1661
IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
  • neuro
    Nekem a 4.01-ben a repmodell olyan mintha a régi lenne...
  • Bucser
    JA kegyetlen végülis kiderült, hogy Hivatalos:D
  • neuro
    hihetetlen ez a para ami itt a patch-ek körül megy :)
  • Bucser
    hivatalos fórumon, most mindenki azt várja, hogy hivatalos-e vagy sem mert a pacific-- fighters.com már jó ideje nem frissült:D Egyébként kemény 1 kb-al nagyobb mint a 4.0 volt:D
  • neuro
    4.01? Király :)
  • 42nd Intruder
    http://patches.ubi.com/pacific_fighters/pf_v401m.exe
  • Nemcso
    Mekkora a v4.0m patch mérete ?
  • riviera
    Ja és csak a PF hadjáratok nem mennek a többi megy.
  • riviera
    Mergedhez nyilván az M jelzésű patcheket szedtem le.
  • riviera
    Nem, teljesen szűz install volt olyan gépre ahol előtte nem volt fent az il2.
  • Bucser
    és 3.03-ból az M vagy sima patchet szedted le? ÉS ugye az új exe-t nem szedted le?? mert az nem működik warez verzión.
  • neuro
    Nem hiszem hogy a crack-el van a probléma. Ha elindul a játék és csak a hadjáratok nem mennek, akkor inkább DGen hiba lesz. Nem tettél fel más kiegészítőt hozzá? (IL2DCG?)
  • riviera
    Ermh összegzem akkor. Eredeti FB + warez AEP + warez PF. 3.0 megy krekkel.
    Patch 3.03m - 3.04m, megy a game kivétel PF hadjáratok. 4.0m megy a game kivétel PF hadjáratok.
    Standalone PF+Banzai... Banzaihoz van mellékelve standalone patch 3.04ig és új crack így műxik. Ehhez még nem próbáltam 4.0-t
  • riviera
    merged installal.
  • riviera
    3.03 és 3.04 megvan. Mint lentebb írtam 3.04 sem megy.
  • Sanyix
    Tud adni valaki egy linket a 4.0 FB+AEP+PF patchre? Mert Bucser linkje amit régebben írt nekem nemműxik.

Amúgy ez a hivatalos oldala az il2 sorozatnak: http://www.pacific-fighters.com? Merthogy nagyon ritkán frissül, és egy újdonságról is ritkán ad hírt.
  • Bucser
    Mert mondjuk nem teszed fela KB100 megás 3.00-ról 3.03-ra bővítő patchet.. de azt hisema patchelés menete le lett már írva párszor ide a fórumba...

3.00m ről 3.03m-re patch először

Aztán

3.03M-ről 3.04m-re patch és csak ezek után a 4.0!!!!
  • riviera
    Hát nálam az van, hogy eredeti FB + warez aep és pf. Alap merged asszem 3.0 verzió ahhoz van törés pf cd-n. 3.04et felrakom fb+aep megy de pf hadjáratoknál a generate gombra kattintva sípol! a gép (a speaker) és nem megy tovább. 4.0-val ugyanez és 2 gépen próbáltam. Standalone pf banzai-al amihez mellékelnek patcheket 3.04ig töréssel úgy megy.
  • Sanyix
    Eddig nem is kellett törés...
  • riviera
    Sziasztok! A 4.0 mergedhez kell új törés? Nem indulnak a PF hadjáratok.
  • neuro
    A Banzai US NAVY hadjáratban F4F3-al lehet repülni + van egy SBD3 és egy RAAF P-40-es hadjárat is. Japán oldalon még nem próbáltam.

A kép egy Quick Mission-ből van :) Rajta egy saját készítésű RAF No.30 Squadron szkin.
  • Gundark
    Szeretem a P40est :) Az Ausztráloknál azzal megyek a banzájban :) CSak szokni kő, se nem gyors se nem erős, de szórakoztató :)
  • bgabor
    Akkor jó. Amúgy meg elég az.
  • Bucser
    A banzai csakegy kézzel összetett missionökből álló missionpack nem nyúltak hozzá a kódhoz semennyire. Tehát a meglévő eszközökkel létrehoztak egy csomó új single és multi küldetést. ennyi. semi több. sem új fgép sem új fegyver sem új map semmi nincs benne.
  • bgabor
    Milyen gépen repülsz a Navynál? Én hellcattel próbáltam. (egyenlőre az in-game campaign)Egész jó. Amúgy elhatároztam, hogy ha lesz időm, fogok egyet indítani a jó öreg Wildcattel is, az lesz ám a kihívás. Ezt a Banzai cuccot meg hamarosan kipróbálom.
    Jó látom ez egy P-47es? Hadjáratban? Na, már ezért érdemes lesz beüzemelni ezt a Banzait. Amúgy csak mission pack vagy új gépek is vannak benne? Ha igen mennyire kompatibilisek az új 4.0ás játékkal?
  • neuro
    Régen volt már kép.. itt egy új:

