nem csak nekem?
  • gaborv
    #568
    Uraim! Voltam kint a FUE-klinikán, és konzultáltam a dokival. Ebből kifolyólag nagyon sokminden világossá és egyértelművé vált számomra, lényegi dolgokat tudtam meg, amit most megosztanék veletek:

    Mint már egy jóval korábbi hozzászólásomban leírtam, én is végigjártam azt az utat, amit azok tesznek, akik egyik nap felkelnek, belenéznek a tükörbe, és felfedezik: "hoppá, ritkul a hajam, nem lesz ez így jó". Kezdtem a bőrgyógyásszal, aki elküldött vérvételre (enyhe fokú vashiányt állapítottak meg -> ez hajhullást okoz, kezeljük). Semmi eredmény. Aztán bőrgyógyászhoz vissza, adott kencét. Semmi. Megint vissza, akkor már kezdett erősödni a gyanú, hogy ez bizony férfias típusú, örökletes (pedig sem anyai, sem apai ágon senki nem kopaszodott, mégis nálam ez a diagnózis -> később rátérek, hogy mi az oka). Akkor hajrá, Rogain. Jó drága volt (a spray-változat, 2%-os). Ettől 2-2.5 hónap után elkezdtek apró, vékony, pelyhedző hajszálak nőni a megritkult területen.
    -- Ja igen, a kérdéses terület a homlokrész két oldala, mellyel párhuzamosan középen is fokozatos ritkulásnak, gyengülésnek indult a hajam, és vékonyodtak a hajszálaim, majd egyre hátrébb tolódott a hajvonal - illetve az egész felső-középső területen gyengülni kezdtek a hajszálaim. --
    Szóval a Rogain 2%-os átmeneti lassulást hozott ugyan, de egyáltalán nem voltam elégedett. Következett az 5%-os oldat, melytől rövid időn belül viszketni kezdett a fejbőröm, ráadásul összeragadt a hajam, és rettentőmód bezsírosodott (nem beszélve arról, hogy akkor ugye napra nem is lehetett kimenni - ez nyáron felettébb kellemetlen). Ennek okán elhagytam a szert. Következő lépésként elmentem a NICE hajklinikára, mert ahogy a honlapjukon is hirdetik - természetes kezeléssel megállítható a hajhullás. Sajnos újfent árnyékra vetődtem, mert - bár nem voltam elég kitartó - eredményt itt sem tudtam elérni.
    Ekkor következett az elhatározás: nekem márpedig haj kell. 26éves vagyok, és bár elég látványos a ritkulás, a hajhagymák teljes egészében csak a homlokom két oldalán pusztultak el, középen és hátul még megvannak, de haldokolnak.
    Hozzászólásom első felével tehát arra szerettem volna rávilágítani (és ezt később a FUE doki is szépen, tényekkel alátámasztva elmagyarázta nekem), hogy kenhetünk a fejünkre akármit, akármennyit, szedhetünk bármiféle vitamint, élhetünk egészségesen, ehetünk zöldségeket, ha a hajhullás örökletes, akkor bizony az eredeti, vagy az azt megközelítő állapot NEM állítható vissza, illetve sosem leszünk elégedettek az így elért eredménnyel, mert NEM LESZ ELÉG! Folyt köv... ->