nem csak nekem?
 • tibu75
  #1036
  Össze szedtem némi infót a Sodium-Lauryl-Sulfate-ról

  Olcsó ,erős tisztító és nedvesítő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben a gépi zsírtalanítókban és az autómosó szerekben egyaránt.

  Tudósok szerint a sodium-lauryl-szulfát a leggyakoribb bőrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a sodium-lauryl-szulfát lelassítja a gyógyulás folyamatát.
  Felnőtteknél szürke hályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlődését.
  Gyógyszertárakban nátrium-laurylszulfátként kapható.
  A csomagoláson a következő figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzőszerveket és a bőrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki és forduljon orvoshoz! Bőrre kerülése esetén bő vízzel azonnal le kell mosni.
  Munka közben ajánlott védőöltözet és védőszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!
  A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá.
  Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.
  Érdemes tehát átolvasni a samponok összetevőit, és olyan terméket keresni, amely nem tartalmazza ezt az összetevőt .