• KnightRider

Én attól félek igazán, hogy megint a leglényegesebb elemet hagyják ki, azt a kellően kalandos és kellően humoros egyveleget, ami az eredeti sorozat lelkét adta. Túl sok lesz az akció meg a Fast and the Furious féle ricer vonás, aztán az egész valami CSI klón lesz, autóval, ami csak száguld, mintha kergetnék. Ha az életérzés megmarad (jó, tudom, hogy ugyanolyan nem lehet, mint régen, de az alapelvek azért maradhatnak), akkor elfogadom a Mustangot, elfogadom a Transformerses panelpörgetést, még azt a bűnronda spoiler-szörnyeteget is.
    Legyenek benne baráti csipkelődések Michael és Kitt között (mondjuk az új trailerben is lebuzizza Kitt Michaelt, magyarban én ezt simán megdobnám egy "Buzi-e vagy?"-gyal. Legyen benne sexual tension (magyarszakosoktól elnézést) Michael és Sarah között (mondjuk a trailer alapján nem csak tension van ott :D) és a szerelmi életüket ne Michael vizeléséhez időzítsék. Legyenek benne generációs/kulturális különbségekből adódó poénok Michael és Charles Graiman között. Mindezt meg lehet csinálni 21ik századi életérzéssel is. Pl. simán lehetne, hogy Graiman elkezd áradozni a Led Zeppelinről meg Hendrixről (hát milyen hippi feje van amúgy is, fiatalon ez ott volt Woodstockban, látszik rajta :D), miközben Michael 50 Centet meg Eminemet hallgat (ha rosszul írtam a nevüket, újfent bocs, én is inkább Zeppelint meg Hendrixet hallgatok :D).
    Legyen benne kellő technokrata/geek cucc is, manapság ez nélkülözhetetlen, de ne az legyen, hogy minden harmadik epizódban a "hacker of the week" megpróbálja átprogramozni Kittet. Az eredeti Knight Riderben is felbukkant egy-egy ilyen epizód és jó volt, mert a maga szokatlanságával ("gonosz" Kitt, lásd 4ik évad, "Kitt, a gyilkos", mikor Michael mondja: "Nincs más hátra, el kell pusztítani Kittet", és a néző szíve akkorát dobban, mint egy cölöpverő) jó epizódot adott. Ha nem feszítik túl ezt a szálat és lesz évadonként egy ilyen epizód, az nagyon jó, de ennél több nem.
    A másik, amitől félek, az az, hogy tele lesz összeesküvéses, korruptpolitikusos, antioszamabinládenes sztorikkal. Ilyen is kell egyszer-egyszer, de én maradnék az "igazságot szolgáltatunk a védtelen kisembernek" sztoriknál, ami az eredeti Knight Rider lényeges eleme volt. Arról szólt, hogy eljön egy ember (és egy autó), akik megvédik az egyszeri embert, nem pedig arról, hogy a húdegonosz privát milicia világháborút akar kirobbantani Uncle Sam robotfegyvereinek meghackelése által (abban az esetben hívjuk John Connort, az ilyesmi az ő specialitása).

Most perpillanat ennyi jutott az eszembe. Higgyétek el, én kitartok az új sorozat mellett is, és annélkül, hogy láttam volna az első epizódot (a pilotot láttam, de az úgysem számít, egy pilot sem olyan, mint a sorozat maga), nincs jogom ítélkezni. Majd meglátom és mind meglátjuk. Két hónap múlva, le merem fogadni, itt majd kultúrált anyázásba fogunk bocsátkozni az első epizód kivesézésének ürügyén, de annak úgy is kell lennie, végre nem csak a Lost meg a Prisonbreak fórum fog napi 50+ kommentet kapni :D