Knight Rider (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Sajnos, arra tíz Kitt sem lenne elég. Mondjuk a KR nem is a békérõl, hanem az igazságról szól. Attól félek, hogy ha kijön a nagyfilm (amibe nem kell Hasselhoff, de a régi Trans Am kell!!!), pont ez fog kimaradni belõle. Csinálnak egy ilyen "Csárliangyalai" baromságot belõle, és kimarad a lényeg, az akció mögötti karakterek varázsa. Azt mondják, Sin City hangulatú lesz, én azt mondom, legyen Chobits hangulatú. Ember és gép, hasonlóságok és különbségek, mennyiben vagyunk mások, mint õk és õk mennyire emberiek akarnak lenni. Trekkie kollégák ezt ismerhetik Data esetébõl. Kitt olyan, mint Data, csak neki nem humanoid testet építettek, hanem egy autót. De attól még ugyanúgy megvannak az emberi érzései. Sokat kell még tanulnia az emberekrõl (mindenki emlékszik az 1/17: Egy szép, nyugods kisváros c. epizódra, amikor Michael a Bibliát magyarázta neki), de megvan benne a lehetõség. Ez igazán a második/harmadik évadban jön ki, a negyedik meg szar, nem is érdemes vele foglalkozni, csak az SPM ér valamit is. Félõ, hogy a leendõ nagyfilmben elkövetik a negyedik évad összes hibáját: übertuningolt verda ("ricer", nem tudom, magyarul hogy mondják), megy ezerrel, de a benne élõ személlyel nem is foglalkoznak. Az meg kit érdekel, hogy Michaelt hogy verik össze a rosszfiúk epizódról epizódra (mondjuk A rózsák illata jó volt)?! Az egész nem Michaelrõl szól, mert õ "csak" egy ember. Kitt lénye egy merõben új koncepció, más mint az õt megelõzõ HAL-9000 és a nagy utód, a már említett Mr. Data. Mindkettõ és egyik sem, és éppen ezért egyedi. Emlékeztek a harmadik évador "Junk Yard Dog - Veszélyes hulladék"-ra? Kitt személyisége talán itt a legemberibb. Megismeri a halálfélelmet, egy komoly trauma az egész életében. És nem csak egy epizódra hat ki. Rögtön utána (Buy out - Felvásárlás) Kitt elkezdi megkérdõjelezni önnön értékét. Negyedik évad nyitójában mit csinál? Megkérdõjelezi önön értékét. Fejlõdik érzelmileg, egyre inkább emberként reagál dolgokra. Megismeri a haragot (Kitt, a gyilkos), a reményt (Élethalálharc - aki ezt elmúlasztotta, azonnal pótolja, a sorozat legjobb, legemberibb része, egyébként második évados, tehát Kitt már akkor is elég emberi volt), és így tovább. Nem is igazán a pöpec TA és a felspécizett mûszerfal számít (jó, nem mondom, annélkül nem lenne az igazi, Kitt TA-ként az igazi, nem egy Szokol rádióval felszerelt Zsiguliként), hanem az elbûvölõ, olykur humoros, olykor keserû, de minden tekintetben magával ragadó személyiség.
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Azok közül a sorozatok közül, amiket rendszeresen néztem, a Baywatch és a Knight Rider a legkomolytalanabb, de amit elmondtatok, az igaz, nem vonom kétségbe. Csak a véleményemet mondtam, de fölösleges tovább magyarázni. :)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Egy Agatha Christie történet színvonalát semmiképpen sem éri el a sorozat, de számtalan filmet (és még sorozatot is) tudnék mondani, ami után a Knight Rider tényleg csak 10 évesen volt nagy élmény.
Hál' Istennek! Végre lesz vmi jó a vizsgaidõszak után. Mondjuk most, hogy feldigiztem az egészet és kiírtam DVDre, onnantól akármikor megnézhetem, de mégis, így olyan "tévészaga" lesz megint...
Egyébként én láttam komoly filmaket is, pl. Passió, Nyugaton a helyzet változatlan, Gyilkos mezõk, mind komoly, valós alapú történet, de mégis, a KR számomra sokkal többet jelent. A Knight Rider valójában sokkal több, mint egy langaléta dauerolt hajú pasas egy überkirály fekete autóval. Az egész arról szól, hogy KELL egy valaki, aki segít azoknak, akiket elnyom a törvény fölött álló bûnözés. Kellõ akarattal és hittel gyõzedelmeskedni lehet a Garthe Knight, Graham Douville és John Birock féle embereken (ha vki nem tudná, ez utóbbiak KR bûnözõk, mindnyájan komoly hatással voltak Kittékre). Az, hogy valaki kap segítségül egy olyan társat, mint Kitt (mert Kitt nem csak egy szállítójármû, õ egy egyéniség a maga erõsségeivel és gyengeségeivel, félelmeivel és vágyaival), az csak a szuperduplaplusz.
Mellesleg imádom, mikor Michael belekurjant a mûszerfalba: "Kitt, táplálj be közvetlen útirányt! SPM-fokozat!" Karosszéria szét, és usgyi!
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
csak old sztájlis sorozat picit
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
amúgy azok nem voltak rosszak
de én szeretnék még nosztalgiázni :P
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Véleményem szerint az az egy komoly baja van ennek a sorozatnak, hogy gyerekes. Talán a Kölyök Klubban állná meg a helyét, és ezt nem viccbõl mondom.
Én is gyerekként néztem annak idején, ma már a nosztalgián kívül semmilyen élményt nem nyújt. Szintén ez a helyzet a Baywatch-csal.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)
The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)
Emlékeztek amikor elszállt az egyik adásnál a hang? Nos én félig meddig viccbõl arra gyanakodtam, hogy dvd-rõl nyomatták, de ez nem így van, hanem egy adás lebonyolító progival adják a filmeket. Megvan adva egy pont a filmben, amikor átkapcsol a reklámra. Namost utána amikor lement a reklám, akkor ugyebár a filmnél megszünik a pause, és tovább folytatódik. Namost itt a progi alapbeállításánál elcseszhetett valamit a technikus, mert a hangsáv átváltott default-ra, és nem a Hungarian nyelvvel folytatta. Tehát a progiban valahol ottfelejtett egy pipát. :D Az eset után egy nappal ez a necces helyzet megismétlõdött a Hetedik mennyországban, de ott valaki gyorsan kapcsolt, mert csak 20 másodpercig volt ilyen.
Következtetés:
A KNIGHT RIDER ALATT AZ ÖSSZES TECHNIKUS KÁVÉZOTT VAGY FALLABDÁZOTT!!!
<#heureka>#heureka>
Üdv:
DJviolin
A Májkülékre lövöldözõ sárga ruhás tag, a csaj felõl lõtt, amikor RC elkapta a sárga ruhás embert, Májkül meg a hüvejkujját feltartva köszönte meg a másik oldal felé nézve :)
pl tegnapi erdõs rész mikor égett a ház,nem ment oda hogy fellökje azt az autót ami dobálta a molotov koktélt