nem csak nekem?
  • gaborv
    Sziasztok!

Van köztetek valaki, aki esett már át hajbeültetésen? Vagy van valaki, akinek ilyen ismerőse részesült ilyen beavatkozásban? Infokat gyűjtök, beszélnék egy tapasztalt személlyel, mert ha így haladok, nekem is esedékes lesz, és nem akarok szedni semmit.
    Rengeteget olvastam mindenféléről, a kevés mellékhatású szereknek a hatásfoka is alacsony, ami meg jó(nak tűnik) az már komoly károsító tényezővel is bír(hat), nem beszélve arról, hogy ezek mind-mind csupán ideiglenes megoldások... Én próbáltam kezdetben ilyen-olyan hajszeszeket, koffeines sampont, majd bőrgyógyász felügyelete mellet, mikrokamerás vizsgálat után a Regaine oldatokat. Kezdtem a 2%-ossal (kb fél évig), utána az 5%-ossal (kb 2 hónap). Átmeneti javulás, megjelent pár vékony új hajszál, utána elkezdett a fejbőröm zsírosodni, meg viszketni, mint állat. Le is álltam vele. Azóta sajnos a hajhullásom szépen lassan, de biztosan folytatódik, főleg halánték-környékéről és a hátsó forgómnál. Az orvosok állítása szerint (már akiktől én informálódtam) a férfias típusú kopaszodás megállításának és az elvesztett haj végleges és hatékony visszaszerzésének egyetlen módja a tudomány mai állása szerint a hajbeültetés (hajátültetés - ún. mikrograftos eljárás).
    Most 25 éves vagyok, észlelhetően kb 1.5 éve ritkul a hajam, és nem szeretnék 40-nek kinézni 2010-re!

Köszönöm az infót előre is!

üdv mindenkinek: Gábor