-
KnightRider #1156
Megnéztem. Most fejeztem be és még mindig a hatása alatt vagyok. Hónapok óta várom, és most, a mai napon ismét úgy érzem magam, mint az az ötéves kiskölyök, aki a nagyapjával nézte, amint az eredeti Kitt és Karr összecsap az első évad hetedik epizódjában.
Nagyon tetszett a millió kis hommage az eredeti iránt. A kaszinó, mint a Nehéz Örökségben, a régi Kitt alkatrészei és egyetlen pillanatra a jó öreg, poros Trans Am. És persze Michael Knight: "Twenty-five years ago, I was that man".
Mint vérbeli rajongó, majd' kiugrik a szívem és boldog vagyok, hogy huszonöt év után ismét egy Kitt dübörög az országúton. Annak főleg, hogy ez a Kitt nem csak egy összehordott valami, hanem közvetlen utódja az eredetinek és ezt ki is mondják: "It's not another Trans Am, is it?". Maga az autó még mindig kissé szokatlan nekem, pl. az számomra kissé visszaléésnek tűnik az eredetihez képest, hogy kikapcoslt állapotban a páncélvédelem nem működik. A régi Kittet, ha kikapcsolták, attól még golyóálló maradt. Persze ő meg nem tudott alakot váltani. Ami nagyon szépen volt megcsinálva, engem valamiért a Pókember 3 Venom szimbióta effektjére emlékeztetett.
Pár szó a többiekről:
-Mike: Örülök, hogy a karaktere nem kifejezetten egy Michael Knight klón, hanem teljesen eltérőek és ez majd megadja azt a karakterfejlődési vonalat, ami megkülönbözteti az eredeti sorozatot az újtól. És amikor az ütközésnél azt mondja: "This is gonna hurt, buddy!", a "buddy"nál azért nagyot dobbant a szívem.
-Sarah: Ha olvastátok a Deanna Russo interjút, akkor most már tudjátok, hogy a leányzó vágya beteljesedett, a karaktere ezerszer fejlettebb a régi sorozat női szere(p)lőinél.
-Ruvai: dögös lezzie tejeskávé!!! Kell-e bárkinek több? ;)
-Graiman: nagyon szeretném tudni, mi volt a kapcsolata Wilton Knighttal és/vagy Devonnal, ha már megépítette nekik az eredeti Kittet.
Pár szótt az effektekről: az államat még mindig próbálom fölszedni a padlóról. Az alakváltások, a golyók visszaverése, mind gyönyörű. Egyedül az nem tetszett az effektekben, hogy amikor Kitt elhúz mellettünk, mindig beremeg a kép, mintha a menetszél megcsapná a kamerát. Egyszer jól nézett ki, de a többi felesleges volt. Mindenesetre ezek után remélem, hogy a régi sorozatot felújítják ilyen szintű effektekkel, mint ahogyan azt az eredeti Star Trekkel is csinálják.
Összességében nagyon is meg vagyok elégedve a filmmel. Az összes sequelt lepipálta, beleértve a Knight Rider 2000-t is. Egy dolog nem tetszett a filmben, az pedig a repülő a végén, egy szárazföldi jármű mellé logikusabb lenne egy szárazföldi mobilegység, magyarul a régi kamion modern változata.
Végül az utolsó szó jogán: az írósztrájknak vége, jöhetnek a forgatókönyvek, johet az új sorozat első évada Szeptemebertől (kopp, kopp, kopp), de...! Nekem a Knight Rider mindig is a Knight Industries Two Thousandet fogja jelenteni, a Trans Amet, volánja mögött Michael knighttal, az emberrel, aki elhozta a változást.