512mega: gépe válogatja, hogy épp hibázik-e vagy sem, vagy lekezeli-e vagy sem. nekem a 98as gépemben 640mega volt, és gond nélkül működött, másnak el se indult 512+megával, megint máshol pedig 512nek látta az 1 gigát... ezt az ms is tudja, és a knowledge base-ben ott van egy elég mélyreható lista azokról a hardverekről amikkel működik, amikkel nem, stb :)
a linuxot nem én próbáltam felpakolni, mert tudom, hogy nem értek hozzá (bár nem értem miért kellene érteni hozzá meg mélyre áskálódni, amikor egy oprendszernek működnie kellene és nem problémákat okozni... és nem kellene egy eszköz _használatához_ tanfolyamra járni :o) )
fat fileméret-limitje 2giga, a fat32-é 4giga - és nem csak dvd image-ek tudnak akkorára növekedni, hanem pl. egy rendesebb psd is könnyedén felszalad akkorára. (itt előjön a rendes méretű memóriakezelés és a reboot szükségességének teljes hiánya, kb havonta 1x kell újraindítani a gépet - azt is csak azért, mert kijött esetleg pár olyan javítás - de a mostani uptime pl már lassan a 3. hónapban jár)
HT-s procim nincs, ezért nem vetettem fel mint probléma
vírusok - én egyetlen egyet se szedtem össze, egyetlen féreg se jutott be pár év alatt, pedig "csak" felpakoltam a frissítéseket amikor kijöttek, és egy alap ingyenes tűzfalat+vírusirtót használtam... de szerintem ez bármelyik oprendszeren szükséges minimum. (a blaster is csak azért terjedt el így, mert sok barom user egy hónapok óta létező javítást nem volt hajlandó felrakni...)
játszani nem szoktam, ezért nem emlegettem különféle doomokat :o) a "fokozottan veszélyeztetett a használata" meg legalább akkora baromság-propaganda, mint amit néhány elvakult ms-fanatikus hangoztat :)
nem is akartalak rávenni az xp használatára, csak azt mondtad, hogy tudsz alternatívát - de egyelőre csak elmondtad, hogy megfelelő állítgatással meg tweakeléssel 1 grafikus felületet és 1 másik oprendszert rá lehet gyúrni arra, hogy talán képes legyen arra, amire ez itt - és az install/setup anno nem telt 1 órába, és azóta a legnagyobb karbantartás az a párhavonta történő újraindítás amit egy-egy kritikus javítás igényel.