nem csak nekem?
  • randall13
    #1369
    Sikosnál voltam.

    Igazából az egész folyamat ott kezdődik, hogy emailben küldesz 5 képet a fejedről. Erre válaszolnak, hogy hány graftot és műtétet javasolnak. Illetve adnak egy konzultációs időpontot. Konzultáció skypeos, kb fél óra hosszú, a doki elmondja a már emailben leírtakat szóban is. Nagyrésze abból áll, hogy az asszisztens levetít egy powerpointot. Igazából sok újdonság nem hangzik el, ha a weboldalon előtte már tájékozódtál. A végén közösen kerestek egy megfelelő időpontot a műtétre, amit 300 ezer forint átutálásával tudsz lefoglalni. Nem kell rögtön dönteni és utalni, egy napig tartják az időpontot.

    A maradék összeget lehetőség van fizetni bankkártyával, készpénzben, illetve átutalással. Utalásnál a maradékot el kell küldeni 2 héttel a műtét időpontja előtt. Megmondom őszintén a pénzes része a dolognak nem túl vevőbarát, lényegében úgy utaltam át kb 1 millió forintot, hogy egy "köszönöm, megérkezett" szintű levél volt csak a visszaigazolás. Ilyenkor benne van az emberben a gondolat, hogy mi van, ha átverés? Azzal nyugtattam magam, hogy bejegyzett cég, és nem éri meg nekik átverni az ügyfeleket. A lényeg, hogy szerencsére ilyen nem is történt, de azért egy számlának örültem volna a válasz emailben.

    Műtéthez kell egy rutinvizsgálat (vér + vizelet), illetve a mostani helyzetben egy 2-3 napnál nem régebbi covid-teszt. Fontos megemlíteni, hogy az időpont lemondására nem igazán van lehetőség, ha jól emlékszem ha két héttel előtte szólsz, akkor bizonyos százalékot visszatérítenek, de nem a teljes összeget. Kivétel ezalól, ha orvosi papírod van, hogy nem vagy alkalmas a műtétre. Ilyen orvosi papír a pozitív covid-teszt is. Kb ez volt a legnagyobb félelmem az egész folyamatban, szar lett volna átrendezni a szabikat meg mindent, ha plusszos lett volna a teszt.

    A műtét napján odamész reggel 8-ra. Elején alá kell írni egy csomó papírt, illetve megkérdik, hogy ha esetleg a doki több szálat is ki tud szedni mint az előre kifizetett, akkor abba beleegyezel-e. Nyilván ilyenkor utólag kell kifizetni a különbözetet, a weboldalon is feltüntetett áron. A szerződésben van egy olyan pont, hogy elfogadod, hogy egészségügyi okok miatt van szükséged a műtétre. Ez valószínűleg azért kell, hogy 0% legyen az ÁFA-tartalom. Mivel nem neked kell bizonyítanod a NAV felé, csak örülj neki.

    Ezután levetkőztetnek gatyára és rádadnak egy bálazsákot meg egy papucsot. Letolnak kopaszra, a doki berajzolja a vonalakat, aztán már feküdhetsz is hassal a padra. A helyi érzéstelenítőre azt mondják, hogy csak kellemetlen érzés. Na ez egy nagy hülyeség, nekem fájt mint a rohadt élet. Utána mondjuk már semmit nem éreztem, csak néhány helyen. De inkább elviseltem a graftok kihúzásának enyhébb fájdalmát, minthogy szóljak, hogy ott még érzékeny a fejem.

    A graftok kinyerése történik kb délig, utána fél órás ebédszünet. Azt kapod, amit még reggel kiválasztottál a szórólapról.

    Délután beültetés, az már háton fekve, félig ülőpozícióban. A doki megcsinálja a lyukakat a fejre, magát a beültetést a lányok végzik ketten. Ez eltart nagyjából délután 4-5 óráig. És kész, fényképes dokumentáció meg egyéb papírmunka a végén (számlák, meg a műtét utáni gyógyulási javaslatok)... Az, hogy közben lehet TV-t nézni meg hasonlók, hülyeség (bár lehet ez a klinika pont nem is állította ezt, nem tudom). Zene mondjuk van.

    Összességében annyit mondanék, hogy ne várd, hogy ez lesz életed legjobb élménye, de hát nem is nyaralni megy az ember. A doktor a páciensekkel kedves, az asszisztensekkel szigorú. Ha azt várod, hogy elejétől a végéig ő fogja végezni a műtétet, csalódni fogsz. Csak a kényesebb feladatokat csinálja, mint a graftok kihúzása, és a lyukak bökködése. A végén én már nem is találkoztam vele, el sem köszöntünk egymástól. Mindenesetre a segédek tudták a dolgukat, az eredménnyel elégedett vagyok, és csak ez számít.

    Én ajánlani tudom, de senki ne várjon ötcsillagos üdülést, az csak a marketing része.