• gg01
    #29839
    Tulajdonképpen nem olyan nagy baromság két figurával megindulni,
    mert ha jól tudom a két figura és bármilyen nem figura (2-2, 3-3 ---- 8-8 , 9-9) face to face esélye hajszál híján egyenlő (pl. AK - alacsony kézbepár esetében : 52% / 48% az alacsony kézbepár javára)
    (ebből maga a lepárosodás egy akármivel: 1/2.4 )

    Ha mindíg allin tolná, amit valaki mindíg meg is ad, nem lenne nyereséges, mert egyik kört bukja, másikat nem, nem is beszélve a hosszu távu rake veszteségről.

    Aki magas két figurával vadul (preflopol 4x - 6x Nagyvak, és flop utáni magabiztos plusz hívás , mintha JJ,QQ,KK,AA lenne) , nem azért teszi , mert annyira biztos abban hogy valószínüleg ő győz ; hanem azokat a köröket is hozzászámolja, hogy egy - egy félős asztalon sokan megijednek az esetleges AA,KK ra indított preflop és folytatólagos emeléstől; és dobják ellenük a lapot.

    Csinál 4x egy ilyen emelést, és ha 4-ből 1x neki kell dobni, mert valaki elkapott egy jó flopot és visszaemel, összességébe még mindíg enyhe pluszba lesz; plusz ott van még az a tényező, hogy lesznek akiket felbosszant az örökös emelgetésével, és megfordulhat a szerencse:
    Ha a felbosszantott ellenfélnek elege lesz, és rástartol egy 10-10 --- A-A , vagy AK és flopon egyik lábat fogásra (pl. AK - K-9-7) , akkor egy 7-7 tel csőbehúzza, mert az AK top pár top kísérőlapos azt mondja magába (tulajdonképpen joggal), hogy nem létezik hogy ez a manus 20 percen belül ötödik alkalommal hív túl 8 ellenfelet, és hogy mindíg nála lenne a tuti lap, és ezt most nem gyűri le, pedig pont most igen.

    Így hát, ezek a két magaslap; preflop + continue raise megindulók bizony igen csak dobás-hajlandóak is, csak hát a félős ellenfelek ezt nem vágják, és azok a nagyvakok mind nála landolnak, amivel megszedegeti magát, míg lejön a valóba ténylegesen erős lapja, és nyílván, mivel gyakran emelgetett, megnő a valószínüsége, hogy a ténylegesen jó lapja ellen ad meg neki valaki sokat, és akkor azzal is szépet szakíthat.

    Elég tehetséges: dobok vagy dobatok játékosok vannak , akár órákig el tudnak úgy szórakozni, hogy passziószerüen nyomogatják a raise gombot, és egyszerüen csak azt érzik meg a levegő molekulányi mikrorezgéseiből is, hogy húha, most kivételesen dobnom kell; sebaj, a következő 4 -5 kört túlhívom , és röhögök a markomba.

    2 hete senki nem látta a lapját lapmutatáson, mert addig vagy ő dobta már el, vagy ellene dobták; és kisebb nagyobb libikókázásokkal tulajdonképpen hosszútávon csak nyer és nyer és nyer, és gyarapodik.

    Nem is értem minek oszt neki lapot a gép? Neki nincs szüksége lapra, úgyse a saját lapját nézi, hanem az ellenfelet érzi, hogy dob ellene vagy nem, már pedig ha dob, akkor mi szükség van lapra, akkor nem kötelező megmutatni :)