dervis_#39
Én multiba nyomtam pár haverral a UO-t. Elötte nem olvastam róla semmit, ezért semmi pluszt nem vártam el a játéktól a sima CoD-hoz képest. Ezért ütött is, a véleményem az, hogy a játék nagyon jó (multiban legalábbis)! Négy olyan dolgot vettem észre ami nagyon feldobta a játékot:
1) Grafika. Nagyon szép, hogy ahogy minden füstöl, lángol stb. Hangulatot ad a játékhoz.
2) Járművel lehet furikázni. És jó a kilátás a tankból is, nem egy kis ablakon kell kifelé figyelni mint a BF-ben.
3) Az új pályák marha jók, egyaránt van hatalmas területü sniper/tank-os pálya és romvárosos, sunnyogós/tankos pálya is. Az elöbbiben a nagy tankcsaták az utóbbiban az ablakból RPG-val tankra lövés aztán iszkolás volt a jellemző. :DDD A nagy kiterjedésű alagútrendszerben nemegyszer sikerült eltévednem.
4) A lényeg: az új fegyverek amik egészen megváltoztatják a gyalogos harcot. Mindenki választhat félautomata puskát, ami ha jól célzol, jól helyettesíti a mesterlövész puskát és a géppisztolyt is. Hamar a kedvencem lett. Ennek egyik oka, hogy a régebbi pályák amiken eddig vagy snipert vagy géppisztolyt favorizáltuk a másik két új fegyver miatt hatalmasat változtak. Egyik a hordozható géppuska, amivel egy-egy helyet nagyon be lehet védeni, nincs többé biztonságos nyilt utca, amin csak úgy nagybátran keresztülfut az ember. :) Olyan lesipuskás helyen (nem feltétlen sniperes) ahol nem lehetett az épületek miatt túl messzire ellátni, de nagy valószinüséggel le lehetett lőni az arra tévedő ellenséget, oda géppuskát felállitva nagy mészárlást lehetett véghezvinni az ellenséges csapat tagjai között. Az utolsó fegyver a füstgránát, ami _hatalmas_ füstöt csinál. A lesipuskás, kempelős helyeket ezzel ki lehet iktatni. Nemegyszer előfordult, hogy az általunk bevédett házat úgy megszórtak füstgránáttal, hogy senki sem látott semmit. Így nem lehetett látni az ellent, ergó lőni sem volt kire. Aki elöbb lő annak annyi, mert a villanás elárulja a helyzetét. Egy alkalommal egy kijárat felé futva rálöttem a már ott álló csapattársamra (nem tudtam, hogy ott van, ellenségek hittem), mire a ház másik kijáratánál álló csapattársak odapörköltek, mert azt hitték benyomult az ellenség. Az eredmény, hogy sikerült kiirtanunk magunkat, a másik csapatnak az ujját sem kellett mozdítania. %) További jó poén, hogy a füstben nem lehet látni, hova pottyant az ellen által bedobott gránát, lehet futkosni mint a mérgezett egér.