3734
Adobe After Effects
  • sanya911201
    Sziasztok!

azt szeretném megkérdezni hogy csináltam particle illusions-ba effektet és most szeretném berakni after effectbe! eddig robbanást gond nélkül beraktam úgy hogy a blending modot állítottam screen-re! most egy füst vagy por effektet szeretnék berakni és az a baj vele hogy a screen után teljesen átlátszó lesz! mi lehet az oka? vagy teljesen más módszerrel kell effektet berakni? még kezdő vagyok úgyhogy nem nagyon tudom! légyszi segítsetek!

előre is köszi!
  • Lumpy85
    hello mindneki
    egy hatalmas kérésem lenne.
    ha valaki megtenné nekem azt, hogy egy témában segít az after effectben. Méghozzá abban, hogy hogyan lehet 2 videót maszkolni, de persze nem ilyen egyszerű :D. Esetleg felvehetném msn re és ott bővebben elmesélném neki. ha valaki segít ebben akkor légyszi írjon egy mailt a [email protected] ra előre is köszönöm.
    bye bye
  • Iam The Ghost
    Nekem senki nem tud segíteni? :(
  • Hzsolesz
    Van egy deinterlace tutorial a Videocopilot.net oldalon:
    http://www.videocopilot.net/tutorials.html?id=58.
    De szerintem a legegyszerűbb megoldás (feltéve, ha használsz Premiert), hogy ott deinterlacelve kiexportálod az adott videót.
  • drob
    kodek hiány
  • hakapesz1
    Sziasztok! Az a 6almas problémám, hogy az interlace videót hogyan tudnám deinterlace-elni, mert pl. mozgáskövetésnél vagy maszkolásnál nem igazán tudom egy gyorsan mozgó résznél, most melyik részre irányítsam a jelöléseket. A tutorialokban mindig deinterlace mozikat mutogatnak, ott persze könnyű körberajzolni a cuccokat. Vagy hogyan szokás ezt megoldani, hogy ne "szőrös" képet lássak? Más mozgáskövetők is elvesztik a fonalat a szőrök miatt, persze ott a bemutatóban nincsennek ilyen bajok... Vagy hol is megyek el az erdőbe? Abszolút kezdő baj ez, de hát valahol kezdeni kell...
  • akyyy
    help. ujratettem gépte, feltettem progit, és most ha beteszek bármilyen avi videót, at irja ki h nem támogatott fájltipus, blabla...

pedig eddig müködött avival. biztos kodek vagy nemtudom, mit csináljak?
  • Iam The Ghost
    Most elakadtam, nem igazán sikerült kiismernem ezt a progit...
    Megpróbálom vázolni a helyzetet: van 1 videóm, amiben 3 jelenet kell, úgyhogy kivágtam őket. Most azt akarom elérni, hogy az 1. jelenet lemenjen, aztán vmilyen átmenettel bejjöjjön a 2., majd a 3. A 2. jelenetben csak egy arcot látni, de látszik mögötte egy kicsit a háttér, úgyhogy ezt kivágtam és lekicsinyítem, berakom a sarokba. Így mikor van az 1. jelenet és megjelenik a 2., akkor az átmenettel a sarokban jelenik meg és a háttérben még látni az 1. Az 1. eltűnik és átmenettel (mondjuk vmilyen dissolve) bejön a 3. jelenet, de a 2. az mindvégig ott van a sarokban. Na ezt szeretném Én megoldani, de nem akar összejönni. A probléma az, hogy az AE-t egyszerűen nem tudom használni, nem tudok vágni benne, csak annyit tudok tenni, hogy a kezdő és végső pontot összehúzom az adott jelenetig, ez eddig rendben is lenne, de ha ez a jelenet a közepén/végén van, akkor ezt az egész videót előre kell húznom, de így is marad a videóból majdnem 10 perc a végén. Mivel a kezdőpontokat összehúztam az adott jelenethez, így ugyan az az utolsó 10 perc nem látszik, de exportáláskor ott van, fekete képernyőként, így ezzel nagyon megnövelve az export időt és a fájl méretét is. Szóval nem értem hogyan kéne vágni. Na akkor vágnék inkább PremierePro 2.0-val, azzal már jól megy és amúgyis nagyon szeretem a progit. De sajnos a 2. jelenettel nem tudok mit kezdeni. Ugyebár ez az a jelenet, ami ki lett vágva, de hogyha vmiképp exportálom (aviként, Premiere fájlként v. bármi másképp) és aztán beimportálom a Premiereben, akkor a kivágott jelenet mögött nem jelenik meg a másik 2 jelenet, csak sötétség van, AE-ben viszont látszanak, de azzal meg nem tudok vágni rendesen ugye.

