szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • isi
    #653
    Közlemény



    A hétvégi Szpari- Győr mérkőzés közben a biztonsági szolgálat tagjai nyíregyházi szurkolókra támadtak.

    A támadás vélt oka az volt hogy a Mastiffs 1995 szurkolói csoport tagjai a vendégszektorban kívánták megtekinteni a mérkőzést, ezzel is demonstrálva, hogy a pályán lévő „ Nyíregyháza Spartacus” néven futó csapatot nem tekintjük sajátunknak.

    A győri és a nyíregyházi szurkolók között nincs ellenségeskedés, így nekik sem lett volna ellenükre a „vendégségünk”. Ennek ellenére mégis támadást indítottak a rendezők csoportunk tagjai ellen. Ez nem volt még elég, egész stadionos hajtóvadászatot tartottak, aminek eredményeképp két tagunkat a stadion egyik mellékhelyiségében többszörös túlerőben brutálisan megverték. Az események valós okát abban látjuk, hogy a 2003-ban megjelent új tulajdonos biztonsági embereivel soha nem volt felhőtlen a viszonyunk. A helyzet akkor mérgesedett el igazán, amikor a Kispesti mérkőzés után a csapat tulajdonosa közölte velünk, hogy ha nem tetszik a jelenlegi állapot, ne járjunk meccsre. Ekkor bejelentette a klub igazgató, hogy a biztonsági szolgálat provokatív viselkedése az ő utasításukra történik. Ezek után úgy döntöttünk, hogy korábbi döntésünket felülvizsgáljuk, hiszen elegünk lett a több éves ígérgetésből, ráadásul most már a vezetőség is ellenünk fordult. Mint utólag kiderült, a csoportok közötti ellenségeskedésben nagy szerepet játszott klub igazgatónk háttérmunkája.

    Döntésünk nem volt könnyű, hiszen mindaddig kitartottunk a csapat mellett, amíg a játékosok küzdöttek piros-kék színekért.

    A jelenleg a keretet alkotó Zsoldossereg és a szakmai hozzáértés méltatlan a korábbi hagyományokhoz. A vezetés az elkövetett hibákat nem ismerte el, „ ehelyett minket tett meg bűnbaknak”. A fent említettek következményeként csoportunk felfüggeszti határozatlan ideig a működését, amíg a tulajdonosi kör bármelyik tagja szerepet tölt be a vezetésben .

    A leírtakkal az Elit 2007 szurkolói csoport is egyetért.



    Mastiffs 1995