• Conny29
    Megvalósíthatóságilag bonyolult,hiszen ahhoz hogy a kis nanorobotok egy új alakot rakjanak össze,amit egy központi számítógép vezérel hihetetlen sok számításra van szükség,amit hihetetlen gyorsasággal kéne kiszámítani,szerintem ezt a mai számítógépek nem tudnák,tök mindegy hány magos procit csinálnak 8 magosat 80 magosat vagy 800 magosat. Tehát ehhez új megoldásra van szükség,amit a mai technika már kutat,lévén quantum-computer.De ez ma még tényleg gyerek cipőben jár,a róla szóló hírek is elég szűkszavúak.
    De a filmek világában az alakváltás a T2 óta nem újdonság.

Ami pedig az antigravitációt illeti,a megvalósítása kész van,keress csak rá nyugodtan a neten, a google-on,akár kép szerint is,úgy mint "lifter".Egyszerű kis szerkezet amibe áramot vezetve lebeg a föld felett.
    Persze ez a mai embernek nagyon újnak idegennek tűnhet.Vagy el sem hiszi hogy már létezik.

Dehát ez persze nem túl publikus,hisz az olajkartellek bezárhatnának.
    De megértem ha túl sci-fisnek véled,a star trek is azért lett egyre népszerűtlen,mert kevés volt benne a cselekmény,a látvány,sok volt benne a techno-blabla,amit mondjuk kevesen értettek,vagy érdekelte őket.

De ezt csak példának mondtam,vagy megoldásként,mert a mai embernek már kevésbé lehet beadni hogy egy auto sűrített levegőt kilövelve repülni fog a levegőben.Esetleg gyorsabban megy,de nem fog felemelkedni a földről.