3734
Adobe After Effects
  • Gerygrey
    Na igen, mondjuk még így is jönnek olyan kommentek hogy lopás az egész... Mint ha ez úgy működne, hogy megnyomom a CTRL+C és CTRL+V gombokat, és a "China claim Skira Island" felfedezőhajós képéből pár mozdulattal létrejön a Stadionok metróállomás háromdimenziós modellje...

Amúgy igen, Google Earth az eleje, a 3D modell a Google sajátja és onnan megy át egy saját fotóba.
  • kormen
    Köszi!

Igen már én is láttam, nagyon tetszet. Nagyon jól ki lett találva az alap ötletet nagyon jól átvettétek. Mert azt is bírtam, hogy nem úgy adtátok el, hogy az egész a tiétek hanem leírtátok, hogy honnan vettétek az alapötletet. Tehát nem más tollával ékeskedtek. Szerintem ez akkor se von le a teljesítményetekből, mert akkor is meg kell csinálni az egészet after-be.

A földgömbös rész azt a Google Earth-szel csináltátok?

Nagyon jól össze lett vágva.

Jó a stílus!
  • DirtyVisions
    Szép lett! Tetszik! Láttam a honlapot is, azt is ügyesen megcsináltátok.
  • Gerygrey
    Ügyes :)

Én is csináltam egy "szösszenetet", az AE része a melónak az enyém...

http://www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0
  • kormen
    Csináltam egy kis szösszenetet:

http://www.youtube.com/watch?v=q1Y7v8tROF4
  • kormen
    Csinálsz egy solidot. Arra ráraksz egy ramp-et ami feketéből megy fehérbe. Az egyik sarokba a feketét rakod a másik átellenes a fehéret. És ennek a layer mode-ját válaszd "Linear Light"-ra vagy "Hard Light"-ra attól függ mennyire intenziven akarod még az opacity-vel is lehet lágyítani a hatást.
  • berlinboy6329
    ÉG

Ilyen átmenetet AE-ban hogy lehetne csinálni,mint az égen?Jobb oldalt kicsit fénylik,balra fel meg egyre sötétül az ég....Próbálkoztam glowval+black soliddal,de vhogy nem hasonlit..Nem égre kellene,hanem általánosságban,szal mindenhol ott legyen.
  • kormen
    Teljesen WAREZ !!!!!!

Olvasd el figyelmesen az infot az oldalon, a presetek nem müködnek, egyébként teljesen használható!

http://www.heroturko.org/softwares/113035-optical-flares-windows-vcp.html

Üdv
  • kormen
    Igen arra is lehet használni.

Itt találsz leírást hozzá:
    http://aftereffects.forgingfire.com/?s=motion+track&x=0&y=0

Illetve még egy plugin is van ha az after effect motion track-je nem elég az pedig a Mocha erre is ha rákeresel biztos van tutorial.

Üdv
  • krissszim
    Sziasztok! Kérdésem lenne. Egy videóra kellene egy képet rátenni úgy, hogy együtt mozog vele. Pontosítok. Egy lift megy fel-le, arra kellene raknom egy logót, hogy együtt menjen-torzuljon vele. Erre az After Effect a megfelelő progi? Tudtok ebben segíteni? Köszi:)
  • kormen
    Én a helyedbe keresnék egy portable verzió-t azzal ilyen gondok nincsenek. Láttam már cs4-est is, de cs3-asnak már van olyan aminek lehet bővíteni a pluginjait.

