IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
  • bgabor
    Jó ez a játék! Jó sok sikerélményt ad a kezdő pilóta számára...
    Most is indítottam egy hadjáratot, mint anno az Il-2 ben meg a FB ben. Nem emlékeztem, azokat miért találtam dögunalmasnak. Mostmár, egy PF hadjárat pálya után beugrott. Egyórás repülési idő, a semmi fölött, ezzel még nem is lenne baj, azt leszámítva, hogy nagyon időigényes, de ezen lépjünk is túl. A feladat még mindig nincs normálisan, világosan megjelölve, az eligazításon beszélnek valami üzemanyagszállító teherautókról. A küldetés közben a térképen megjelölt hadműveleti térségben sehol semmi. Van viszont egy rakat ellenséges vadászgép. Tökjó, mert a légiharcról aztán semmiféle tutorial nincs. Nagynehezen mögékerülök a P-51Dvel az állandóan cikázó Ki-84 mögé. Alig bírom rajtatartani a célkeresztet.Lövöm 500-300 méterről (külön rejtély, miért 30al jelöli a 300 méteres távolságot a program). Lövöm, lövöm, semmi. Bekapcsolom a girostabilizált célkeresztet, közelebb megyek, lövöm, semmi. Néhány lerepülő darabka. Mögöttem jön a wingman, megereszt egy sorozatot a Frank felé, azonnal látványos tűz, a japán gép égve csapódik a földbe. Csak azt nem értem, ha én közelebbről lőttem, hogyhogy az én lövéseim csak az ellenfél gépének a festését karcolták össze. Azért 6db 12,7 es nehézgéppuskától többet vár az ember, főleg, ha egy fából és vászonból készült japán gép a célpont. Amúgy a többi fontos dologról, magnetoról superchargerről, prop pitchről szintén sehol semmi leírás. A "vadászkarrier" mellett a másik lehetőség a bombázókarrier. Nem mintha lenne tutorial hozzá, amiben a bombacélzó működését bomcolgatnák. Nem mintha lehetne normálisan állítgatni. Az AEP idején még rögtön el is kezdett fordulni a gép (automatapilótán), amint elkezdtem beállítani a bombacélzót.
    Egyszerűen a nulla sikerélmény nagyon hamar elveszi az ember kedvét a játéktól, pedig én már elég sokat játszottam ezzel a játékcsaláddal, repülés, leszállás nem okoz gondot, még anyahajóra sem. Full realisztikusra vannak állítva a repülési beállítások. Da a harcal egyszerűen nemtudok mit kezdeni. Eddig még a legeredményesebb a jó öreg IL-2essel csinált hadjáratban voltam, még az AEP alatt. Bár néha még ott is csak a küldetés után derült ki, mi is volt a feladat,mert a kiválló briefing erre az apróságra nemigen szokott világosan kitérni. Olyan lehetőség sincs, ahol megnézhetném, hogy állnak a Mission Objective-ek. Szóval javul a program, de még mindig hatalmas hiányosságai vannak. 4.0 ás patchben megint hiába keresgéltem a hajófedélzeti torpedóvetőket. Persze, minek is raknák be őket, amikor a Pacific hadszíntér egyik fő fegyverneme volt.