1375
nem csak nekem?
  • Sanyix
    És neked ennél a bőrbetegségnél milyenek voltak tünetek? Mert nekem is elkezdett hullani a hajam, pedig nagyon sok volt, erős állandóan irigyelték :\

Aztán egyik doki azt mondta gyulladt mandula miatt (tényleg az volt), a másik meg azt hogy sok tesztoszteron (ezmeg mitől, 22-évesen már elvileg túlvagyok a hormonmarhaságokon, akkor addig miért nem hullott? ráadásul dévidhászelhof mellszőrzetemnek kéne lenni ebből kiindulva, de nincs (hálistennek) :D). Mindenesetre 4 hónapja ki lett véve a mandulám, és 1 hónapja már egyre több kis hajszálat látok megjelenni a hullott részen (homlok két oldala főleg). De nem igazán tudom hogy most mitől nő, és azt sem, hogy mitől hullott, viszont kb egy hónapja elég sokszor ilyen égő érzést éreztem az egész fejbőrömön, és néha úgy viszketett hogy majd megvesztem, most már az sincs.
    Szóval most próbálom kideríteni, hogy mi lehet/lehetett.
  • Ronny
    google a barátod
  • oclick
    hát azt h szerinte is valóban használ-e, vagy csak nagy a hírverés körülötte
    meg a mellékhatásairól pár dolgot
  • Cornelius
    Sziasztok!

Időnként én is benéztem ide és gondoltam most megosztom veletek az egyik tapasztalatomat.

Először is ezt az oldalt érdemes átnézni, itt megtaláltok mindent a témával kapcsolatosan :

http://www.fuemedical.hu/index.html

Röviden összefoglalva a tabletták és a fejre kenhető szerek között is van hasznos, de az csak addig fog használni, amíg szeded. Amennyiben abbahagyod, akkor rövid idő leforgása alatt kihullik az a hajad amit ezek a készítmények egészségesen ott tartottak és úgy fogsz kinézni mint ha soha nem is szedted volna.

Véleményem szerint bőrgyógyászhoz nem érdemes fordulni, ők az egészségtelen bőrrel foglalkoznak, esetleg ellátnak egy-két jótanáccsal ( én azt a tanácsot kaptam, hogy keressek olyan párt, akit nem zavar a kopaszodás :) ), a férfias kopás nem bőrbetegség, nem zsíros vagy száraz fejbőr miatt van.

Néhány barátommal elmentünk az ezen az oldalon található konzultációra, bő 3-4 órát beszéltünk a fiatalemberrel aki tartotta. Nekem már az is szimpatikus volt, hogy ez az úr is átesett a hajbeültetésen és elég meggyőző volt, nem látszott, hogy beültetés során került oda. Olyan dolgokat is elmondott amik az oldalon nem szerepelnek, pl. : a DHT termelődés nem csak a hajon jelentkezhet, hanem ott ahol eddig kevés volt a szőrzetnek az anyag, ott bizony megindulhat a szőrösödés, mint például a háton vagy a fülben.

Ez a konzultáció 3-4 hónappal ezelőtt volt, 3-an voltunk, végül egyikünk sem vágott bele, mert vékony volt hozzá a pénztárcánk. Az akkori ár az 1,5 euro/hajszál volt (úgy tudom most 2 euro/hajszál). Nekem erősen Brúsz Villiszes a hajam, a fejtetőmön nem hiányzik, csak ritkább, elöl viszont nem sok maradt. így nem úsztam volna meg 500.000 Ft alatt, a cimboráim nem jártak ilyen jól, nekik az egész fejtetőn ritka és 1.200.000-re mérték. Ez úgy történt, hogy egy pici kamerával több fényképet készített az adott helyeken és látszott, hogy melyik hajszálak fognak még idővel elgyengülni és kihullani. Tehát ennél az eljárásnál azon sem kell aggódni, hogy elöl megcsinálják és utána mögötte kihullik, mert tesznek mindenhova ahol problémás.