Üdv
  • berlinboy6329
    Le se ellenőrzi,h milyen verziód van,meg semmi?:O
  • Hzsolesz
    Én is próbálkoztam vele, aztán rájöttem, hogy a videocopilot.net oldalon minden további nélkül lehet kérvényezni.
  • berlinboy6329
    Ilyen,hogy Optical Flares license létezik már?Jó lenne kipróbálni,nagyon jó cuccnak néz ki...
  • Anonymus20
    Hello, gondolom itt nincs senki akinek eredetibe lenne meg, kicsit drága a cucc, ezért kérdem én, hogy honnan tudnék szerezni egy működő verziót? Letöltöttem egy CS4-et, de a második indításnál hibával dobott ki, volt egy tartalmas readme, amiben kért vmi host fájl módosítást a system32 mappában a windowson belül, talán ez lehetett még a baja, de nem tudom mire gondolhatott. Win7-em van.
    Letöröltem az egészet ezek után egy újratelepítés érdekében, de amikor indítom a setup.exe-t már akkor hibádzik neki valami, talán a törléssel volt baja, pedig windows cleanuppal is letöröltem, a mappáit is kitöröltem.
    Valaki tudna segíteni?
  • Iam The Ghost
    Szerk: Oké, megvan, Berlinboy6329 igazad volt, csak nem figyeltem, hogy a maszkolás ne sima "Add" legyen, hanem subtract. :D Köszi mindenkinek a segítséget! ;)
  • Iam The Ghost
    De mint írtam nem túl érthetően, de a maszkolás itt nem megy. :)Szóval van 2 jelenet: az egyik egy kéz, ami rajzol, ez az 1. sáv, alatta pedig a 2. sáv, ami egy egyszerű kép. A cél az, hogy az 1. sávon lévő jelenetről kivágja a kezet, amint éppen rajzol és olyan hatást érjek el, mintha a 2. sávon lévő képet rajzolná meg. A kezet kivágom maszkolással, így a körülötte lévő háttér eltűnik és a 2. sáv képe lesz helyette. Na de ott a rés az ujjak között, amit nem tudok maszkolással kivágni. Mert ha ott is maszkolok, akkor az olyan, mintha az 1. sávról vágnám ki azt a pici részt, szóval épp azt érem el, mintha azt a részt is átakarnám emelni a 2. sáv képére. Mégegyszer: mikor körül maszkolom a kezet, akkor azt "átrakom" a 2. sáv képére; ha körül maszkolom azt a pici részt, akkor az is olyan, mintha átpakolnám a 2. sáv képére. Nem tudom mennyire érthető, de gyakorlatban lehet ezt jól látni.

Greyhound: Köszi, de ez a Write-on effect ez más. Én csak egyszerűen törölni akarok egy adott részt, ami mozog. :)
  • Gerygrey
    Van a write-on nevű effekt, az pont erre való.

• berlinboy6329
    Szóval az a baj,h az ujjak közt ha rés van,akkor nem látni közte át a lapra?

