1375
nem csak nekem?
  • tibu75
    Mert ha jobban habzik , jobban hihető a hatása is...:)
  • kisgabo
    SLS még a fogkrémben is van. pl colgate whitening.

undotító, mit el nem adnak...
  • tibu75
    Hát erre max külföldi fórumokon találhatsz valamit, pár hete jelent meg a világon , nem hinném hogy hosszabb távú felhasználási tapasztalatot találnánk még róla...
    Azt tudom , hogy a növényi őssejteket sok drága arckrémben
    meg kozmetikai kezelésben használnak újabban...
    Pl.:http://www.attractivcenter.hu/fiatalito_arckezeles
  • berlinboy6329
    Erről a Revita.Cor balzsamról hallott már vki vmit?Milyen lehet?
  • Drakeamarth
    Hatásos.
  • tasakos
    Sziasztok!

Ez a minoxidil nevű készítmény, nemtudjátok, csak azoknak hatásos akik a fejük búbján kopaszodnak? Mert a dobozán, a neten és a használati útmutatójában is arról van példa, hogy vmi vertex, fejbúb-ból kezdődő kopaszodásra jó főleg. Nekem elől kétoldalt ritkul, arra szerintetek hatásos?

Köszi,

Ákos
  • Willenbrock
    Nekem a padló megállította :( Most haj helyett ilyen szösz van a fejemen mint a kölyökelefántoknak. A Rogaine-t 3 hónapig használtam és a seeding szépen látszott is,de semmi sűrűsödés nem követte.Talán egy féléves ciklust is kipróbálok ha attól sem nő jobban ki akkor elkönyvelem a Rogaine-t is egy újabb blöffnek.
  • peterke2
    Márpedig nekem már jó ideje nem hullik, szerintem megállt, sőt!
  • kisgabo
    revita 175ml és 6k, 2 hónapig elég...

lehet bepróbálom.
  • tibu75
    A propilén-glikol egy speciális alkoholfajta
    ami a hatóanyagok oldásához kell, nincs vele gond, ha nincs túladagolva,mint a Kirkland minoxidilban pl.
    Propilén-glikol mentes egyébként a Spectral DNC-L krém és a Rogaine hab.

Külföldi oldalakon is sokan vadásszák a SLS mentes samponokat,kozmetikai szereket.
    Hát 3 ezer alatt nemigen van értékelhető összetevőt tartalmazó sampon, és azt se a Tescoban keresd :)...

Találtam 3 SLS mentes sampont hajhullás és korpásodás témában amit itthon is megkaphatunk:
    EMMEBI Italia Sampon
    Revita
    Dandrene

Javaslom rendezzünk vadászatot , ki milyen sampont talál Sodium Laureth Sulfát menteset ! :)
  • berlinboy6329
    Lol..én is meglestem azt ami itthon van csak úgy poénból megfordítottam,és Laureth volt benne meg propilég glikol..Syoss..-.-

Én meg azzal mostam hajat..moshattam volna Nizorallal is de az nagyon száritja az igy is überszáraz hajam...A balzsam amit meg régóta használok abban meg csk glkol van de azt hallottam az se vmi nagyon egészséges cucc..:(

Remélem Revitában meg a spectral/Rogaine akármelyikben nincsenek milyen gáz cuccok...
  • kisgabo
    Sodium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate

ma végiglestem pár sampont a teszkóban, még a johnson babasamponban is volt, hol laureth, hol lauryl szulfát...

és nem csak az olcsó samponok, hanem az 500 600 700+ ruppósokban is van. a nem olcsó, az 1500 1600 / dl?

szerencsére, a bánfi samponban is van.... csodaszerek.
  • Drakeamarth
    Nálam is előfordult hasonló (mmint hajszárazság). Érdemes elmenni a Hajdoktorba (fogalmam sincs mi az, de sokan ajánlották), ahol tanácsot tudnak adni, mitévő légy. Itt mindenki csak a saját tapasztalatát tudja leírni.

Spectral izmosabb, mint a Rogaine, viszont nehezebb felvinni a fejtetőre, ha jól tudom.
  • berlinboy6329
    Jó azt tudom,h ingyen nem nő vissza,attól félek,h tömérdek pénzért sem,csak még több kihullik...

Még azon gondolkozom,h mielőtt még elkezdett hullani a hajam 15 évesen előtte tökéletes volt...hajvolna és haj állag is..Mióta hullik,azóta NAGYON száraz!!!

