lola#32
"512mega felett már a 98 hibázgathat (ez ismert korlát)" - korlát, de nem hibázgat, maximum nem kezeli.
"48bites ide vezérlés kell a 128gigánál nagyobb vinyók lekezeléséhez, enélkül csak az első 128 giga látszik" - 160 Gigást ennek ellenére akkor hogyan sikerül kezelnem? (természetesen nem egy partícióban)
"3 nap után se nagyon sikerült gond nélkül minden hardvert lekezelni" - ez csak a hozzá nem értésedet igazolja.
"firewire-os vinyókezelést pedig szintén nem sikerült hibátlanul implementálni linuxon úgy, hogy olyan egyszerűen le- és felpakolható lett volna." - hmmm... van egy külső HDD-m. Van USB(2) és firewire csatlakozója is az adapterének. Csináltam egy medialejátszó szerkezetet egy miniITX-es alaplappal, a sw-es rész mikrolinux (oprendszer)+MPlayer (médialejátszó). Simán kezeli a külső HDD-t USB2 és firewire csatlakoztatással is. Majd valahogy elmagyarázom neki, hogy ezt nem szabadna tudnia. LOL!!!
"ntfs kell a 2gigánál nagyobb fileokhoz" - jó lesz az 4Gigának is! Ez persze csak akkor jelent(ene) gondot, ha DVD image-file-t akarnék írni. De én személy szerint nem akarok, de aki akar, annak valóban gondot jelenthet 98se alatt, ha az image 4 Gigánál nagyobb (és általában nagyobb is).
Előhozhattad volna a HT-s procik kezelésének hiányát is, ami szintén jelentkezik hiányként, mert nem megy HT módban.
Meg talán még egy pár apróságot. De az általad felsorolt alkalmazásokban ezekre nem is volt szükség.
Kár, hogy nem írtad a Doom3-at, mert azt 98 alatt játszottam végig
Ezzel szemben írhattál volna az eszközök említésénél olyat, hogy egy csomó régebbi hw eszközt az xp nem kezel, egy csomó program nem fut alatta az sp2 óta különösen, valamint azt, hogy fokozottan veszélyeztetett a használata. Egy percenként újrainduló gépnél a felhasználót nem tölti el örömmel az a tudat, hogy az xp-je > 1 Giga memóriát és akár 4 Gigánál nagyobb file-t is kezel(ne), ha működne.
Szerintem ez meddő vita. Használd az xp-det, örülj neki, én nem vagyok hajlandó használni. Van egyebem is.