Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sznus
Mármint a végeredmény ocsmány és használhatatlan.

sznus
Köszi, megpróbáltam... nem lett jó az eredmény, gondolom a felvétel minõsége miatt rossz a minõség. 😞

Használd a time difference nevezetû effectet!
Aztán ezt használd maszknak a lépegetõs videón.

Üdv

sznus
Igen, eddig így indultunk neki. Csak 6 mp-es jelenetnél nagy szívás a maszkolás. Ezért gondoltam, hogy úgymond egy egyszerû matematika számolással ki lehetne valahogy vonni a pixeleket egymásból ott, ahol megegyeznek. De ha más nincs marad a maszkolás. Én csak alternatívákat kerestem.

berlinboy6329
Mindent lehet..Zöld háttér nélkül sokat kell szarozni(imádok sokat szarozni)..Fogod szépen a PEN TOOLt és Framerõl framre kimaszkolod..Elsõ framen körbe rajzolod majd továb lépve a köv. framre odébbmozgatod a mszkot egész a végéig..Aztán majd árnyékot ne felejtsd el rárakni utána,mer ugye az nem lesz neki!

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

sznus
Adott 2 videó. Egyazon szögbõl, változatlan kivágással. Annyi a különbség, hogy az elsõ videó egy stabil képet ad, tehát nincs mozgás a kamera látóterében (kvázi állókép). A másodikban pedig a szereplõ átsétál jobbról balra a képen. Megoldható e az valahogy, hogy a két videón a megegyezõ pixeleket kitöröljem. Vagyis megmaradna a szereplõ mögötte meg nem lenne semmi, csak "feketeség". Így mögé lehetne tenni bármit. Tudom, hogy zöld (ill. kék) háttér elõtti felvétel logikusabb és egyszerûbb lett volna, de hozott anyagból dolgozok, és nincs lehetõség újraforgatásra. Remélem érthetõen írtam le, hogy mit akartam. 😊 (Photoshop-ban is láttam hasonlót, amikor volt kb. 200 db kép egy fix autópálya szakaszról fényképezve, és a PS a képeket valahogy "összegezte" és végeredménynek kijött egy üres autópálya.)

Neked csak a SpeedPerCent (ez a sebességet jelenti százalékba) és a Mode (a pontok közötti interpolációt, mert van lineáris, ease, easeIn, easeOut ezeknek hold key-eknek kell lenni, mert különben nem müködik rendesen így minden szakaszra más és más is lehet) nevezetû slider control-lal kell foglalkozni a többivel csak annyit, hogy ne töröld le a layerrõl.
Azok végzik ugyanis a számlálást helyetted.
Az expression-ok már csak ilyenek teli van számokkal meg változókkal. <#vigyor> <#vigyor>

Kicsit megrémültem ettõl a sok számtól meg változótól, és ijedtemben gyorsan be is zártam a projektet.<#merges2><#vigyor>

Ha esetleg valakit érdekel Geryhound által felvetet probléma megoldása , mert szerintem egész hasznos segítség, akkor itt letöltheti a project filet :

http://data.hu/get/1751194/timeremappwithspeedpercent02.rar.html

Bármi kérdés van csak ki vele! 😄

Üdv

Köszi szépen a gyors segítséget. Ahogy összehasonlítom az eredetivel (a mesével) a szöveg megjelenése más megoldással van készítve vagy csak nem értek hozzá...

Itt egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=zP0U6AVB9K4

Nekem egész pontosan egy esküvõi DVD intrója lenne a pár nevével és a dátummal. Az eredeti meseintrot meghagynám egészen a szöveg megjelenéséig és ott szeretném ezt az animációt felhasználni.
After-hez nem azt mondom, hogy béna vagyok, de...
Azért nagyjából megértem a szakszavakat 😊

Parancsolj itt a tutorial:

http://library.creativecow.net/articles/hansen_jaysen/growing.php

Sziasztok!

After-ben hogy valósítható meg az a szöveganimáció, amit a Magyar népmesék elején a madár "hány" a csõrébõl?

A segítségeteket elõre is köszi!

Elküldtem pm-be a project filet amiben meg van valósítva.

A timewrap effect nem jó? Ott százalékba lehet megadni a dolgokat.

Gerygrey
Valaki nem tudja, hogy time remapping esetén nem lehet-e azt megoldani, hogy ne idõt adjak meg a keyframe-eknél, hanem sebességhez?

Pl van egy videóm, amivel azt szeretném elérni hogy menjen 10 másodpercig 400% sebességgel, lassuljon le 1 másodperc alatt 50%-ra, 10 másodpercig maradjon 50% majd vissza 400-ra újabb 10 másodpercig.