Ahogy elkezdett hullani,azt vettem észre először,aztán meg azt,h hajmosás után annyira szétáll,meg ha beletúrok ott marad a kezem xD

Kb. ilyen száraz volt..most is az nagyon,de kicsit már kevésbbé..Azon gondolkozok,h nincs-e vmi összefüggés?A hajhullás jár hajszárazsággal?

spectral meg drágább,mint a Rogaine:P

Viszont azt olvastam h rogaine inkább fejtetőre jó,a spectralról meg azt irták,h a 3szögeket is szépen kezeli,dehát ahány ember annyiféle komment az a baj....:(
  • Drakeamarth
    Finasteridet biztos ne használj, mert impotenciát okoz.

Szerintem próbáld ki az "olcsóbb" szereket (Kirkland, Spectral DNC), Revita samponnal.

És még egyszer leírom: én kb 3 hete használok Béres cseppet c-vitaminnal, cink tablettával, és úgy tűnik, egyre kevésbé hullik a hajam. A fenti szerek okozta shedding ellen jó védekezés lehetne.

Ingyért nem fog visszanőni a hajad, el kell határoznod magad, hogy csinálod vagy sem.
  • berlinboy6329
    N,alaposabban beleolvasgattam az indexes hairgaines fórumba..Elvolvastam kb 1500 kommentet,és vegyes érzéseim vannak ezekkel a cuccokkal kapcsolatban..

voltak olyanok akiknél aminox nem használt,azt mondták,de finasterid meg dutasterid(vagy mi)igen,v aki áradozik a minoxról,van akinek nem sok sheddingje volt,valakinek meg a 40%-a kihullott tőle,van akinél a Spectral DNC használ....

Én Rogainet akarnék Revitával..A revitával semmi gond arról csak jókat olvastam,de ami magát a kopaszodást állitaná meg és a hajnövekedést segitené,arról nagoyn vegyeseket olvastam,mint irtam feljebb is...

nem tudom milyegyen..Rogaien v spectral v reggel rogaine este spectral...

Csak mert Jó lenne ha megállna a kopasodás, és visszanyerném még egy kis időre,leglaább 3-4 évre a hajamat,legalább 1,5X annyi hajam lenne jó ha lenne,estelge 2X ennyi...Hátul nincs is baj a fejtetőm közvetlen közelétől hátrafele 3X annyi hajam van mint elöl,most is hajmosás után a kihullot kb 16 szál 85-90%-a a fejtetőtől előre lévő helyekről esett ki:(

Csak jó lenne vmi biztos támaszt kapni,h hány százalék esély van jelentős javulásra mert nem hiszem h bárkinek jó érzés kidobni olyan 26000 forintot 4 hónapra,aztán hiába reménykedik vissza nem nő semmi viszont a shedding elvisz még 20%ot a hajából,aztán reménykedik h a köv 4 hónap jobb lesz,megint kidob 26000ret az ablakornaz már 52000 és egyáltalán semmi v csak nagyon kicsike változás van,ami meg nem jó,mert azt ovlastam h a minox az első hónapokban a legaktivabb aztán 1,5 év múlva már nem is hat,szóval 8 hónap az már a fele neki,és 52000forintot dobtam ki az ablakon azért h van rá esély h nem hat és még kevesebb hajam is lesz,mint használtat előtt..Nem tom mi tévő legyek...Sok pénzt kell rászánni és az eredmények vegyesek:(
  • tibu75
    Plusz info:

-A legtöbb olcsó sampon egyik alkotóeleme ez a felületaktív anyag, mely habot képez.
    A Sodium Lauryl Sulfate ( Nátrium Lauryl Szulfát) egy erős tisztító és nedvesítő hatású anyag,
    amely előfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosószerekben egyaránt.
    Szemirritációt, bőrkiütéseket, hajhullást, a korpához hasonló fejbőr pikkelyesedést és allergiás reakciókat okozó leggyakoribb bőrallergén anyag.
  • Drakeamarth
    Nagyon kösz az infókat, így már mindjárt más a helyzet.
  • tibu75
    Össze szedtem némi infót a Sodium-Lauryl-Sulfate-ról

Olcsó ,erős tisztító és nedvesítő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben a gépi zsírtalanítókban és az autómosó szerekben egyaránt.