Próbáltam részletesen elmagyarázni, tud vki esetleg segíteni, hogy hogyan is tudnám ezt megcsinálni? :( A legjobb lenne, ha Premiere-ben normálisan tudnám importálni a kivágott jelenetet, mert vágni abban szeretnék.
  • Iam The Ghost
    Megpróbáltam, de ugyanúgy hibát ír ki. :( És elég random módon, megpróbáltam több videót is, egyiknél rendesen működik, másiknál meg hibát ír ki...
  • Hzsolesz
    A két program közötti kompatibilitás alapból csak Premierből Afterba megy. Hogy visszafele is működjön, ahhoz egy külön szoftver kell (hozzáteszem én sem használtam még, csak olvastam) Production Studio néven.
    Próbáld meg egyszerűen a nyersanyagot beimportálni Afterbe...ha arra is hibát ír, akkor magával a fájllal van a probléma.
  • grizzly21
    http://www.borisfx.com/training/tutorials/bcc/motion_key.php
    ilyesmi.
    bar ez pont inverz ( a mozgo cuccot tunteti el)
  • grizzly21
    nem is akartam motion trackinget irni azt tudom hogy mi,
    regebben linkelt valaki vmit ami jo erre..
  • Iam The Ghost
    Na most problémám lenne a progival. Van ügyebár egy projectem a PremierePro 2.0-val, amit betöltöttem AE-vel. SZépen oldalt mindent be is importált, de a videófájlok nem működnek rendesen, berakom a timelistbe, erre ki ír vmi hibát, hogy: "After Effects error: retrieving frame from video stream." Mi a probléma?
    A másik, hogy pontosan miként működik a két program között a kapcsolat? Tehát ha most szerkesztek vmit AE-ben, elmentem a projectet, majd Premiere-ben megnyitom, akkor az az effekt megfog ugyanúgy jelenni, vagy pontosan hogy működik ez?
  • Iam The Ghost
    Thx, megpróbálkozom vele. :)
  • Hzsolesz
    Először is azt nem motion capture-nek hívják, hanem motion tracking-nek. Másodszor pedig nem azt szedi ki, ami mozog, hanem mozgáskövetésre használatos.(csak nehogy mások is tévesen tanulják meg) Azzal esélyed sincs kiszedni egy alakzatot. Ha nem homogén háttér (bluescreen, greenscreen) előtt lett felvéve a mozgás, akkor egy módszer van rá...fogod szépen a Pen Tool-t (G betű) és szépen körberajzolod az alakzatot. Ezután a layert kijelölve gyorsan megnyomod kétszer az M betűt, ami felhozza a maszk tulajdonságait. A Mask Shapre dodsz egy kulcskockát, mész a következő frame-ra, majd újból körberajzolod a megváltozott alakzatot...stb..stb.
  • Iam The Ghost
    Hát anno vki így mondta, hogy csak így tudom kivágni. Persze jobb, hatékonyabb, egyszerűbb megoldás is jöhet, de ha nincs más, akkor fektetek bele időt. :)
  • grizzly21
    minden egyes kepkocka? neki sem erdemes ugy kezdeni szerintem
  • grizzly21
    van ez a motion capture, vagy hogy hivjak? kiszedi azt ami mozog
  • Iam The Ghost
    Hali!

Tudom, már többször kérdeztem, kaptam is választ, de most vált aktuálissá és nem tudom hány száz oldalt kéne ahhoz visszaolvasnom, szóval újra rákérdezek: Vki részletesen leírná hogyan tudnék egy videóból egy alakzatot kivágni és azt egy másik videóba rakni? :) Pl. egyik videón fut egy emberke vmi erdőben, kivágom az emberkét és átrakom egy városi helyszínbe. Mondtátok, hogy hosszú, pepecselős munka, mindenegyes képkockán ki kell vágni, de hogyan? Előre is thx.
  • bozsi09
    Oké
    Kössz!
  • Hzsolesz
    Hát nem tudom, hogy mi a nagy szám ezen az effekten.De ha elolvastad volna a legutolsó kommentet, akkor kiderült volna, hogy 4 kattintás.Videóra rádob a "Leave color", szín kiválaszt, "Tolerance" beállít és kész!
  • bozsi09
    Sziasztok!

