szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • mukika
    #141
    Budapest, április 22., 21.30 Eltörték egy Kispest-drukker bordáját.



    Remek hangulatú, gólzáporos győzelmet aratott az Újpest a harmatos teljesítményt nyújtó Honvéd ellen (7-0), s bár sem a mérkőzés előtt, sem utána nem történt semmiféle atrocitás (a meccs alatti üzengetés is bőven tűréshatáron belül maradt), a lefújás előtti pillanatokban érthetetlen csetepaténak lehettünk szemtanúi. Az újpesti gólfesztivál ünneplése helyett húsz-harminc hazai drukker átmászott a kerítésen, és a Honvéd-szurkolókat hergelve megindultak az üresen hagyott lelátórészen keresztül a vendégszektor felé, a hazai rendezők díszkíséretében. Persze a kispestiek is vették a lapot, és néhány tucatnyian szép komótosan elindultak a fogadásukra. Még a számukra fenntartott szektorok közepe felé jártak, amikor a biztosításra kivezényelt rendőrök nekik estek - miközben a balhét kirobbantó újpestiek vígan flangáltak a tilosban...
    A lefújás után az egyik tizenéves Kispest-szurkolót törött bordával kísérték odébb a rendőrök. Próbáltuk megtudakolni tőlük, miért a saját szektorukban lévő vendégekre támadtak, de nyilatkozni egy kivétellel nem akartak. Egyedül a gumibottól megsérült fiúra vigyázó közeg nyögött ki ennyit: "Mi nem ütöttünk senkit!"


    tévében néztem, de már akkor sem értettem, hogy miért nem a kb. 15-20 újpest drukker felé indultak el a rendőrök... ők már az üres szektor felénél voltak, amikor a rendőrök elkezdték ütni a kispestieket akik a saját szektorukban foglaltak helyet még... érdekes. lila liga, lila cops, mindenki lila.

    A.C.A.B.