Tudósok szerint a sodium-lauryl-szulfát a leggyakoribb bőrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a sodium-lauryl-szulfát lelassítja a gyógyulás folyamatát.
    Felnőtteknél szürke hályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlődését.
    Gyógyszertárakban nátrium-laurylszulfátként kapható.
    A csomagoláson a következő figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzőszerveket és a bőrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki és forduljon orvoshoz! Bőrre kerülése esetén bő vízzel azonnal le kell mosni.
    Munka közben ajánlott védőöltözet és védőszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!
    A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá.
    Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.
    Érdemes tehát átolvasni a samponok összetevőit, és olyan terméket keresni, amely nem tartalmazza ezt az összetevőt .
  • Drakeamarth
    És mi a hatása? Nem ajánlod?
  • tibu75
    A Nisim-mel csak annyi a gond,hogy bár természetes alapanyagú samponként hirdetik , mégis Sodium laureth sulfate-ot tartalmaz...:(
    Ez egy elég gáz összetevő ...

• Drakeamarth
    Nézd, egy a lényeg: próbálkozni kell. Én is azt teszem, kipróbáltam a Rogaine-t, de egy hónap után sajnos pénzügyi gondok miatt abba kellett hagyni. Nemsokára újra elkezdem.

Addig minden reggel fodor- illetve borsmentateát szürcsölgetek, napi 1 cink tablettát étkezés után, béres csepp+c vitamin: ezek mind csökkentik a hajhullás mértékét.

Nemsokára veszek egy Nisim sampont, ami DHT blokkoló. Aztán jöhet a Rogaine.

Próbálkozni kell, és reménykedni.
  • berlinboy6329
    Huhh,meglestem a topikot de az 100% ugyanaz,mint itt:O

1000féle tabi,meg hab,meg sampon,huu mondom...Nem lettem tőle okosabb..Egyedül eszembejuttatta a sampint,amit már rég ki akartam próbálni,a Revitát,még ajánlotta is vki itt régebben...

Meg rengeteg mindent olvastam a minoxos cuccokról,de elég vegyesek az érézseim..VAn akinl,hat van akinél nem,van akinél ez a jobb,van akinél az....Igy olyan nehéz választani...

Jó lenne ha visszanőne a hajam még egy kis időre legalább,de azért havonta 5400at kiadni roaginre,mondjuk úgy 4-5 évig az RENGETEG...+a sok nyűg ami vele jár:Lehet nem ugy hat ahogy én azt elképzelem,a töménytelen menyniségű kihullott haj látványa,hogy napi 2X kell kenni és az ára....5400ért láttam..Ezt beszorozva 12vel aztán még azt 5-tel nem kevés pénz.406000....

Viszont a Revitát kipróbálnám..Az is okoz sheddinget?
    Rogainet is meglesném csak fosok tőle,mióta vmi orvos felirt vmi hajlöttyöt,2 hétig használtam,amig volt benne de csak jött jött jött és jött ki a hajam,hajmosásánál meg egy szállal nem érzékeltem volna,h kevesebb jött volna ki,csak a szokásos 4-600 szál.:(

rogaineről láttam bítató képeket,de belegondolva h nem ugy hat ahogy a képenken láttam,meg a sok ideig tartó nagy mennyiségű hajhullás a sheddingtől tudván h mennyi hajam kihullott már és h csak 7X nő vissza egy hajhagy,műból,meg h sokszor kell kenni(mindennap 2X) és ha megállok akkor pillanatok alatt ujra elkezd hullani,meg az ára kicsit megrémit...
  • Ronny
    A shedding miatt kihullott hajad minoxidil nélkül amúgy is a padlón vagy a lefolyóban fog kikötni. Legfeljebb lassabb ütemben, de ha fiatal vagy, akkor ez nem szempont(24 vs. 25 évesen leszel NW3).

A sampon témában az indexes hairgain topikot javasolnám.
  • Ronny
    Igen, kálium lesz az:) DHT-blokkolás témában én elolvasnám a wikipedia ide vonatkozó oldalát.
  • tibu75
    Ja, fogat is életünk végéig mosunk,hogy ne rohadjon le idő előtt.,pedig öregkorra úgy is kihullik mind :)..
    A fogmosás is értelmetlen kiadás?Nem.
    Van amúgy kispénzűeknek is minoxidil ami olcsó és hatásos.
    Kirkland,Spectral UHP.
  • tibu75
    Már mint kálium-csatorna , nem? Mert nem mindegy... :)
    Szerintem DHT-t is blokkol , ezért tapasztalható szőrerősödés a test egyéb részein , hiszen a dht tartja kordában a testszőrt , és ha blokkoljuk akkor nem hullik a haj, de némileg erősödik a szőr...
  • berlinboy6329
    Hát nekem már az is elég lenne,h mivel ngyon sokat baszakszok a hajammal,nem jönne ki állandóan hajszál...Napközben max jöjjön ki vagy 10-20,hajmosásnál hétvégén meg max 50 oszt én jól vagyok...