Fapados módszert tudok csak:Msszkold ki!Csak rá kell tolni subtractra a maszkot aszt kiszedi.)
  • berlinboy6329
    Biiiiiiztos hogy nem..Eddig nem volt semmi baja....
  • Iam The Ghost
    Na most az lenne a kérdésem, hogy az Erase funkcióhoz tudok valahogy keyframet megadni?
    Konkrétan az a helyzet, hogy van egy kéz, ami rajzol. Választottam egy másik képet, annak a sávját betettem alá, így maszkolással ha kivágom a kezet, akkor olyan, mintha az alatta lévő képet rajzolná meg. Csakhogy rajzolás közben a kéz tartása olyan, hogy az újjai között átlátni, de ott az eredeti képet látni, nem azt, amire rajzol. Ezt maszkolással nem tudom megoldani, mert ha kijelölöm azt a kis területet az olyan, mintha azt is kivágnám a kézzel együtt az új képre (de már eleve kivágja, hisz benne van a kézkivágásban). Na mindegy, ez így bonyolultnak hangzik, a lényeg, hogy az erase funkcióval ki tudom törölni azt a kis részt és alatta az új kép látható, de az erase nem mozgatható, így mikor a kéz megmozdul és változik az ujjak közötti rész helyzete, a kiradírozott felület ugyanott marad. Be lehet valahogy állítani, hogy az erase csak 1-1 képkockán látszódjon, így tehát minden frameben beállítható legyen mikor és hol?
  • Iam The Ghost
    Köszi a segítségeket! :)
  • kormen
    Ráállsz arra keyframe-re amit akarsz, hogy maradjon a jobb egér gomb és a legördülő menübe válaszd ki a "Toggle Hold Keyframe" opciót akkor a következő keyframe-ig tartja a kulcskocka tulajdonságait.
  • DirtyVisions
    Szia!
    A videósávon (timeline) látod a maszk tulajdosnágait, ott bizonyára bekapcsoltad azt, hogy ha változtatod az alakját akkor azt animálja. A kis stopperóra mellett látsz egy ilyen négyzetet, az a keyframe jele. Elmész egészen a kérdéses képkockáig, majd visszalépsz egyet, ahol még nem mozdult el, rányomsz erre a gombra, ekkor letesz egy keyframe-et, és utánna a következő képen már változtathatod a maszk alakját. Mert ha ezt nem így csinálod, akkor ő azt hiszi, hogy az első keyframe-től a következőig, X képkocka alatt ilyen alakról ilyenre szeretnéd alakítani.
  • Iam The Ghost
    Hali,
    AE-ben próbálkozom egy alakzat kivágásával, maszkolással. Elég pöcsölös feladat, de kezdek belejönni, azonban most a keyframekkel lenne gondom. 2 keyframe között van 1 hely, tehát oda nem csináltam külön egy framet (ott az alakzat nem mozdult, nem kellett ott állítgatni). Azonban a 2 keyframe között időben a beállított pontok (amik körülrajzolják az alakzatot) elmozdulnak. Ez ugyebár azért van, hogy a mozgást fentartsa, tehát az 1. keyframe pontjai "elindulnak" a 2. keyframe felé, a kettőjük közötti résben. Na ezt hogyan tudnám beállítani, hogy ne mozogjanak el? Próbáltam érthető magyarázni, aki csinált már ilyet az remélem tud segíteni.
  • Roger6
    Biztos nem lehet gond az, hogy esetleg törtet használsz...
  • berlinboy6329
    Hmm..Azt irja kapcsoljm ki az OpgenGL-t...Meg is tettem,de Trackelésnél megrohadt....
  • berlinboy6329
    Hiába gyorsabb,ha egy kattintástól összefossa magát...
  • csgery
    a Win 7 tel gyorsabban megy az after effects, mint az xp-n.
    Nekem a Vegassal voltak ilyen problémáim, hogy amíg dolgozott nyomtam egyet egérrel, akkor befagyott.
  • berlinboy6329
    Ezért nehogy már egy HD3870x2vel,meg E8200-zal lefagyjon már nekem,jól nézünk már ki....Fos program....LEhet a Win7 nem tetszik neki?De akkor is?Fasznak fagy le?...Már kb. 6-jára fagyott le.
  • csgery
    Azért azt ne felejtsük el, hogy a programnak van gépigénye. Ha megvan a megfelelő hardver, nem baszkódik. (legalábbis nálam eddig egyszer történt fagyás).
  • berlinboy6329
    Sőt,lófaszt kell emgynomni 10-15X..Elég egyszer is..Amikor kedve van,beszarik....
  • berlinboy6329
    Mocskos szar!!

Faszé fagy le ez a fos CSAK ATTÓL,hogy kicsit többször nyomogattam a page down/upot..Megnyomom sokszor,kb 10-12X,megdögli kaz egész és basdzik válazolni....Már 2-jára játsza el...
  • Roger6
    Köszi, így fogom csinálni!
  • xelag
    akkor szerintem úgy csináld hogy a lassítás részeket külön compba rakd és rendereled, és a másik felét is.
    Ezután csinálsz egy 3.compot amiben pedig összeilleszted őket, vagy pedig videóvágóval csinálod.
  • kormen
    Ime egy hasznos link a x264-es codec-hez és beállításaihoz:

http://ae.tutsplus.com/tutorials/quicktips/quick-tip-better-compression-with-x264/#more-5744

Jó okulást!
  • Roger6
    Nem érted. Azért kell vettem fel 50-ben, mert lesznek jelenetek, amiket lassítva rakok bele. Tehát az 50 fps-es videót 30 fps-el játsza le, így nem fog szakadozni, és majdnem a felére belassul. Persze, majd 50 fps-el csinálok egy 10 perces HD-t, ami lesz 50 Giga! :)))
  • xelag
    http://images.digitalmedianet.com/2006/Week_19/405dok18/story/01.jpg

itt a frame rate-et írd át 50re és akkor nem fog csúszni.
  • xelag
    Akkor próbáld meg a compnak is beállítani az 50 fps-t. (mármint amikor új projectet csinálsz ott írd át a 25/30 at 50 re és akkor szerintem nem fog csúszni, mert a time strecth az alapból a hangra is vonatkozik, amiatt nem hinném hogy csúszhat.
  • Roger6
    50 fps a lassításokhoz kellett. De köszi, akkor nézek valamit hangra is.