Az olajipar a világ legnagyobb ipara s a világ legnagyobb cégei az autógyártók és a Hét nővér kissé érdekeltek abban hogy a 'kincsüket' ne váltsa le semmi, főleg most ne amikor a fogyasztás várható növekedése óriási. Az olaj sok képviselőt/szenátort adott Washingtonnak rossznyelvek szerint még a TFTR vezetésében is jelen van. Hallottuk a legendákat miszerint Nicola Tesla 70es évekbeli követőit hogy tették el láb alól, ha erre nincs is bizonyíték, azt számtalan eset igazolja hogy komoly fejlesztéseket felvásároltak és suttba dobtak (mint a gyógyszeriparban amiről vkinek már írtam hasonlót..)
Természetesen a másik oldalon is vannak érdekek, híres tudósok, környezetvédelmi (igen környezetvédelmi!) csoportok, erkölcsös előrelátó emberek akik az unokájukra is gondolnak, nagyságrendekkel kisebb gazdasági szereppel de remélhetőleg mégis komoly befolyással. egy kis olvasnivaló
És hogy írjak konkrét bizonyítékot? Nem tudok. De a tékes válaszomban csak arra világítottam rá hogy a környezetvédők pont a másik oldalon állnak. Az pedig köztudott hogy marha sok olyan űreszköz van amiben felhasználják a rádioaktivítást ott fenn ez nem gond ha meg leesik vmi az úgyis állami tulajdon és haderő várja érkezését.. Szal én értem hogy NS alfája mire gondolt de az hülyeség (Ja és néhány fanatikus Greenpeace-tagot nem neveznék környezetvédőnek).