Ezt most csak úgy tudom megoldani hogy 10 másodpercnél 40 másodperc a keyframe értéke, utána 11 másodpercnél 40s 12f, 21-nél 45s 12f, 22-nél 46 és 32-nél 86. - ez így mûködik is, de egyrészt unom hogy állandóan matekozni kell hogy milyen értékkel jön ki az a sebesség amit szeretnék (milyen egyszerû lenne az élet ha 10 másodpercnél megadnék 400% értéket, 11-nél 50-et, 21-nél szintén 50-et majd 22-nél újra 400-at) másrészt nem lehet copypaste segítségével megoldani, ha mondjuk fél perccel késõbb is szeretnék egy ugyanilyen belassítást (csak ha duplikálom a composition-t és kicserélem benne a footage-t úgy, hogy pont 40 másodpercnél legyen a belassítandó jelenet, ez szintén körülményesebb mint egy CTRL+C - V a kijelölt sebesség keyframe-eken)
okké, vettem a lapot 😄
Hogyan tudják azt bizonyítani, hogy te abból a projekt fájlból indultál ki?! <#email>Egyszerûen megtetszett a design, és önszorgalomból lemásoltad apróbb változtatásokkal...ennyi.<#nyes>
Egyébként egy kis helyi TV-nél nem hinném, hogy ebbõl galiba lenne.

A tvnek lesz baja nem neked. 😄

hello mindenki

Kicsit rosszul érzem magam hogy ilyet kérdezek. Megszereztem egy olyan after projectet ingyen ami fizetõs ez eddig jó 😊 Nos és nem vagyok azon a szinten hogy magamtol hozzak létre egy ilyet és a tartalom kicserélésével és egy minimális alakítással ezt fel lehet tenni egy helyi kis tv honlapjára?? Ebbõl lenne valami bajom? Igazábol tudom hogy pofátlanság de nagyon megtetszett. Persze ebbõl anyagi hasznom nem származna. Asszem amerikai ez a honlap ahol meg lehet vásárolni ezt a cuccot.
Remélem nem ítéltek el szóval szerintetel nem lesz ebbõl bajom?

köszi elõre is a választ

minden jót

bye bye
Az még megér egy gyors próbát, hogy nem AVI-ba rendereled ki, hanem valami másba, pl. QuickTime...vagy próbálj meg egy másik zenét, hogy azzal is szopat-e.

Valóban mp3 a zeném. Ma kipróbáltam wav formátumban, de nem lett sokkal jobb. Talán valamivel. Holnap megnézem még az aiff-t is.
Pl. A RAM preview-ben teljesen jó volt, de avi-ba kirenderelve elcsúszott a kép a hanghoz képest(vagy fordítva). Aztán a lerenderelt videón Edius-ban a kép sebességét levettem 95%-ra, a hangot hagytam 100%-on és így teljesen szinkronba kerültek.
Így azért meg lehet oldani, de ez is szerencse kérdése.

Ahogy slylecz13 írja, konvert wav-ba vagy aiff-be, és megoldódik minden bajod!<#vigyor2>

Szia "miatyánk"! 😊

Szinte biztos vagyok benne, hogy mp3-al dolgozol, amit szerintem át kellene nyomnod wav-ba, majd azt kipróbálni az After-ben.

Nekem az Edius-ban csinálta ugyanezt, mikor wav-ba konvertáltam megoldódott a probléma. Remélem neked is...

Valóban hallás után nehéz ezért érdemes a timeline-on kibontani a hangsávot és elõtûnik a waveformája azt végig hallgatni a csillag billentyût nyomogatni ahol szeretnél valamit ez markokat rak le az adot zene layerre ehhez tudod a többi layer igazítani illetve a többi keyframet a másik layeren.

Illetve vannak egész jó pluginek amik analízálni tudják a zenét az egyik ilyen a trapcode most már red giant sound keys-e amivel még tovább lehet finomítani a dolgokot. De van az afternek egy saját zene elemzõje is csak az nem annyira kifinomult mint sound keys.

berlinboy6329
Hát zenére én inkább Vegast használok,mert az akkor is ad hangot ha a time indicatort huzogatom...Ae az más,az csak am previewnél ad hagnot..annyit tudok max mondani h nézd emg mégegyszer az idõzitéseket.Nézd meg hol az ütem,oda is huzhatod a time indicatort h lássad tényleg jó helyen van-e...Ha mindent rendben találsz akkor nem tom..Render utén is olyan?Esetleg googleba beirsz vmit hátha kidob vmit....zenére nem szoktam AEben,mert csak ram peviewnél játsza le és állandóan le kellene renderelni azt a részt,h lássam,h jó lett-e:C