• Sanyix
    Próbáld ki ugyanezzel a géppel ugyanekkor, pl Palau szigeten. Ott 30-40 db támadó gép átlagos, és van minden f4u, F6f, SBD-5, meg az a másik bombázó amin alul is van lövsz valami tf.
  • neuro
    Én most kezdtem el a US NAVY hadjáratot benne. Olyan mint a Fall Blau volt: igényes, jó, kézzel összerakott küldetések. Egy hiányossága van: nincsennek benne szkinek.
  • bgabor
    Ezt a Banzai expansion packet próbálta már valaki? Van valami köze Maddoxékhoz?
  • bgabor
    Na találtam egy testhezálló hadjáratot magamnak: Ki-84b Hayete-ekkel 45ben, a császári japán hadsereg földi bázisú kötelékében. Egész érdekes. Japán légvédelme a feladat a hordákban özönlő B-29esekkel és az őket kísérő Mustangokkal szemben. Eddig két küldetést csináltam meg, amelyek alatt elkaptam 1 Corsairt és 2 B-29est. Hát, lesz majd jobb is. Mindenesetre a Hayete B elég jó gép, 4 db 20mm-es gépágyúval. Nagyon érdekes ez a bombázóvadászat. A B-29 eseik általában 20asával jönnek, lépcsőzetes kötelékben relatíve közel egymáshoz. Hátulról/felülről szoktam tüzelni, a motorblokkora. Sajnos mivel elég közel vannak egymáshoz, ezért elég szép zárótüzet szoktam kapni a géppuskáikból, úgyhogy megpróbálok egészen rövid ideig tüzelni csak, és utána lefelé eltűnni. Sajnos a 20mmes ágyúk hátránya a viszonylag kevés lőszerkészlet.
  • Gundark
    ööö 12.7es:)
  • Gundark
    Nulla sikerélmény? :) Az utolsó Wake szigeti misszión falkában jöttek a Zeke-ek egyedül én 8at szedtem le:) Ez a jó a 12.5 géppuskában hogy jó sok lőszer van hozzá:) Ja és természetesen minden realisztikuson van, mert úgy szórakoztat:)
  • bgabor
    Jó ez a játék! Jó sok sikerélményt ad a kezdő pilóta számára...
    Most is indítottam egy hadjáratot, mint anno az Il-2 ben meg a FB ben. Nem emlékeztem, azokat miért találtam dögunalmasnak. Mostmár, egy PF hadjárat pálya után beugrott. Egyórás repülési idő, a semmi fölött, ezzel még nem is lenne baj, azt leszámítva, hogy nagyon időigényes, de ezen lépjünk is túl. A feladat még mindig nincs normálisan, világosan megjelölve, az eligazításon beszélnek valami üzemanyagszállító teherautókról. A küldetés közben a térképen megjelölt hadműveleti térségben sehol semmi. Van viszont egy rakat ellenséges vadászgép. Tökjó, mert a légiharcról aztán semmiféle tutorial nincs. Nagynehezen mögékerülök a P-51Dvel az állandóan cikázó Ki-84 mögé. Alig bírom rajtatartani a célkeresztet.Lövöm 500-300 méterről (külön rejtély, miért 30al jelöli a 300 méteres távolságot a program). Lövöm, lövöm, semmi. Bekapcsolom a girostabilizált célkeresztet, közelebb megyek, lövöm, semmi. Néhány lerepülő darabka. Mögöttem jön a wingman, megereszt egy sorozatot a Frank felé, azonnal látványos tűz, a japán gép égve csapódik a földbe. Csak azt nem értem, ha én közelebbről lőttem, hogyhogy az én lövéseim csak az ellenfél gépének a festését karcolták össze. Azért 6db 12,7 es nehézgéppuskától többet vár az ember, főleg, ha egy fából és vászonból készült japán gép a célpont. Amúgy a többi fontos dologról, magnetoról superchargerről, prop pitchről szintén sehol semmi leírás. A "vadászkarrier" mellett a másik lehetőség a bombázókarrier. Nem mintha lenne tutorial hozzá, amiben a bombacélzó működését bomcolgatnák. Nem mintha lehetne normálisan állítgatni. Az AEP idején még rögtön el is kezdett fordulni a gép (automatapilótán), amint elkezdtem beállítani a bombacélzót.
    Egyszerűen a nulla sikerélmény nagyon hamar elveszi az ember kedvét a játéktól, pedig én már elég sokat játszottam ezzel a játékcsaláddal, repülés, leszállás nem okoz gondot, még anyahajóra sem. Full realisztikusra vannak állítva a repülési beállítások. Da a harcal egyszerűen nemtudok mit kezdeni. Eddig még a legeredményesebb a jó öreg IL-2essel csinált hadjáratban voltam, még az AEP alatt. Bár néha még ott is csak a küldetés után derült ki, mi is volt a feladat,mert a kiválló briefing erre az apróságra nemigen szokott világosan kitérni. Olyan lehetőség sincs, ahol megnézhetném, hogy állnak a Mission Objective-ek. Szóval javul a program, de még mindig hatalmas hiányosságai vannak. 4.0 ás patchben megint hiába keresgéltem a hajófedélzeti torpedóvetőket. Persze, minek is raknák be őket, amikor a Pacific hadszíntér egyik fő fegyverneme volt.
  • Gundark
    Gondolom két hét múlva lesz kész teljesen :) Egyébként ez a 4.0 tényleg nem rossz. Végre mintha lenne tömege a gépnek. Hozzászoktam a vadmacskához, (tengerészgyalogság:) átültem a messzerbe, és kicsit meglepődtem :) Esett a hó (a vadmacskát meg először fel szoktam pörgetni mert a felszállásnál olyan nehézkes ) felpögettem megszokásból, lett egy nagy hinta a csavar majdnem belevert a földbe, de mig küzdöttem vele addig ugye rendesen befordult a hangárok felé (mert ugye neki ésszel kellett volna gázt adni és sokkal korábban belépni mint a wildcatot :) pattogott a gurulóúton, a hangárok erősen közeledtek, akkor már egylábon voltam, végül sikerült két hangár között elvinni és felemelkedni :) Nem is emlékszem rá a mostmár vagy tizen egy két éves szim pályám alatt hogy ilyen szépen sikerült volna felszállni :) Hiába no a megszokás nagy úr. Egyébként a leszállás szinte tökéletes lett már amennyire lehet szakadó hóban, és itt is ért kellemes meglepi amikor a masinát fékezni kezdtem, nem emelkedett el a se**e :) No meg nem pattog a leszálláskor. Ami meg a forgatónyomit illeti a wildcatnál talán egy lehelletnyivel kisebb lett. Viszont nagyon jól előjön a nagyobb sebesség, és tömeg a zerohoz képest. Szal ez tényleg jól sikerült. És még jobb lesz a 4.01 :)
  • neuro
    Oleg_Maddox
    VIP
    Posted Thu June 09 2005 01:09
    I confirm the post above.

