nem csak nekem?
 • edios
  #1283
  Sziasztok!

  Privátban kaptam néhány kérdést, de szerintem itt válaszolok, mert esetleg másokat is érdekelhet. Tehát ismétlésképp: kb. 2200 graft (picit kevesebb), Sikos, homlok feletti rész, 2013 február eleje.

  "Mennyi időbe telt, mire műtét után regenerálódott a fejbőröd, mire eltűntek a sebek és emberek közé tudtál menni?"

  Műtét után azt hiszem nagyjából 1 hétig néztem ki boxoló zombinak. Nem emlékszem pontosan, de vagy csüt v. pénteki napon volt az esemény, és az azutáni hétre szabit vettem ki. A beavatkozást követő második héten pedig már rendesen mentem dolgozni, addigra már csak maximum a kicsit vörösebb bőr árulkodhatott, hogy történt valami, de más nyoma nem volt. Dokik is kb. pont ennyi szabit javasolnak, nem véletlenül. A műtét utáni napokban elég félelmetesen tud kinézni az ember, jobb azt nem megosztani a világgal. Itt ami még érdekes, és nincs mindig leírva, hogy a műtéti részen kb. másfél hónapig érzéketlen volt a bőr.


  Néhány random élmény, mielőtt a köv. kérdésre válaszolnék (aki siet, ugorjon egy bekezdést):

  Műtét = 1-2 óra kiszedegetés procedúra (szinte egyenként kimetszik a beültetni kívánt hajszöveteket), kb. fél óra lyukasztgatás procedúra (előkészítik a terepet, hogy legyen hová berakni a már kivett szöveteket), pihi (=rendelt kaját be lehet nyammogni), majd több óra berakás procedúra (edényekből visszateszik a fejedbe). Kiszedegetést és lyukasztást maga Sikos csinálta, berakást két dokinő. Lyukasztás és berakás egyébként azért nem teljesen volt érezhetetlen, a homlok feletti részen középtájt nem hatott annyira az érzéstelenítő, mint a széleken. :/ Persze azért elsősorban az unalom jut eszembe, ha visszagondolok, nem volt kifejezetten fájdalmas.

  "Mennyi idő után kibújni a hajszálak, amiket beültettek?"

  Beültetés után még 2-3 hétig bent maradtak a beültetett szálak, lehetett gyönyörködni, de aztán az összes kihullott szépen sorban a műtéti sokk hatására, ahogy annak történnie kellett a leírás szerint. Ez azért elég kegyetlen dolog, de elvileg nem nagyon megkerülhető.. Mivel egésznapos procedúra, az előre kiszedett hajszövetek ott úszkálnak órákig edényekben, ami nem épp természetes élőhelyük, úgy tudom többek közt ezzel magyarázható, hogy beültetés után eldobják a hajszálakat, amíg kvázi regenerálódnak. Vagy pedig az lehet a másik oka, hogy az új közegbe nehéz beilleszkedniük az elején, bezárkózott típusok. :)

  Kb. 5-6 hónap után kezdtek kijönni az új szálak, de mivel egyrészt nem egyszerre jön ki az összes, másrészt a doktorok által is emlegetett min 2-3 cm hosszúságra meg is kell nőniük, hogy legyen normális fedés (általában beültetéseknél az eredeti hajsűrűség harmadát szokták becélozni ha jól emlékszem, ezért ha valaki tüsin hordja a haját, az ne gondolkodjon nagyon hajátültetésen, mert nem lesz túl látványos), ezért az az eredmény amivel már meg voltam elégedve olyan szeptember vége/október eleje körül jött létre. Tehát a normális eredmény 9. hónap környékén mutatkozott nálam. (Meglepetésszerűen kontrollra is kb. 8-9 hónap után hívtak.)

  "Mennyi volt a végső ár? Tartják magukat a weboldalon levő árakhoz?"

  Tartják!

  Képek:
  Nekem nincsenek jó előtte/utána képeim (előtte már 1-2 éve röviden hordtam a hajamat, most meg több centis, úgyhogy átverős is lenne - erre egyébként vigyázni is kell a referencia képeknél, mert ez gyakran alkalmazott átbszás néhány helyen), maximum közvetlen műtét utáni zombi képeim vannak.
  Viszont Sikosék oldalán találtam egy pont olyan esetet, mint az enyém volt. Először konkrétan azt hittem, hogy én vagyok, mert az eredeti és a műtét utáni is eléggé stimmel. Összesen egy anyajegyről és graftok számából jöttem rá, hogy valszeg mégsem én szereplek a képen. lol
  Ez: http://www.shklinika.hu/hajbeultetes-elott-utan-kepek-fenykepek/paciens/64.html

  Remélem sikerült megválaszolni a kérdéseket, de ha van még bármilyen másik dolog, amivel el tudom venni a kedveteket, akkor írjatok! :)