Majd novemberben el akarom kezdeni zenére csinálni,mer ugy terveztem h kijön egy játék és arról csinálok videókat minél töb After Effectscel..Addigra neked bõven meg lesz oldva a probklémád,csak gondoltam egmemlitem,h még nem dolgoztam hanngal.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Egy 15 másodperces animációt készítek After Effects CS4-ben, amiben vannak rajzolt elemek, videók, zene kb. 10 rétegen. A project: SD PAL 25 fps.
Az animációt zenére(ütemre) készítem, ezért nagyon pontosan kell beállítani a mozgásokat. Eddig rendben is lenne, csak miután szépen "beütemezem" az animációt, idõvel elcsúszik a kép a hanghoz képest. Nem sokat, csak annyit, hogy pont ne legyen jó.😊 Ez egyébkénr teljesen rendszertelen, hol siet, hol késik. Nekem úgy tûnik, mintha idõzítési probléma lenne. A program nem képes pontos szinkronban indítani a sávokat.
Mi errõl a véleményetek?

Igen, tuti hogy kodek probléma. Vagy olyan kodekkel lett tömörítve, ami nincs fent a gépeden (ne adj Isten, fényképezõvel felvett videóról van szó), vagy annyi kodek van telepítve nálad, hogy azok kavarnak be.
Gerygrey-el ellentétben én a DV AVI helyett a MOV fájlokat ajánlanám AE-hez.

Gerygrey
Nem lehet, hogy valami olyan codec-kel lett enkódolva az avi, ami neked nincs meg? Javaslom, hogy konvertáld át DV AVI formátumba mielõtt AE-vel megnyitod, pl VirtualDub segítségével. Ha a Virtualdub sem nyitja meg, akkor biztos hogy codec probléma van, ez esetben itt van egy remek, bármit bármivé konvertálni képes cucc.

(egyébként is érdemesebb DV - vagy ha nagy vinyód van, tömörítetlen - AVI fájlokkal dolgozni, mert a tömörített anyagok feldolgozása eléggé meg tudja dobni az AE alapból sem szerény erõforrás-igényét...)
HotPants
köszi a segítséget ez eddig még menne is csak sajna nem akarja megnyitni valami igazán hü..e hibára hivatkozva :|

akyyy
File menü. Ott lemész az Importra, és Import file.

A megjelenõ ablakocskjában peidg kitallózod a vinyón lévõ avi fájlt.

Ugyanezzel a módszerrel bármelyik videó formátumot meg tudod nyitni, ami kompatibilis az AE-vel.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

HotPants
elnézést de talán itt tudtok segíteni... valaki help abban hogy, hogyan tudnék mégis megnyitni egy videot AdobeAE-el ? mondjuk avi fomátumot vagy bármit?

Jobb híján kapcsold be az Auto Save-t.

Gerygrey
Nincs valakinek ötlete, hogy mitõl lehet hogy amikor a timeline-on húzom a csúszkát CTRL lenyomása mellett, random fagyásokat produkál az AE CS4? Már az összes f@szom tele van vele, két gépen is produkálja ezt viszonylag sûrûn (gyakorlatilag minden második esetben fagy amikor hanggal együtt lépegetnék a frame-ek között), és napi fél-egy órányi munkát veszítek el rendszeresen, lassan már félek bármibe is belekezdeni AE-vel.
pl. Adobe Premiere, röviden, mert nem idevaló téma... Már ott minõségromlás lesz, hogy a 4:3-at alakítod 16:9-é, mert a szélesség miatt nagyítani kell...
másik topicban szívesen válaszolok, de valszin mások is. 😊

Sziasztok, ha valaki tud olyan programról, amivel a kép megvágásával valódi 16:9-é alakíthatok 4:3-as videót, az legyen szíves megírni privátban, hogy mivel lehetséges ez. Lehetõleg aviba vagy mpeg2-be alakítsa át a videót minél kevesebb minõségromlással, és persze általam választható legyen a levágás mértéke alul és felül is.
Vagy csak több rövid részlethez kell majd, vagy lehet az is, hogy egy hosszabb több perces anyaghoz, ez nem tudom változtat-e a dolgon.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv
akyyy
Ilyen lett.
Késõbb HD-ba is fent lesz, csak ugye még konvertál😊
11 másodperc, nem sok, de ezzel is elszenvedtem, hogy csak most lettem kész :S Meg amúgyis csak aféle sablont csinálta, hogy majdan a rendes kisfilmhez lehessen használni. 😊 Nekem csak az iránytû nem tetszik benne, meg hogy túl gyorsan elviszi a képeket, nem is lehet elolvasni mit ír ki😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Ajánlom a wiggle expression-t csak az egyik koordinátát változtasd.

akyyy
amit küldtél pm-be mûködik, köszi. viszont most egy másik gondom van( bár még ennek utáannézek googléba, hátha van rá megoldás)

adott egy vízszintes fél centis vonal, meg egy függõleges ugyanilyen vonal.
ezek mozognak, az egyik fel-le, a másik jobbra-ballra.
hogyan lehetne megcsinálni, hogy ezek véletlenszerûen mozogjanak?