Ez amit leírtam elég reklám szagúnak tűnhet a hajbeültetéshez, de mint írtam én sem csináltattam meg. Akinek viszont van rá keret az szerintem ezzel jobban jár, mert ha havonta kiad valaki 4000-7000 Forintot tablettákra, samponokra, egy idő után ugyanott tart, mintha egyszer véglegesre megcsináltatná és a hallottak alapján többet nem hullik ki. Viszont még annyit hozzá tennék, hogy a konzultáns úr sem zárta ki a különböző szerek használatát, azokról is mindent rendesen elmondott még ajánlott is egyet-kettőt, nem az volt a célja, hogy most rögtön üljünk a műtőbe és hagyjuk ott a pénzünket.

Kicsit hosszúra nyúlt, de remélem hasznára válik valamelyikőtöknek.
  • Ronny
    mégis mit kellene róla mondani?
  • oclick
    sziasztok tudnátok esetleg ajánlani vki jó budapesti bőrgyógyászt (név, elérhetőség) aki ért a férfias kopaszodás elleni szerekhez? konkrétan a minoxidil érdekelne, h arról ő mit tudna mondani.

előre is köszi!

(ügynökök, gyógyszertárosok, eladó 'anyag', stb. nem érdekelnek)
  • davids80
    egyetértek,halottnak a csók...
  • Ronny
    halottnak a csók kategória...
  • T02
    Sziasztok! Én is keresem a megoldást a 12 éve tartó alopecia areatamra, de eddig semmi. Nemrég láttam a tv-ben a Velform Power Grow Comb lézerfésűt. Ha hajszesz lenne, vagy valami hasonló "kencefice", nem figyelnék fel rá, mert nekem azok soha sem hatottak. Viszont ez újnak tűnik. Van valaki, aki használta már, és be tud számolni akár negatív, akár pozitív hatásról? Előre is várom a válaszotokat.
  • stolvy
    Eladó:

(sajnos a dollár/forint árfolyamváltozás miatt emelkedtek az árak!)

- Rogaine Foam (hab formula) 5 %-os minoxidil: bontatlan, originál, eredeti amerikai kiszerelés. 1 flakon (1 havi adag) 5500.- Ft, 2 flakon (2 havi adag) 10.000.- Ft.

- Rogaine for women (a rogaine női változata): originál, bontatlan, 3x60 ml (3 havi adag), az eredeti amerikai kiszerelés 17.000 Ft.

- Priorin 60 db-os 22.000 Ft.

Átvétel Budapesten, 24 órán belül, amíg a készlet tart.

Érd.: [email protected]

Csomagküldés se Budapesten belül se vidékre nincs!

• Cabell
    igyatok sok sört, attól nő egy picit, ja, meg spoprtoljatok sokat, az is serkenti a hajnövekedést, lehet, hogy hülyén hangzik, de tényleg így van.
  • anorap
    Én elmentem bőrgyógyászhoz, és kiderült, hogy seborrea miatt zsírosodik, és hullik a hajam. Most egy erre való sampon+Alpecin kúrával kezelem, és van javulás, de még nem tökéletes. Ismerősöm ajánlott rá egy pakolást, ami vitaminokat, és mindenféle egyéb hasznos cuccokat tartalmaz, neki állítólag bevált, azt még én is kipróbálom, aztán meglátjuk. Sajnos ez a betegség mindenkinél más lefolyású, és igazából gyógyítani sem lehet, csak tünetmentesíteni, úgyhogy akinek viszked, zsírosodik és korpásodik, na meg hullik a haja, lehet, hogy ugyanez a problémája, arra pedig a mindenféle csodaszer habok nem hatnak.
  • parokashop
    Hajpótlás, hosszabbítás otthon, szakember nélkül!

Hatása ugyanaz, mint a fodrász által felvarrt hajnak, ellenben ez bármikor levehető és felrakható.

Bővebb információ: [email protected]
  • The Protector
    TEKKK
  • davids80
    Sziasztok!Tud valaki Rogaine 5% Foamot?Kifogytam ,és vevő lennék egy pár flakonra...Irjatok.Előre is köszi
  • parokashop
    HairPro lézerfésű - Erősebb, dúsabb, haj 2 hónap alatt...

