Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Borg
    #61050
    Kossuth rádióban volt délután egy beszélgetés, bár nem túl mély, de érdekes dolgok hangzottak el benne ehhez a témához...


    Például, hogy a válság évei ellenére a bankvezetők fizetései 50%-kkal emelkedtek évről évre... és valóban, egyetlen ország sincs, akin valaha is segített volna érdemben bármilyen hitel, vagy imf, világbank stb... legalábbis az ott élő embereken nem, max az ott dolgoztató külföldi cégeken, de azokon is csak átmenetileg.


    Hogy ez az egész gazdaság egy nagy bicaj, amit már csak a lendülete forgat még egy darabig, mert a hajtóerő túl gyenge lett. Viszont amíg a dinamó egy kis áramot is termel valakiknek, addig nem hagyják veszni, ésesni kelni fog rajta az alacsony sebesség miatt minden ország.


    Kiválóan látható, hogy nem az EU szid minket. Meg nem is az IMF keményít be. Hanem a mögöttük álló bankok, akiknek kára lenne abból, ha MO kiszáll a mókuskerékből. Példát fognak rajtunk statuálni gazdasági szankciókkal (mert Magyarország, mint barátok nélkül ország az EU-ban kiváló alany erre!), csak hogy lássa a többi ország is, hogy nincs menekvés az uzsorás elől. Mindent bevetnek annak érdekében is, hogy Orbánékat ellehetetlenítsék, a saját népük szemében is lejárassák. Mert az 1.0 ember úgyis csak addig lát, hogy drága lett az euró meg a benzin, és biztos merafaszorbánmármegint...


    Orbánék legnagyobb baja az, hogy képtelenek kommunikálni. Nem értenek a PR bullshithez, pedig megannyi emberük jött nekik is ilyen ipari szektorokból... Ha egyszer kijelölték a célt, akkor el kell magyarázni az embereknek, hogy erre mind miért van szükség. Nem pedig meghátrálni, amint egy kicsit is beszakad a forint... Megvan a szabályrensdzer, ami szerint az EU-ban jelenleg játszani kell. Ha nem így játszunk, még jó hogy sípol a bíró. De azt nem lehet, hogy mindig bepróbálkozunk aztán visszakozunk, mert azzal csak ellenségeket szerzünk folyton.