Adobe After Effects
  • Iam The Ghost
    De mint írtam nem túl érthetően, de a maszkolás itt nem megy. :)Szóval van 2 jelenet: az egyik egy kéz, ami rajzol, ez az 1. sáv, alatta pedig a 2. sáv, ami egy egyszerű kép. A cél az, hogy az 1. sávon lévő jelenetről kivágja a kezet, amint éppen rajzol és olyan hatást érjek el, mintha a 2. sávon lévő képet rajzolná meg. A kezet kivágom maszkolással, így a körülötte lévő háttér eltűnik és a 2. sáv képe lesz helyette. Na de ott a rés az ujjak között, amit nem tudok maszkolással kivágni. Mert ha ott is maszkolok, akkor az olyan, mintha az 1. sávról vágnám ki azt a pici részt, szóval épp azt érem el, mintha azt a részt is átakarnám emelni a 2. sáv képére. Mégegyszer: mikor körül maszkolom a kezet, akkor azt "átrakom" a 2. sáv képére; ha körül maszkolom azt a pici részt, akkor az is olyan, mintha átpakolnám a 2. sáv képére. Nem tudom mennyire érthető, de gyakorlatban lehet ezt jól látni.

Greyhound: Köszi, de ez a Write-on effect ez más. Én csak egyszerűen törölni akarok egy adott részt, ami mozog. :)