-
kicsit kiegészítem wikiről,najó nagyon.szeretem tisztába tenni a dolgokat :)
ha majd esetleg lesz egy FAQ,abba is kell valami :)
igazából nem tudom ez miért lenne spoiler,ezt ahogy emlékszem a készítők egyből elmondták,sőt,ez volt az első infó a játékről 2-3 art-work kíséretében
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Andrew Ryan 1946-ban létrehozta Rapture-t,ezt a vízalatti várost,ami teljesen önműködő,ill. önellátó - saját elektromos,étel,édesvíz ellátással és védelmi rendszerrel rendelkezett.Az 50-es években volt a város a csúcsán,párezres létszámmal,akikre Ryan az emberiség krémjeként tekintett.Lépcsőzetes társadalmi élet alakult ki,különböző termékekkel a különböző igényekhez igazodva.
Egy dományos felfedezés vetett véget a virágzásnak,amikor két tudós felfedezett egy tengeri csigafajt,amely őssejtett tudott "előállítani",amelynek segítségével betegségeket tudtak gyógyítani és a fizikai,mentális képességeket tudták feljavítani.Egy fiatal befektető,Tenenbaum gyorsan pénzt invesztált a kutatásokba,hogy ezzel egyedüliként birtokolja az anyagot,amit ADAM-nak neveztek el.Olyannyira gyorsan terjedt el az egész városban,hogy ez lett az elsődleges fizető eszköz is.Ryan és Tenenbaum között kitört a háború,mert Tenenbaum teljes uralma az ADAM felett veszélyeztette a társadalmat.Ryan került ki győztesen,de a városban többé senki sem volt régi önmaga.A háború során rájöttek hogy az ADAM még mi mindenre képes:ember-gép mutánsok jöttek létre,akik teljsen elvesztették emberi mivoltukat.Az összes természetes forrása elpusztult az ADAM-nak a csatározások során,amely teljesen megváltoztatta a város addigi társadalmi rendszerét,hiszen addigra már mindenkinek létfontosságú volt a szer.
Újév napján,1959-ben biológiai fegyvereket használtak,amely a város társadalmának a hanyatlásához vezetett,így a város teljesen,már visszafordíthatatlanul elhanyagolódott.