Adobe After Effects
  • Iam The Ghost
    Most elakadtam, nem igazán sikerült kiismernem ezt a progit...
    Megpróbálom vázolni a helyzetet: van 1 videóm, amiben 3 jelenet kell, úgyhogy kivágtam őket. Most azt akarom elérni, hogy az 1. jelenet lemenjen, aztán vmilyen átmenettel bejjöjjön a 2., majd a 3. A 2. jelenetben csak egy arcot látni, de látszik mögötte egy kicsit a háttér, úgyhogy ezt kivágtam és lekicsinyítem, berakom a sarokba. Így mikor van az 1. jelenet és megjelenik a 2., akkor az átmenettel a sarokban jelenik meg és a háttérben még látni az 1. Az 1. eltűnik és átmenettel (mondjuk vmilyen dissolve) bejön a 3. jelenet, de a 2. az mindvégig ott van a sarokban. Na ezt szeretném Én megoldani, de nem akar összejönni. A probléma az, hogy az AE-t egyszerűen nem tudom használni, nem tudok vágni benne, csak annyit tudok tenni, hogy a kezdő és végső pontot összehúzom az adott jelenetig, ez eddig rendben is lenne, de ha ez a jelenet a közepén/végén van, akkor ezt az egész videót előre kell húznom, de így is marad a videóból majdnem 10 perc a végén. Mivel a kezdőpontokat összehúztam az adott jelenethez, így ugyan az az utolsó 10 perc nem látszik, de exportáláskor ott van, fekete képernyőként, így ezzel nagyon megnövelve az export időt és a fájl méretét is. Szóval nem értem hogyan kéne vágni. Na akkor vágnék inkább PremierePro 2.0-val, azzal már jól megy és amúgyis nagyon szeretem a progit. De sajnos a 2. jelenettel nem tudok mit kezdeni. Ugyebár ez az a jelenet, ami ki lett vágva, de hogyha vmiképp exportálom (aviként, Premiere fájlként v. bármi másképp) és aztán beimportálom a Premiereben, akkor a kivágott jelenet mögött nem jelenik meg a másik 2 jelenet, csak sötétség van, AE-ben viszont látszanak, de azzal meg nem tudok vágni rendesen ugye.

Próbáltam részletesen elmagyarázni, tud vki esetleg segíteni, hogy hogyan is tudnám ezt megcsinálni? :( A legjobb lenne, ha Premiere-ben normálisan tudnám importálni a kivágott jelenetet, mert vágni abban szeretnék.