Pókertermek:
Everest Poker | PartyPoker | Universum Poker | PartyPoker | Titan Poker
Pókeres oldalak:
Póker Akadémia I PokerListings I PokerStrategy
Ingyenes kezdőtőkék:
PokerSavvy I Poker Strategy I YourPokerCash
Póker kezek visszajátszása:
Poker Hand Replays I Hogy rakjak be visszajátszást?
Everest Poker | PartyPoker | Universum Poker | PartyPoker | Titan Poker
Pókeres oldalak:
Póker Akadémia I PokerListings I PokerStrategy
Ingyenes kezdőtőkék:
PokerSavvy I Poker Strategy I YourPokerCash
Póker kezek visszajátszása:
Poker Hand Replays I Hogy rakjak be visszajátszást?
-
Azért pár dolgot leírnék: ez szerencsejáték. Ilyen formában ha az embernek leesik a tantusz hogy túl sokat szív monsterekkel és peches, attól senki nem lesz szar játékos. Mivel ennek semmi köze elmélethez, tudáshoz. Viszont aki ezt állítja, annak komoly gondjai lehetnek az elmeállapotával, vagy nagyon nincs tisztában vele hogy mit ír, vagy rosszul írja le amit mondani akar. A póker nem egzakt tudomány. Néztem párszor pl. sz4bolcsot PS-en, láttam pár szép "mákját" de azt is láttam hogy sok mák után még ITM előtt őt is lemákolják és szia. Persze szépek ezek a replayek, ahol nem mindig indokolt push után behúzza a nutsot, de nála sem a csupa happyből áll az élet, meg a játék :D Olyan nagyon sok eszmecserét a hogyan kéne megjátszani, hogyan kellett volna megjátszani típusút itt nem nagyon láttam mióta ide tévedtem. Igaz az is, hogy többnyire olyan badbeatek vannak itt, ami nem rossz megjátszás, hanem tényleg lemákolás, így sokat nincs mit rajta elemezni, megvitatni. De megvitatandó meg aztán tényleg nem nagyon van.DE mennyivel rosszabb egy badbeatet elolvasni, mint az nézni hogy jó lap ellenében szar kézzel veszít valaki?
De hogy legyen kis értelem is a postban, ide írnék egy részt Phil Gordon zöld könyvéből. Kis esélyszámolgatás.
AA-val ment allin, ellenfelénél KK, 81,26% esély a nyerésre flop előtt,és a szőveg:
Egy olyan versenyen, ahol napi 10 órában, 5 napon keresztül folyik a játék, tízszer kerülök ilyen helyzetbe. Ahhoz hogy megnyerhessem a versenyt, tízszer van szükségem rá, hogy ,,ne legyen balszerencsém". Milyenek az esélyeim?
AA vs KK allin/túlélés valószínűsége
1/81,26%
2/66,02%
3/53,65%
4/43,59%
5/35,42%
6/28,78%
7/23,39%
8/19%
9/15,44%
10/12,55%
Látható, hogy alig több mint 50% esélyem van túlélni az első 3 ilyen összecsapást! Az esetek 46,35%-ban egy pofonnal fogom szembe találni magam egy ilyen alkalommal. Ahhoz hogy megnyerjek egy ilyen versenyt, sok ilyen allin összecsapást kell túlélnem. Chris Ferguson a 2000. évi WSOP győztese elmesélte nekem, hogy a karkötő elnyerése után leült kiszámolni az esélyeit minden olyan partiban, ahol minden, vagy szinte minden zsetonja kockán forgott.A verseny végén közel 6 000 000 dollár zsetonja volt. A várható érték alapján zsetonkészlete nagyságának inkább valahol a 25 000 dollár körül kellett volna lennie. Chris nem egyszer úgy ment allin hogy ő volt az esélytelenebb, nem egyszer pedig hogy ő volt az esélyesebb. Tanulság: ha minden pénzed bent van a kasszában, fenn áll az esélye hogy kiesel. A pofonok a játék elválaszthatatlan részét képezik.Aki ezzel nem ért egyet, egyszerűen nem érti meg a valószínűségszámítás matematikáját. Ahhoz hogy túléld az ellenfeleid, eljuss az utolsó asztalig, valóban nagy tudás és ügyesség kell, azonban nagyon sok olyan alkalom adódik, amikor sorsunkat a szerencse, nem pedig a tudás fogja meghatározni. Ebben a nagyon kemény játékban el kell fogadni, hogy a pofonok elkerülhetetlenek. Sosem felejtem el: Nem eshetek ki egy versenyből, ha sohasem megyek allin olyan játékos ellen, akinek több zsetonja van, mint nekem.