Lézerfény technológia?
    A HairPro lézerfésű használat közben gyenge lézersugarakat bocsát ki, ezzel stimulálva a fejbőrt, orvosolja a hajhullást. A terméket szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően alakították ki, a lézernek semmilyen káros mellékhatása nincs. A lézer nem bocsát ki magából hőt, tehát használata nem kényelmetlen, ellenben energetizálja a fejbőrt és a hajhagymákat, ezáltal növekedésre serkenti a hajszálakat. A HairPro lézerfésű használata nemcsak a hajhullást szünteti meg, hatására a hajhagymák erősebb, fényesebb hajszálakat termelnek, megszűnteti a túlzott faggyú termelést. Már az első 7 hétben láthatóak változások. A hajszálak fényesebbek, erősebbek lesznek. Néhány hónap rendszeres használat után pedig a haj érzékelhetően dúsabbá válik.

http://parokashop.hu/hairpro.html
  • gaborv
    Neked mennyire használ az adott készítmény? Nőtt is vissza tőle hajad?

Én örülnék neki a legjobban, ha lenne más megoldás. De eddig nem találtam. Kb 2-cmt húzódott felfelé a hajvonalam elöl, emellett két oldalt jobban, + elöl-fent és hátul elvékonyodtak, meggyengültek a hajszálaim.
    Olvastam egy viszonylag újnak számító eljárásról: "lézerfésűs kezelés" de hosszabb távon semmilyen garanciát nem vállalnak ezen dolog sikerességére sem. Tehát, elmész, fizetsz sok pénzt pár kezelésért, és majd a 10-15. alkalomra meglátod, h használ-e, avagy sem.

"az Férfias Típusú Kopaszodás öröklési folyamat, amelyet Ön nem tud megállítani. Okozója a tesztoszteron nevű férfihormon jelenléte. A tesztoszteron csak az erre érzékeny hajszálakat semmisíti meg. Az érzékenység viszont öröklődik az apai vagy anyai oldalról. A kor előrehaladtával a hormon szerepe egyre nő, de a hormonra nem érzékeny hajszálak az élet végéig megmaradnak. Ha ezeket a nem érzékeny hajszálakat ültetjük át a kopasz fejbőrre, ezek ugyanannyi ideig nőnek, mint az ADÓ-területen. Ezért mondhatjuk, hogy a hajátültetés "garantált" orvosi beavatkozás."

http://www.atlantikhair.hu/ Ezt innen linkeltem, sztem érdemes elolvasni (nem csak a hajátültetésről, hanem a kopaszodásról úgy nagy általánosságban is sok érdekes dolgot meg lehet tudni).

