szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő
-
ultrared #926 Bár a kérdésednek az égvilágon semmi köze nincs az én hozzászólásomhoz, azért válaszolok.
"Pesten 30 ezren amiből kb 2ezer dábrácáni a többi, pesti futballbarát."
Először is azzal kezdeném, hogy láthatólag halvány lila (vagy zöld) gőzöd sincs a számokról. A Levski ellen 35 ezren voltak, akkor még kisebb volt a befogadóképesség. A meccsre 18 ezeren utaztak Debrecenből. A Többiek nem Debrecenben váltották meg a jegyüket, de ez nem azt jelenti, hogy pestiek. Simán lehettek Pesten tanuló, dolgozó debreceniek is bőven, mint ahogy én is ismerek jó pár ilyet. A Lyon meccsre már 42ezren látogathattak és látogattak is ki, melyből legalább 23 ezren Debrecenben váltották meg a jegyüket. És a többi sem volt semleges, ami a mezekből és sálakból egyértelműen kiderült. Ez a 18 és 20+ ezres utazó létszám messze a legnagyobb a magyar futball történetében.
Nézzük a Kaposvári létszámot. Sok oka van ennek. A debrecenieknek nincs óriási vidéki bázisuk, akik a környező városokból és falvakból könnyűszerrel megtöltik a vendéget. Már megbocsáss de mi van Kaposváron amiért oda kellene tenniük magukat egy hétköznapon? Rangadó? Nem. Óriási hazai tábor? Nem. Ez egy nb1-es tucatmeccs. Két BL meccs között az embernek el kell döntenie, hogy mi a fontosabb, elmegyek Paksra vagy kevesebb pénzből egy hazai BL meccsre? Vagy Kaposvár és Pápa helyett mondjuk inkább Firenzébe menjek? Ilyen ez. Nem sok olyan embert ismerek akinek az anyagi és időkerete mindegyiket lehetővé tenné. Az ilyen Kaposvár szintű tucatmeccsekre a debreceniek sosem utaztak egetverő létszámmal, főleg nem egy ilyen helyzetben. Ők mindig a fontos meccseken domborítottak létszámügyileg. Nézzük csak: Brugge: 1800 fő (3000 jegyigénylés, nem volt több jegy), Split ~1000 fő, Manchester 2200 fő (tele a vendég), Liverpool 2800 + több mint 200-an a hazaiak között (nem volt több jegy), Firenzébe sokkal nagyobb az érdeklődés. 5-10 ezer jegy simán elmenne, valószínűleg 3000-4000-nél nem adnak többet.
Nagy összegbe mernék fogadni, hogy a jövő szerda délutáni 3 órás nyírmadai MK meccsre jóval több debreceni fog utazni mint Kaposvárra. Van ennek egy ilyen lélektana is. Kaposvár dög unalom, Nyírmada meg új és érdekes. Remélem kielégítő választ adtam.
Egyébként mi ez a dábárcán?