nem csak nekem?
  • Sanyix
    Durva dolog történt :)

A fejviszketésemmel meg a hajritkulásommal, elmentem sima állami bőrgyógyászhoz. Bementem, mondom először is az a baj, hogy itt a homlokom két oldalán ritkult a hajam... mondja androgén hormonos hajhullás.
    Erre mondom, de viszket és piros is szokott lenni a fejbőröm. Erre mondja: sebhorrea. (így 2 méter távolságból) Mondom de nincsenek nagy sebek meg nem hámlik nagy darabokban a bőröm. Semmi válasz. Mondom Viszont a bal oldalon növöget vissza, és tavaly volt mandulaműtétem. Erre ő akkor azért nől, mert lehet most szűnt meg a góchatás. Erre felírt nekem egy sebhorrea elleni vesehormonos kenőcsöt, amiből 1-2 csepp kell a fejre... (el lehet gondolkodni hogy 1-2 cseppet hogy kensz szét még viszonlag sűrű hajas fejbőrön...)
    Na mindegy, nem használtam, mivel tuti nem sebhorrea. Ahogy így keresgéltem, inkább valami gombás fertőzésnek tűnik, főleg mivel a napoztatástól több napra is eltűnik a viszketés (és mint tudjuk a napfény fertőtlenítő hatású). Szóval ennyit a magyar egészségügyről.