üdv mindenkinek: Gábor
  • davids80
    A hajbeültetés korántsem tökéletes megoldás,a beültetett haj is elöbb-utobb kihullik ha nem kap elegendő tápanyagot,vitaminokat stb. amire szüksége van.És akkor ez a majdnem fél millio ft-os mutatvány nem ér semmit.Én már hozzászoktam,hogy regel és este bekenem a fejem ezzel a habbal(ami mellesleg jó illatú,és a frizurát is tartja),a havi 4000Ft pedig nem vág padlóra,másra sokkal többet költök.Ha mégis a hajbeültetés mellett döntesz akkor inkább keress fel egy klinikát konzultációra,de én nemjavaslom.Minden jót.
  • gaborv
    Pontosan EZÉRT, és az ehhez hasonló kérdések miatt keresek olyan emberkét, aki átesett ilyenen. Na meg a dokik is elmondják, hogy hogy-s mint működik ez.
  • Ronny
    szerinted mégis mi bánat fogja megakadályozni azt, hogy a beültetett haj mögöti rész is elkezdjen ritkulni?
  • gaborv
    Sajnos ezek a szerek, még ha látszólag tökéletes megoldást is jelentenének, állandó használatot igényelnek. Ugyanis - és ez mind a használati útmutatókban le van írva, mind a felíró orvos elmondja - hogy CSAK ADDIG HAT, AMÍG FOLYAMATOSAN HASZNÁLJÁK. Ha felfüggesztésre kerül a kezelés, visszaáll az eredeti állapot, sőt, még rosszabbodni is fog. Én nem szeretnék életem végéig ilyen szereken élni (nem beszélve arról, hogy - mint írtam - több, mint fél év használat után sem értem el vele az általam áhított eredményt. Javulás volt persze, de korántsem elégséges számomra...).
    Szeretnék olyannal eszmét cserélni, aki ténylegesen esett már át hajbeültetésen, így első kézből szolgálhatna tapasztalatokkal, hogy tényleg annyira OK-e a dolog, mint ahogy ezek a klinikák leírják a honlapjaikon.
  • Ronny
    nekem is viszket ha Kirklandot használok, más gyártóval nem volt ilyen probléma.
  • davids80
    Reagálnék gaborv hozzászólására: Szerintem kicsit kitartóbbnak kéne lenned,és használni a Rogaine 5%-os habot,attól nem fog viszketni a fejbőröd,én azt használom,és nincs semmi panaszom,javulás pedig 3-4hónap múlva várható,a legvégső esetben válaszd a hajbeültetést.Én úgy tudom itthon 3-400E Ft körül végeznek hajbeültetést garanciával.
  • gaborv
    Sziasztok!

Van köztetek valaki, aki esett már át hajbeültetésen? Vagy van valaki, akinek ilyen ismerőse részesült ilyen beavatkozásban? Infokat gyűjtök, beszélnék egy tapasztalt személlyel, mert ha így haladok, nekem is esedékes lesz, és nem akarok szedni semmit.
    Rengeteget olvastam mindenféléről, a kevés mellékhatású szereknek a hatásfoka is alacsony, ami meg jó(nak tűnik) az már komoly károsító tényezővel is bír(hat), nem beszélve arról, hogy ezek mind-mind csupán ideiglenes megoldások... Én próbáltam kezdetben ilyen-olyan hajszeszeket, koffeines sampont, majd bőrgyógyász felügyelete mellet, mikrokamerás vizsgálat után a Regaine oldatokat. Kezdtem a 2%-ossal (kb fél évig), utána az 5%-ossal (kb 2 hónap). Átmeneti javulás, megjelent pár vékony új hajszál, utána elkezdett a fejbőröm zsírosodni, meg viszketni, mint állat. Le is álltam vele. Azóta sajnos a hajhullásom szépen lassan, de biztosan folytatódik, főleg halánték-környékéről és a hátsó forgómnál. Az orvosok állítása szerint (már akiktől én informálódtam) a férfias típusú kopaszodás megállításának és az elvesztett haj végleges és hatékony visszaszerzésének egyetlen módja a tudomány mai állása szerint a hajbeültetés (hajátültetés - ún. mikrograftos eljárás).
    Most 25 éves vagyok, észlelhetően kb 1.5 éve ritkul a hajam, és nem szeretnék 40-nek kinézni 2010-re!

Köszönöm az infót előre is!

üdv mindenkinek: Gábor
  • azgard
    Mellesleg hogyan lehet innen kijelentkezni mert még nem megy sehol nemtalálok olyat hogy kilépés vagy hasonló, vki??
  • azgard
    Helloztok

A tuti sztem mais a proscar legkevesebb napi féllel hogy hasson, a legtöbb embernél müködik minimális mellék6ásokkal, feketén tavaj 8 volt mostis kb annyi, és kevesebbet /ha szedni akarod, neszedj!!!/ hatás a 8. 12. hóra várható.
    A spirontis megemliteném mivel ezeket én már kipróbáltam, szval a huma spiron a legtisztább adagja minimum 100mg esetleg 200-ra is fel lehet menni, mellék6ás nemsemmi ennél hang magasodik mell megduzzad az első 3-4 hétben iszonyatos tempóval és menyiséggel hajtja a vizat minden percbe pisilni kell, csk erős szervezetnek ajánlom, ez tesztot és dht-blokkol.
    D35: a hajhullás nembiztos hogy megáll egyéne válogatja nekem nemlett ezsem okés mert a szempillám is dőlt tőlle, napi 3 szemig mentem fel de xcsak rosszabb lett. ismerek nemegy olyan illetőt aki mais szedi 3-5 év és komplett nők lettek a hajuk is kinőtt, ők a szemembe szerencsések és hát ezt választották, kinek mi válik be ill mit vállal be.

