• petesilver
    Élőpóker, nők.

Még a csütörtöki 2500-ról :D Volt egy Dél Afrikai csaj a mezőnyben. Itt tanuló diák, szinte nulla pókertudással, nulla magyar tudással. Egész versenyen csak olyan kézzel játszott, amiben volt ász, amikor kellett mákolt vele, soha nem emelt, csak a megadást ismerte, és ötödik lett :D De. Én még ilyen cuki játékost nem láttam. Annyira tudott szenvedni amikor ráemeltek, hogy mit csináljon a kezével, hogy öröm volt nézni. 3 asztal volt hátra, amikor mellé kerültem, 2 nagyvaknyi zsetonja volt, és csak annyit mondtak neki angolul hogy mennyi a tét. Aztán segítettem neki dönteni (soha nem láttam a lapját), elmondtam milyen elvek alapján mit csináljon, némelyik shorty ráemelésnél elmondtam miért rakta be az összes zsetont a másik, stb. és szépen felhízott a kupac. Egyszer rajtam duplázott :D négyen néztünk floppot, 73-al floppon flössöm volt, hívtam egy nagyot hogy dobjon mindenki (franc sem akart küzdeni ilyen gyenge flössel), dobtak is rendesen, de pont a csajszi nem akarta elengedni az A7-et amiből az a kör volt, és riveren leesett neki a nuts :D Szóval ilyeneket mákolt ha kellett, plusz annyira megkedvelte mindenki, hogy nem emeltünk rá csak ha tényleg brutál kéz volt, illetve chekkelt mindenki ha partiban volt többnyire. Az utolsó asztalra ugyan oda sorsoltuk magunkat, így mellettem maradt a 2-es széken ott is. Így el lehet jutni csak AX, vagy A magassal ötödik helyig :D

Ez a csajszi ült a jobbomon, egy másik pedig a balomon. Mivel jóban lettünk, többnyire láttam a dobott lapjait, meg sokszor mutatta hogy dobjon-e vagy sem. Ami érdekes: sok egyszínű Klófasz lapja volt, és nagy emeléseknél nagyon tipródott velük, mert női megérzése szerint ezzel nyerne. Újabb bizonyíték, hogy a nők valahogy,valamiért oda vannak a Klófasz lapokért. Szóval láttam miket dob és láttam hogy bizony nyert volna legalább 80%-ban szar lappal, amikor azt súgta a megérzése hogy szerinte ez a lap jó. Lenyűgöző. Például meg volt győződve, hogy 99-el nyerni fog, de akkorát ráemeltek preflop, hogy gondolkodnia kellett. El akarta dobni, de egyszerűen mivel már a kézbekapásnál érezte hogy ez minimum set lesz,végül betolta a fél stackjét 99-el a: láttam már 2500 Ft-ot,leszarom! felkiáltással. Nos AA ellen már floppon jött a 9 és vagy CL lett, vagy CL közeli :D

Ééés ami élőben szórakoztató, de online lemaradsz róla: 7d10dAh3d8d boardon ment a lightos betelés, amikor river után ketten maradtak csak és a korai poziciós emelt egy flopnyit, mire ráemelték az allint. Hitetlenkedve megkérdezte: biztos? Srác erre: persze nutsom van! A másiknak ekkor elkerekedett a szeme, és újragondolta az egészet, hogy mit hagyott ki a lehetőségek közül, hallatszott hogy kurvára kattognak a fogaskerekek, de bár csodálkozva, megadta. A slusszpoén ekkor jött: a srác nutsa azt jelentette hogy K magas flösse van, a megadás meg színsor volt Jd9d-vel:D