• Matthew Prosac
    Hát mi is továbbjutottunk másodikként ma, de a balsors megint rámrúgott egy tolót.
    Az elején egy A,Q off-ra kaptam egy A,K,9 flopot, ketten voltunk partyban egy sráccal, a végén el kellett dobnom a top páromat, sor, szín (3káró asztalon), és két pár veszélye miatt, ésmert hívott 200-300at riveren (1000 zsetonnal kezdett mindenki). utólag nem voltam biztos benne, hogy jó dobás volt, mert ez az agressziója az elkövetkező körökben is kísértett minket, ezáltal elképzelhető hogy az A,Q elég volt, de nem akartam 1 párra feltenni a fél stackemet (150em már így is a lecsóban volt). ezután volt egy 50-es hívásom 5-10-es vakszinten Q,K-al amit megintcsak el kellett dobnom, mert bár próbálkoztam egy halovány blöffel, visszaemeltek én pedig nem kockáztattam.

3-4 leosztással ezután egy Q,Qra pillantottam le középső pozícióban, előttem próbáltak beszállni én 120-ra emeltem, ami utólag meggondolva tényleg irreálisan sok, de valójában azt akartam hogy 1 ember adja csak meg (sebezhető lap, nem akartam több embert beengedni), majd kedvező flop mellett kifizettetni esetleg feldupláztatni magam.
    eldobálták a már említett srácig aki ellen az A,Q-t kellett dobnom, ő pedig 250-ig emelt rám. Én itt AK,AQ,AJ-ra tettem, közepes kézi párra nem, mert azért annyira nem volt agresszív hogy rámemeljen velük. AA-KK-t nem tartottam valószínűnek, leginkább a visszahívás mértéke miatt.
    All-int mondtam több okból is. Ha AQ,AK,AJ van nála és én egy magas kézi párt prezentálok, simán eldobathatom és én a kezdő stackkel újra boldog vagyok, elkerülve egy esetleges bemákolást az ellen részéről + véres csata nélkül. Ha mégis megadja jó esélyem van a nyerésre.

Hosszas gondolkodás után elfogadta és 88-at fordított fel. Az utóbbi időkben tapasztalt balszerencsesorozatom már megtanított arra, hogy ne örüljek előre és lőn:
    8,10,8 flop után kb 1% esélyem volt, a turn 9, river J olyan szempontból "nyugtatott meg" hogy a riverre kialakult sorommal ezt a partit preflop allin nélkül - flop utáni játékban is elbuktam volna, hacsak nem csinálok egy frenetikus read-et, fullt szagolva (ami végülis póker volt, de ez ügye mindegy).
    Hát... pókere lett flopra én meg búcsúzhattam, a csapattagjaim azonban eszméletlen jó játékkal 2. helyre kormányozták a csapatot.
    A teljes sokk utáni visszafogott öröm a továbbjutás miatt kicsit helyretett, de vasárnapi elődöntőre össze kell szednem magam mert nem szabad még egy ilyen helyzetbe hoznom a csapatot.
    Jóéjt!