• [NST]Cifu
    Leírtad azt, amit én, csak az értelmezés különböző, szerinted az a jó, ha egy tudományos tétel köré felépítenek egy dolgot, igaz, ennél már inkább a fantáziájukra támaszkodnak, és nem a realitásokra (lásd az említett dilithium téma), hogy éreztessék, tényleg a jövőben vagyunk. Én meg a falnak tudok menni az ilyentől, hiszen erre a technoblablára épül a sorozat jelentős része. Most akkor vagy ne akarjanak túl tudományosnak látszani (mint ahogy azt tette pl. a Star Wars, ahol csak a képeskönyvek és az bővített világ (EU) foglalkozik a látványvilág áltudományos megmagyarázásával), vagy ha tudományosan közelítik, akkor tegyék komolyan (mint ahogy anno tették a 2001-ben és a 2010-ben).
    Az én nézetem szerint a Star Treknek több köze van az áltudományossághoz, mint a tudományhoz, az, hogy belevegyítettek bizonyos tudományos ismerteket, még nem emeli olyan szintre szerintem a sorozatot (vagy a világot), hogy a filmbéli technológiát komoly szintre emeljük. Az ST (ahogy az SW is) egy szórakoztató műsor - legalábbis számomra.