PS2-n mi kell ahhoz, hogy a HDLoader betöltődjön mindenféle boot-lemez használata nélkül ?
  • PoisonChihuahua
    #1936
    Először is kezdjük ott, hogy ebben a HDD témában két féle HDD-ről beszélünk. Az egyik a vastag PS2-be való belső HDD, a másik a külső USB-s HDD. A kettő teljesen KÜLÖNBÖZŐ! Azt, hogy miért mondom ezt, majd mindjárt meglátod.

    A vastag PS2-be való belső HDD-nek megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy gyorsabban tölti be a játékokat, nagy a kompatibilitási rátája (80-90%) és kíméli a PS2 igencsak gyenge minőségű olvasófejét. Magyarul ez egy igen hasznos és kényelmes megoldás.

    VISZONT!

    A külső USB-s HDD (ami hasznáható mind a vastag, mind a vékony PS2-k esetében), sajnos NEM rendelkezik a fenti előnyökkel! Miért?

    1. A PS2 USB portjai USB1.1 szabványúak ergo SOHA nem érhet el 2.0-ás sebességet, tehát nem tudja kihasználni azt az előnyt, hogy merevlemezről gyorsabban tölti a játékot. Emiatt a játékok lassabban töltenek mint lemezről (kb. 2,5-3-szor), vagy el sem indulnak, ugyanis...

    2. Kicsi a kompatibilitási rátája. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, nézd meg magad ezen a linken:

    http://list.sksapps.com/

    Ha megnézed, te is láthatod, hogy igen kevés játék támogatja a külső HDD-t (30-40%), ami pedig el is indul, hang- illetve videóhibákkal küszködik (pl: szaggat a videóbejátszás, késik a hang, vagy egyáltalán nincs, stb.). Én is kipróbáltam már ezt a külső HDD-s dolgot és tapasztalatból mondom, 10-ből 3 játék volt az ami teljesen tökéletesen, hibáktól mentesen futott. (A 3-szor lassabb töltéstől eltekintek, hisz az az összes játéknál fennáll.)

    Végezetül annyit tudok mondani, hogy sokan keverik a két HDD-s formát és sajnos egy kalap alá veszik a kettőt, holott nem sok közük van egymáshoz. Én nem lebeszélni akarlak, isten őrizz, csupán figyelmeztetni, hogy ne akkor lepődj meg amikor először szembesülsz a dologgal, hogy a külső HDD inkább egy jópofa dolog mintsem a gyakorlatban rendszeresen, hosszútávon használható megoldás!