• vegicsek
    #29938
    Helló mindenki!

    Úgy gondoltam belevágok újra a pókerbizniszbe :) Ez a hozzászólás egy picit blogbejegyzés szerű lesz, de bocsássátok meg, akit zavar görgesse át.
    Az elmúlt 5-6 évben többször nekikezdtem, általában mindig másra koncentrálva, de többnyire MTT, SNG. Minden nekifutásom hasonló volt. Elhatároztam, hogy márpedig én most ebből profitot fogok termelni, csak hát tőke kevés van, deee én értek hozzá, olvastam cikkeket, könyvet, sokatjátszottam már, menni fog a bankroll építés. Persze borzasztó türelmetlen voltam, sose volt olyan hogy huzamosabb ideig a megfelelő limiten játszottam, hamar tiltre kerültem, beléptem a kaszinó részlegre, satöbbi. Talán a legtöbb pénz ami a számlámon valaha volt az 100$. Ha profitom volt vagy elbuktam az egészet, vagy kivettem, hogy fedezze régebbi elbukott depositokat. Igazából egyhelyben totyogtam.

    Mostanra úgy érzem kellően lehiggadtam, és üres óráimban suli mellett megfelelően tudok játszani.
    A terem kiválasztásába nem sok energiát fektettem. Néhány helyen vagyok regisztrálva, Stars, Unibet, Fulltilt.
    Ezek közül a Fulltilten éreztem magam legjobban, talán ennek a teremnek a játékstruktúrái álltak a stílusomhoz legközelebb, szóval ezt az accountot élesztettem fel.
    A másik fontos szempont, hogy biztosan tudtam, hogy nekik van alkalmazásuk telefonra. Naponta 2 órát tömegközlekedem, egyetemen is vannak üres óráim, ezért az optimális választásnak a cashgame tűnt.
    Pénzből mindig hiány van, szóval most kőkemény 10$-t áldoztam erre a célra, és belőttem a NL2-t.
    Rég volt a kezemben kártya, szóval a biztonság kedvéért elolvastam az OPHU-s NL pókersulit, csak hogy emlékszem-e még arra, mi az, hogy implied odds :)

    Elhatároztam, hogy ha beledöglök is tartom magam a szigorú bankroll managementemhez. Egyelőre nincs semmilyen csábítás, szóval boldogság van. Jelenleg a tervek úgy néznek ki, hogy NL5-re akkor lépek fel, ha meglesz 75$ (15 beülő).

    Még mindig félek attól, hogy előbb tépem ki a hajam, mielőtt ez az összeg meglesz, de egyelőre nem tűnik vészesnek.
    Tapasztalatok: Egyelőre 1 max 2 asztalon játszom. Volt mikor régebben 4 cash asztal mellé még nyitottam egy SNG-t, de most tényleg szeretnék nyugisan építkezni. A játékosállomány itt kellően borzasztó, és szerencsére fenemód kiszámítható mindenki. Vannak jobb játékosok, de őket is könnyű észrevenni. A játékom úgy érzem megfelelő, a 10$-ból 3 nap alatt 30$+ lett. Nem fogok ettől elszállni, párszor éreztem hogy mázlim volt, és azért volt negatív session is. A döntéseim nagy része szerintem hosszútávon is kifizetődő, valamint az eddigi readjeim nagyrészt hajszálpontosak voltak.

    Továbbá ami tetszik a fulltilten, az a Rush Poker. A negatívuma az, hogy 6 fős asztalokkal operál, amihez más játékstílus kell, valamint nem lehet sem imidzset kialakítani, sem pedig előző körök tapasztalataira építeni. Előny viszont, hogy átlagosan 4x annyi handet lehet lejátszani 1 óra alatt, mint egy normál asztalon. Plusz az egy kis könnyedség is, hogy nem kell a saját imidzsre figyelni.

    Egyelőre ennyi, valamint felírom ide is magamnak, hogy be kell szereznem egy Poker Trackert, vagy más erre alkalmas programot, ezzel kapcsolatban ajánlásokat örömmel fogadok.