It was our internal version for the final test.
    It was also sent to Ubi to prepare the links, mirrors (to look for the size of files, etc) etc.

However this version leaked from my personal FTP...

For the day we tested it internally we found couple of real bugs on dedicated server (third party soft doesn't work correct for example) that already fixed and in test again.

I'm sorry for these who think that it was final
    It was only probably final and prepared for final test or possible release.

That to exclude the mix of leaked and really final version we need to invest changes and rename version.

So, what Ivan posted is correct. Sorry for this. But next time look only for the official release anounce and links.
  • neuro
    Ez már azért tényleg a nevetségesség határát súrolja:

Posted Thu June 09 2005 00:35

Greetings,
    I just exchanged few e-mails with Oleg. Apparently, as i suspected, this version was release candidate, not actual release - it was meant for the beta team for their final testings. There are some issues that needed to be taken care of...So, since 4.0 leaked - Oleg decided to release official version renamed to v4.01 and 4v.01m respectfully... with some changes in dedicated server and code of the version itself. At this point i can`t really tell you when, i simply don`t know.

Cheers!

V!
    Regards,
    VFC*Crazyivan aka VFC*HOST
  • Sanyix
    Hmm leszállásnál nekem szinte mindíg felpattant párszor a gép, bármilyen óvatosan tettem le, eddig azthittem én vagyok a béna, de úgylátom nem :) 4.0 rulz :)
  • arty
    wraperdx.log:

*Error in Extensions.cpp line:18: Get unsupported extension proc address.
    *Error in Extensions.cpp line:19: glMultiTexCoord3fARB
    *Error in Extensions.cpp line:19: glMultiTexCoord4fARB
    *Error in Extensions.cpp line:19: glClientActiveTextureARB
    *Error in Extensions.cpp line:19: wglGetExtensionsStringARB

ennyit találtam ... :( OGL, D3D ... miden ezt csinálja :(
  • arty
    felraktam, elindul a game, töltés közben win hibaüzenet ... xy cimre hivatkozott xy utasitás .. bla bla :(

tett még fel valaki a sima 4.00-t? (azaz a nem merged install-t?)
  • Gundark
    Kösz :) Este nyomkodom majd :)