jelenleg 50mg androcurt szedek és 6 mg estrofemet de emelem ezeket is mert nekem gyengék, ja és bocs hogy nem mondttam eddig de ts vagyok, csak próbálom nektek is a tapasztalataimat átadni, akinek ez rosszúl esik netán azoktól elnézést kérek, én ezzel rosszat itt nem akartam.

AMég annyit hogy amit kencéket sampont stb használtok azok évek alatt min mind felszivódnak és később hullást okoznak, én már bő 8 hója semmitsem használok javában folyik az öntisztulása a fejbőrömnek minden nap 2 tenyér habot fölözök le a víz felszinéről ami ha megszárad felkenem egy papírra és iszonyat csúnya vmi lessz. ennyi.
  • davids80
    Sziasztok.Én 4 éve vettem észre hogy hullik a hajam,rá egy évre enyhe ritkulást vettem észre elöl két oldalt,és a fejem tetején,ekkor elkezdtem használni a Regain 2%-os oldatot,ami bevallom őszintén nemsokat segitett,max fenntartotta az állapotot.Két hónapja kezdtem el használni a Rogain 5%-os habot,amiről nagyon pozitiv tapasztalataim vannak,a hajhullásom teljesen megszünt,és megjelentek az első pihék is,aminek nagyon örülök.Reggel és este szoktam használni,valoszinű a kelleténél kicsit többet,mert 1 flakon csak 3 hétig tart,és még az illata is nagyon kellemes,a frizumat is be lehet állitani vele.Az ára 4100Ft/flakon ,én egy sráctól veszem aki ezzel foglalkozik.Késöbbiekben még infózok a fejleményekről.üdv.Dávid
  • Brolyn
    Hi! Nincs valamelyikőtöknek olyan ismeröse akinek alopeciája azaz teljes hajhullása volt aztan csak kinőtt a haja?
  • Adameusz
    Csak azokat használd, amelyek hajhullásra vannak, mint a C1 vagy Doppel Effekt! Azt hiszem az A2 meg hasonlóakba nincs koffein, vagy legalábbis nem írják hogy hajhullás elleni. Én most váltottam C1-re és most nem akarok ezen még idegeskedni de sztem most 2szer olyan gyorsan zsírosodik a hajam mint amikor DoppelE-t használtam, szóval tuti jó zsírosodás ellen. Nekem amúgy erősen megritkult a hajam, ugyan még nem látszik annyira, de érezhetően kevesebb hajam van elől mint hátul!:( Fél év múlva csak kiderül már h hat-e az alpecin+neocapil kombináció. Nézz utána a neocapilnak, ha hormonális hajhullásod van nem árt azzal kezelni (vagy Rogaine).
  • anorap
    Annyira azért nem hosszú, max. 20 centi, de most azért nincs kedvem levágatni, hogy kiderüljön, hogy kopaszodik-e a fejem:-)
    Mondtad, hogy inkább a Dippel Effekt sampont használjam zsíros hajra, de az Alpecin weboldalán ezt inkább korpásra ajánlják. Egy bolt árlistájában találtam Alpecin A2 nevű sampont, amit zsíros hajra ajánlanak, erről meg a hivatalos oldalon nem találtam semmit. Mi lehet a különbség a kettő között? Vagy neked a Doppel Effekt simán bevált zsírosodás ellen is?
  • Adameusz
    A férfias tipusú hajhullás aza tipikus homloki és fejteteji hajhullásban mutatkozik meg. A kihullott haj helyére egyre gyengébb haj nő vissza és végül megkopaszodik a terület. Engem a bőrgyógyász megvizsgált mikrokamerával, és láttam h vannak nagyon vékony, rövid hajszálaim, ezek azok. De amúgy nem feltétlen ilyen sémában hullik. Vigyázz a hosszú hajjal mert akkor nem is lehet észrevenni h kevesebb hajad van. Nekem fél méteres hajam volt és amikor levágattam feltűnt a fodrásznak h a fejtetőmön kevés a haj, ami eddig nem látszott!
  • anorap
    Köszi a tippet, meg fogom nézni. Én mondjuk csak bioboltokban nézelődtem, eszembe sem jutott, hogy sima gyógyszertárban is lehet kapni.
    Nem tudom milyen a férfias tipusú hajhullás, esetleg a homlok feletti rész kopaszodására gondolsz? Mert nekem csak "simán" hullik a hajam a fejem egész felületéről, elég nagy mennyiségben, és hosszú idő óta, de kopaszodást még nem vettem észre, bár igaz elég hosszú most a hajam.
  • Adameusz
    Ezen a 7en vettem én is Alpecint, a Gizella patikában minden fajta volt (Thököly és Gizella sarkán), de amúgy én sok helyen voltam, általában szokott lenni valamelyikből 1-1, szóval érdemes továbbállni a következőbe ha ott nincs. Amúgy neked férfias tipusú hajhullásod van vagy valami "egészségesebb"?
  • anorap
    Igen, a C1et használom, mert csak ahhoz tudtam hozzájutni. Nem tudsz egy tuti boltot Pesten, ahol mindig tartanak hajszeszt és a Doppel Effektet is?
  • Adameusz
    Anorap: Ne a C1-es sampont használd, hanem a Doppel Effekt nevű Alpecint, ami zsíros/korpás hajra való, és legalább heti 3szor moss hajat + használd az Alpecin hajszeszt is! Nekem ezzel a módszerrel 3hét alatt 5öd annyi hajam hullutt csak ki!
  • anorap
    Sziasztok!

