Megmagyarázhatatlan, különös dolgok magyarázata érdekel :))
  • FtranX
    "Vettem még régen egy könyvet, elég komoly könyv(nek néz ki), és nagyon komolyan le vannak írva a tündérek, manók, meg ilyenek, hogy valóban léteznek, valahol Skandináviában vagy hol. Vannak tanuk, több ezren, vannak fényképek.."

Attól, hogy valamit leírnak egy könyvben, attól még az nem lesz hiteles.

"Viszont földsugárzás, az létezik és a tudomány ma már/ismét, elég komolyan foglalkozik vele."

Hol és kik bizonyították, hogy földsugárzás létezik? Egyáltalán mi az a "földsugárzás"?

"Bizonyított tény, ha baj van az egészségeddel, átrakod az ágyadat sugármentes helyre, akkor meggyógyulsz."

Szintén. Hol és kik végeztek ilyen vizsgálatot? Milyen sugáról van szó?

"Ufok meg egyebek, persze, nincs bizonyíték semmire.
    Csak az emberek szava, amit elhiszünk vagy sem."

Ez nem igaz. Számos ilyen dologgal kapcsolatban végeztek már objektív vizsgálatokat (pl. működik-e az asztrológia, a pálcásemberek tényleg megtalálják-e a vizet, a kézrátétellel gyógyítók tényleg képesek-e gyógyítani? stb, stb.) de ezek mindegyike negatív eredménnyel zárult. Legalábbis én még csak ilyet láttam. De ha mondasz példát az ellenkezőjére...

A realitásból nagyon jó kiszakadni, de ehhez nem biztos, hogy ilyen dolgokat kell segítségül hívni. Erre sokkal jobb pl. a Harry Potter, az X-akták, vagy a DOOM 3. :)
    Ami viszont fontos, hogy ezeket nem szabad összekeverni a valósággal.