem lehet mérni, mert ha a tér több mint 3 fizikai dimenzióban létezik, akkor létezhetnek olyan energiaáramlások, amik a mi álltalunk érzékelt 3Dben nem terjednek.
    Valami olyasmire gondolok, hogy rossz példa: nem látnánk a szuperszónikus repülőgép törzsét. De a hangját hallanánk, és a kondenzcsíkok is megjelennének a levegőben. Mindenki elemezgetné a kondenzcsíkok mintáját, a hangokat meg felbontanánk mindenféle frekvrenciákra, és azokról vitáznánk, hogy mi is ez. Aki meg azt mondaná, hogy a hang és a kondenzcsík összefüggő dolgok, és valami számunkra érzékelhetetlen dolog kelti, az teljesen lehülyéznék, és bolondok házába zárnák.
    Fontos a tudás, de ha valakibe beleverik ,hogy az energia nem keletkezik (főleg a semmiből), akkor nem is fogja keresni. Akinek meg erről hiányos ismeretei vannak, szívesen elindul olyan úton, amire az akadémikus gondolkodás azt mondja, hogy nincs ott semmi, mert nem is lehet. A parafizika, a parapszichológia megpróbál ezekbe az irányokba kutatni, a fent említett okokból persze mindenki lehülyézi őket.
    Járt utat járatlanért el ne hagyd! Mondják a tapasztalt öregek.
    A feltalálók csak elhagyják..
    Na most jól hozzászóltam mindenhez