Több mint egy hónapja használom az Alpecint, lassan elfogy az első flakon(4-5 naponta mosk vele hajat), de a hajhullásom nem állt meg, nem is mérséklődött, továbbra is napi 100-120 szál, hajmosásnál a duplája, de utána pár napig csakmax 50. Viszont ha csinálok egy választékot ott már jól láthatóak az 1-2 centis hajszálak, csak az a gond, hogy ezekből is elég sok kihullik:-( A fejbőröm is elég gyorsan bezsírosodik, de asszem az Alpecin gyárt zsíros hajra vaó sampont is, lehet azt kéne használnom. Voltam vérvételen is, ott minden jónak tűnik, most megpróbálom mit mondd egy bőrgyógyász.
    Gondolom az ilyen mindenféle fényterápiás aurafotózós skalpdiagnosztikás hókuszpókusz kerülendő. Elég lehúzásszagú a dolog
  • rogain
    Rogain5%minoxidil,extra erős,férfiak számára,60ml-es kiszerelésben,4db,ha valakinek mind a 4kell 4100ft/db áron is elvihető,Budapest,30/2729-379
  • Adameusz
    Ha az ember abbahagyja a minoxidil-es szerek használatát, utána minddenképpen kihullik a visszanövesztett haja?
  • Egérr
    Adameusz:
    Nekem az első ampulla(12 van egy dobozban) után már nem is hullott a hajam...ez nem vicc!! Tényleg nagyon jó! Az a 2 hónap kúra alatt, meg teljesen megerősödött a hajam és a lényeg...nem hullott, de még újak is kezdtek növekedni!
    Csak hát az ára....
    Köszönöm az információkat, próbálkozom....majd jelentkezek, ha már tudok vmi fejlemény!
  • Adameusz
    Egérr: Gondoltam arra hogy én is kipróbálom a vichy-t csak télleg elég drága, mennyire hatásos? Ért valamit aza 2 hónapos kúra?