PS2-n mi kell ahhoz, hogy a HDLoader betöltődjön mindenféle boot-lemez használata nélkül ?
  • eddie666
    Hali, nem biztos hogy nem off de lehet, hogy érdekel valakit hogyan lehet hálózati windows megosztásról SMS playerrel filmet nézni. Nem láttam sehol normális leírást és a samba protokollon sokat dolgoztak az SMS írói. Megérdemlik, hogy használjuk. Nekem a fő gondom az volt, hogy mobilwinyóra kell másolgatni az állományt amikor már a gépen ott van. Akinek USB-s routere van (ASUS WL500)annak meg kifejezetten jólesik

szükséges hardverek, ps+SMS player hálózatba kötve egy routerrel vagy egy windowsPC-vel vagy egy NAS-sal.

router konfig: a ps2 mac címe alapján egy fix IP-t kell kiosztani vagy a ps2-nek olyan IP-t beállítani amit a router DHCP konfigja nem oszt ki. Remélem világos voltam. Egyébként mindig más IP-je lesz a PS2-nek

MC-re kell másolni az MC0:/SMS könyvtárba egy SMS.cnf kisbetü-nagybetü fontos, ami így néz ki. Ezt a filet pc-n is meg lehet csinálni és utána usb-ről a filebrowserrel is fel lehet másolni.

192.168.2.50
    NAS
    film
    psx
    psx

ahol a sorok így következnek: ip, gépnév, megosztásnév,login, password.
    A PC-n egy psx nevu usert psx jelszóval létre kell hozni és a könytárat amit megosztasz film-re kell elnevezni. (ki kell kapcsolni az egyszerű filemegosztást az xp-n). Több megosztást is be lehet állítani, ekkor egy üres sort kell a blokkok között hagyni.

Ezután már csk az SMS-ben kell beállítani a ps2 saját IP-jét, és bekapcsolni az SMB (network settings)üzemmódot valamint az autostart network-ot(device settings). Nekem valamiért csak auto-negotiation-ban működik rendesen a hálózat. Aki elakadna szóljon, gyorsan írtam.

üdv eddie.