Azt szerteném megkérdezni, hogy tudja-e valaki ezt, hogy lehet megcsinálni, mert én nem jöttem rá.
    link:Sin City effect
  • Skoldrun
    Nekem JVC Everio kamerám van, küldeni esetleg tudnék MOD-ot, de feltölteni nem.
  • Skoldrun
    Sziasztok!

Engem is az érdekelne, hogyan lehet a 7-es AE-be bemásolni a dvd-n levő 5.0-hoz készített kamera adatokat.
  • Danecay
    Kösz, a választ, de idaig én is elejutottam :) hozzáteszem az sem baj ha nagyfelbontásúak a képek. Arra gondoltam, hogy jó lenne látni hogyan csinálnak legalább egy két vágást, trükköt, hogy legyen miből kiindulni.
  • vafeN
    Képek vannak csak össze téve és ügyesen megvágva
  • Danecay
    legyen akkor csak link :)
    YOUTUBE
  • Danecay
    Hi All!
    Nem találkozott véletlenül valaki olyan tutoriallal amivel a következőt lehet megvalósítani?
    <object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jl4rwMZWATs&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jl4rwMZWATs&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>
  • Hzsolesz
    Videocopilot.net oldalon az 54., 48. ill. 47. valamennyire foglalkozik ezzel is.
    Nagyon más: nem tudna valaki JVC Everio kamera által előállított MOD kiterjesztésű fájlt feltölteni nekem valahova?
  • grizzly21
    videocopilot, lynda.com, google
  • Atika :o)
    Hat ez jokerdes ilyen dolog engem is erdekelne amiket talaltam azt a trapcode.com -on de ott csak az o pluginjahoz van egy ket segitegde nemsok
  • Kakaduduka
    Szevasztok!
    Már 2 éve próbálkozom, használom a progit és úgy érzem vagyok elég tapasztalt a particle effekt használatához. Próbáltam valamit alkotni, de nem sikerült eddig semmi. Tud esetleg valaki tutoriálokat adni, vagy esetleg valamilyen más segítséget? Valahogy ezt is meglehet tanúlni és az ehhez szükséges alapokat szeretném megszerezni.
  • akyyy
    megvan, altot kell nyomva tartani:)
  • akyyy
    itt azt az Expression sort hogyan lehet előhozni???
  • bozsi09
    Hello!

Az a kérdésem lene, hogy felvettem egy jelenetet zöld háttér előtt(gree scree) de amikor a keylighttal megcsinálom, hogy mondjuk a háttér fekete legyen akkor valóban fekete lesz, de egy csomó kockadarab más színű lesz, tehát nem lesz éles. Mit kell ilyenkor csinálni?
  • Atika :o)
    Nezd meg ezt az oldalat itt megtalalod a plugint.
  • vafeN
    Afterbe melyik pluginnal [vagy hogyan] tudok egy szövegnek vastagságot adni? [extrude-ot]
  • Hzsolesz
    Érdekes...tényleg!6.5 simán beimportálja a kameraadatokat, 7.0 meg hibát ír az 541. sorra, amiben az van, hogy "Z rotation".hmmmm....
  • doch
    Hello! Nemrég vásároltam meg az After Effects 6.5 könyvet, azonban elakadtam egy résznél. Az egyik leckében kameradatokat kell importálni egy txt fájlból. Elvileg ctrl+c, ctrl+v-vel megoldható az importálás, azonban én nem tudtam beilleszteni ezeket a kamera layerbe. Ebben a bizonyos CameraData.txt-ben After Effects 5.0-ás kameraadatok vannak. Nekem 7.0-ás verzióm van. A gond az lehet talán, hogy nem egyezik a verziószám? De nem hinném, mivel a könyv is 6.5ös verziót használ.
    Ha valaki tud, kérem segítsen! Köszönöm!
  • bozsi09
    OK kössz sikerült csak véletlenül átállítottam vmit aztán nem sikerült
    Mégegyszer KÖSSZ!