Én ezt találtam:
http://forums.creativecow.net/thread/2/916487#916488

Nem, ez nem fizetõs, csak ez az oldal tényleg profiknak van kitalálva, akik egy két szóból tudják már, hogy mit, hogyan kell csinálni.Sajna nem tudok tutorialt hozzá.

akyyy
Egy ehez hasonló tutorialt nem tud valaki? itt sajnos nem lelem, vagy biztos fizetõs. pedig elég lenne az elsõ mûvelet😄

ha esetleg projeft file is van az mégjobb😄

szóval a link

A 2578-as hozzászólásban szintén scriptek után érdeklõdtek. Egy-két kolega bedobott válaszként pár linket. Nézz körül ezeken az oldalakon hátha találsz valamit...habár kétlem, hogy ezt lehetne scriptelni.

sziasztok, van egy jokora render szivasom...a temat vegignyalaztam kulfoldi forumokon is de megoldas nem volt. az a problema, hogy ha multiprocesszoros rendereles van akkor x ido utan lekapcsolodnak a renderelo taszkok (nalam macen aeselflink a neve) es igy a renderido nagyoncsunyan megugrik...mivel csak 10-30%-os lesz a procik terheltsege a 90-100% helyett...hosszas szivas utan megfigyeltem, hogy a disc cache-vel lesz a gond...pontosabban: beallitok Xezer mega disc cachet, elinditom a rendert, minden szep es jo, zuznak a magok....aztan ha eleri a beallitott cachemeretet a cache konyvtar merete akkor a magok lekapcsolnak...es lelassul a render. az egyik megoldas az hogy nagyonnagyonnagyonnagy disc cachet kell megadni, a masik megoldas meg az lenne, hogy menet kozben kitakaritana maga utan (mert a cache konyvtar merete a render alatt egyre csak no egeszen a maximumig)...a secret menus disable layer cache nem segit....

A kerdes az, hogy ismertek valami scriptet arra, hogy menet kozben karbantartsa a cache konyvtarat?

Remelem ertheto voltam 😉

Koszi,
trCe
köszönöm szépen a gyors segítséget.
Valóban egyszerû a válasz. A Pen Tool-al(G) rajzolsz egy rombuszt a layeren.
Vagy készítesz egy új kompozíciót, amiben egy Solidra a Pen Tool-al rajzolsz egy rombuszt, majd a videó Tracking Matte-jét Alpha Matte-ra állítod.De az elsõ az egyszerûbb.

hello

nekem egy egyszerû kérdésm lenne a válasz is egyszerû nektek 😄
van egy forma pl egy rombusz azt szeretném hogy a videó csak a rombusz formába látszódjon. maszkkal kell nem de hogyan?
Roger6
Hát most azért nem fogom "megvenni" a Vegast, hogy hangot rakjak rá. XD Egyébként meg közben sikerült megoldani a dolgot. Leszedtem egy MP3 WAV konvertert, és így már minden fasza, nem ugrál. Hátha másnál is elõfordulna a dolog...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

berlinboy6329
Nyöö,hanggal nem szarozok...Mert nem játsza le,csak ram previewbõl.:C

Bár érthetõ,h hangzana a zene,h 5mp 1 képkocka és akkor "zörög" vmi hang,mikor ugrik egyet,bár igy nehéz beálligatni,h milyen effekt legyen..

Én hangot Vegassal csinálnámMegcsinálod hangra a cuccot,de csak a vidit exportálod,és Vegassal egyberakod hanggal és rendereled.

Roger6
Én még mindig azzal szenvedek, hogy ugrál a hang. Hiába konvertálom át WAV-ra többféleképpen, egyszerûen ugrál, meg megáll. :S Nem értem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

berlinboy6329
Szerintetek tintafolyást hogy lehet realisztikusan megcsinálni?olyat akarok, sok sok tinacsik folyik befolynak a helyükre majd a végük is lassan eltünik befolyik teljesen és közben kirajzoljon különbözõ formákat..nem igazán próbáltam még,mert az majd csak év végén lesz megvalósitva csak már gyüjtöm az infokat elõre..gonoltam olyat is h kis pöttyök cspódjanak ki belõle,amik aztán a papiron maradnak..gondolom Particuéllar az alap,de elég neki egy csik,featherrel,meg vmi amivel levékonyitom a végét?