ilyen Rogainet azért nem akarnék,mert a hülye shedding mint ondtam idegesit rohadtul,mert mivan ha már nem is lesz mit megállitani mert olyan sokáig tart a shedding h a hajam eltünik elölről?Inkább neeemm..Meg az is zavar benne h mindennap kell használni,meg az ha megállok vele akkor mintha nem i használtam volna ujra el kezd hullani..Meg azért mindennap használni évekig,rohdat drága tudlenni...

Amugy melyik az a sampon?Attól is van shedding?
  • Ronny
    Minoxidil(Regain, Rogain, Kirkland, etc). Szájon át szedhető DHT-blokkolót csak végső esetben ajánlom. Sőt, talán akkor sem...
  • Ronny
    Létezik ilyen sampon, de önmagában nem elég. A Rogain a kálcium-csatornák blokkolásán keresztül fejti ki a hatását, nem sok köze van a DHT-blokkoláshoz, habár a pontos hatásmechanizmus nem ismert.

Keress rá a saw palmetto-ra.
  • berlinboy6329
    Ez a Rogaine hajnövesztésre való,v a főleg kopaszodás meállitására használják/tok?Mert azon gondolkozok,nincs-e vmi olyan sampon v vmi ami nem okoz sheddinget,de mégis blokkolja a DHT-t,és kiirtja nem engedi átalakulni v vmi,h ne kelljen azon rémüldöznöm,h már 1 hónap eltelt de még csomóstól jön ki a shedding miatt a hajam és már alig van szinte elöl...Érdkelene pár termék,ami nagyon jó féle DHT blokkoló,mer a hajnövéssel nincs gond,annyi kishajam van h hihetetlen de szegéynek nem birják:(
  • Drakeamarth
    Rogaine.

Nálam még bevált a Béres csepp, nem állította ugyan meg, de jelentősen csökkentette a hullást.
  • valakeee
    Pont ilyesmit kérdeztem, hogy vannak-e vmi hatásos cuccok. Mármint olyanra gondolok, amivel kapcsolatban van valamilyen tapasztalata valakinek.
    Egyébként mennyire tipikus, hogy ilyenkor teljesen, vagy nagyon rövidre levágatja a haját az ember? :)
  • Ronny
    Nem akarom elrontani az örömödet, de aki eljut a Norwood 2-es szintre annál már nem fog megállni a ritkulás. Gyakorlatilag 5 éve változatlan hajvonal mellett folyamatosan ritkul. A minoxidil és hajvágógép a kopaszodó ember legjobb barátja.
  • peterke2
    Most már én sem idegelem magam, mert megállt.
    Lejjebb írtam, hogy mitől.
  • evil 007
    szioasztok:)

nekem sosem volt anynira hosszu hajam mint msot az utobbi 1 évbe nem vágattam és pár ceni és az államat surolja a pajeszom ezzel nincs is gond mert igaz hullik a hajam (szoktam hairclinicet) szedni de smot nemtom eldonteni menyni az a hajveszteség ami ideális a léyneg hogy 1 év ahoz képest hogy hullik jól nő megvagyok vele elégedve de elöl nagyon gáz nemtudom miért ugye befigyel nálam ez a "miki egeresedés" éshát elvileg elol is hoszsabnak kellene lenni a hajmanka de a hajam amugyis nagyon nagyon vékony hajszál és ha megmosom dusabnak ha és oylan elfodathato midnig oldalra fésülom (emostyle XD) és a pajeszomat elore igy anynira nem látni anynit szeretnék kérdezni hogy miki egeresedésre van valami megoldás?
  • szurfark
    Az enyém is kettes, és lásd mégsem idegelem magam miatta.
    Mit jelent az hogy volt már rosszabb is?
  • Dosia
    Üdv!
    Mi a különbség a Spectral DNC-L, és a Men's Rogaine Foam hajhab között? Melyik a hatásosabb ?
  • valakeee
    Mert egyik sem használ? :)

Jó, gondolom hogy nem nő ki ami nincs is, csak hogy esetleg lelassítja vagy megállítja a folyamatot.
  • Ronny
    jobban jársz ha a pénzedet egy üveg whiskyre költöd.