• Casper007
    Ha már a félelemfaktornál tartunk: a Bioshock egyfajta túlélő-horror. Mert mi más lenne. Ott vagyunk a víz alatti városban, ahonnan látszólag nincs kiút, egyedül az Adam segítségével maradhatunk életben, azt pedig harccal kell megszereznünk. Az egyedüli cél a túlélés, és erre törekszik Rapture összes lakója.
    A horror tekintetében: nem olyan parázós, mint pl. a Condemned, de van benne valami, ami mégis paráztat. Olyan lightos para. Ha belegondolunk, hogy Rapture az 50-es évekre épít, már ott van az az érzés, hogy ez nyomasztó. Ezt megtoldják olyan jelenetekkel, mikor a nő a babakocsi felé hajol, és magában motyog... ez igen! És azok a hangeffektek, pl. a demo végén, mikor megpróbálják betörni az üveget, és elsötétül a képernyő! Kérem szépen, ez a nagybetűs HANGULAT.
    Erről a játékról csak jót tudok mondani. Ugye a demoban láthattuk kedvencünket, Big Daddyt, és amikor kiment a szobából, az járt a fejemben, hogy úristen, nekem meg kell küzdenem ezzel a gyilokgéppel. Az is tetszett, amikor a Little Sister fölénk hajolt, és angyalnak nevezett. Vagy amikor megérkezünk Rapture-ba... rengeteg a filmes hatás.
    A grafika már mindenkiből heves orgazmust váltott ki, főleg a víz, naná! Csodaszép! És a gépigény sem rettenetes (igaz, én majd boxon nyomom). Azért sajnálom, hogy a videókártyám nem elégíti ki a játékot.
    Már említettem, hogy nálam kötelező vétell lesz, mégpedig a CE, azt sajnos nem tudom, hogy arra mennyit várhatok, de biztos vagyok benne, hogy a Rapture poszter és a Big Daddy figura jól fog mutatni a szobámban. :D