nem csak nekem?
  • joosbalazs
    #1212
    "azért nem kellene ennyire beszólni másoknak"

    Akkor kérlek lapozz vissza 3 évnyi hozzászólást. Aztán lehet rájössz miét "szólok be ennyire" másoknak.
    Köszönöm a meghívást, de már régóta nem vagyok érdekelt a hajvesztés témában. Akkoriban is azért szóltam hozzá a témához, mert másokon vettem észre az elkeseredett önigazolásokat, amiken én is keresztülmentem 10 évvel ezelőtt.
    2002-ben kezdtem el brutálisan kopaszodni (férfias, hormonális, DHT-tipikus), akkor fél év alatt eltűnt a 2/3-a fent és hátul a hajamnak. Elkezdtem szánalmasan ide-oda fésülgetni, Bánfitól és Forcapilon át Varga hajcseppig, Rogaine-al meg Alpicort-al megfűszerezve szó szerint minden szar megfordult a kezem alatt! És hidd el, tartósan kísérleteztem ezekkel a szerekkel! Nem pár hétig! A ginseng összes hatóanyagát fejből tudtam, úgy bántam a hajkoronámmal, mint egy hímes-tojással...
    És tudod mit? Sokszor éreztem úgy, hogy valami használ! Erősebbnek éreztem a hajam, úgy láttam, talán több is... Végre, gondoltam sokszor! De ilyenkor végül előkerül az egy évvel korábbi fotó, és lesápadsz... Rájössz, csak azért nem látszik az ujjnyi kopaszodó folt, mert azóta másképp fésülöd. Mert figyelsz rá, hogy ne látszódjon! Ilyenkor meg depis vagy...
    Én ezt untam meg 2005-ben! Untam, hogy idegbeteg vagyok, ha beletúrnak a hajamba. Ha sokáig nézi valaki. Vagy megakad a szeme rajta valakinek. Hogy nem mehetnék el a kempingbe a haverokkal, mert ott nem tudnám buzizni a hajam óránként, és látszana amit nem akarok... Hogy menekülök az eső elől. Meguntam.
    Ezért jött a gép és lenyírtam 6mm-re. Kiderült néhány dolog azóta: Jobban áll ez a fazon. Messze többnek látszik így a hajam. Közel nem ritkul annyira. És magabiztosabb az ember, amikor nincs rejtegetnivalója, nem tudja ide-oda fésülgetni. Annak látszol, ami vagy. Nekem a hajam levágatása volt az a pont, amikor azt mondtam, leszarom. Azóta nem költöttem szaros semmitérő csodaszerekre sem. És láss csodát, közel ugyanannyi hajam van, mint 7 éve... Ahogy fogalmaztam a múltkor: Mint a szállító az első részben.

    Lehet én vagyok a kivétel, de nem hiszem! 10 éve élek együtt kopaszodás jelenségével, de 6-6,5 éve megbékélve, nyugalomban! Ennek pedig az a feltétele, hogy ne kergessünk hiú ábrándokat.
    Javaslatom: Aki kopaszodik, DHT problémák végett az próbáljon meg megbékülni a gondolattal, hogy soha nem lesz hajas-baba! Ha ez feldolgozhatatlan, kezdjen el gyűjteni egy hajbeültetésre! Mert pár év után úgyis elvész a haj, csak nem mindegy, hogy kidobálta közben a súlyos tízezreket az illető, vagy félretette egy beültetésre!
    Hát ennyi!