Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • rocsikzoli
    #3644
    Sziasztok!

    Azért ebbe a topikba írom a problémám, mert nem zárom ki a lehetőséget, hogy nem-e a routerem okozza. Próbálom röviden felvázolni. PR-Telecomos internetem van itthon (1 megás), mert sajnos anno még csak ezt engedte bekötni. Régebben majdnem 1 éven át szakadozott az internet, de amikor már nagyon sűrűvé kezdett válni, szóltunk a szolgáltatónak. Kijöttek, kiderült, hogy mikor kiköttettük az általuk adott tv szolgáltatást, a vezetéken rajtahagytak 2 helyen is valami dobozkát, és elvileg az okozta a gondot, én nem értek hozzá. A lényeg, utána 2-3 héten át semmi baj nem volt vele. Hozzátenném, már akkor is csinálta, mielőtt megvettem a routert hozzá.

    Most jön a fontosabb rész:néhány hete megint elkezdett szórakozni, a modemen 5 kis zöld pötty világíthat, feltöltődés sorrendjében így vannak megnevezve (Power, DS, US, Online, Link). Nos, van, hogy csak hirtelen elmegy az egész, és csak az első kettő világít, majd gondol egyet, és csak az első három, vagy négy, de nem tölti végig és így nincs internet. Aztán 2-3 perc múlva minden működik ismét. Ezt is csinálja routerrel és anélkül is.

    Viszont tegnapelőtt volt egy durván 6 órás netszakadásom, amikor szintén csak 2-3-4 led villogot, ekkor már felhívtam őket. A hölgy kedvesen tájékoztatott, hogy náluk azt jelzi, hogy offline a modem, és nézzem végig, hogy lent, vagy a padláson nincs-e kilazulva valami kábel, mert ha kiküldik a szervizest, de nem miattuk van a gond, ugye a kiszállási díj a nyakamon marad. Végignéztem, mindenhol jól passzoltak. Este hirtelen minden megjavult, megint volt net olyan 3 óra hosszán át, majd elkezdte azt csinálni, hogy mutatja, hogy van élő internetkapcsolat, a Win7 minialkalmazásait frissíti is, de a weboldalakat szakadozottan nyitja meg. Teszem fel megnyitnám Google-t, 2 percig tölt, időtúllépés, de vele párhuzamosan a Firefox-on megnyitja, aztán már ott se. Aztán már a Chrome-on is beadja 2 mp alatt, utána kell neki 10 mp, mire betölti. Ezt csinálta akkor is, ha a routert kikötöttem a hálózatból. Végül megint megszakadt az egész net, de érdekes mód most délelőtt eddig semmi problémám nem volt vele, ahogy tegnap délelőtt se. Mikor az oldalmegszakadások közben hálózati diagnosztikát futtattam ezt kaptam:

    "Úgy tűnik a számítógép beállításai megfelelőek, de az eszköz vagy erőforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol."

    Már nem igazán tudom, mit csináljak, remélem, hogy valakinek van tippje.

    Köszönöm, ha valaki végigolvasta ezt a kisregényt és segítene.

    Üdv,
    Zoli