Pókertermek:
Everest Poker | PartyPoker | Universum Poker | PartyPoker | Titan Poker
Pókeres oldalak:
Póker Akadémia I PokerListings I PokerStrategy
Ingyenes kezdőtőkék:
PokerSavvy I Poker Strategy I YourPokerCash
Póker kezek visszajátszása:
Poker Hand Replays I Hogy rakjak be visszajátszást?
Everest Poker | PartyPoker | Universum Poker | PartyPoker | Titan Poker
Pókeres oldalak:
Póker Akadémia I PokerListings I PokerStrategy
Ingyenes kezdőtőkék:
PokerSavvy I Poker Strategy I YourPokerCash
Póker kezek visszajátszása:
Poker Hand Replays I Hogy rakjak be visszajátszást?
-
ntex #26794 Bocsi előre is a wall of textért...
Everesten sztem nincs is értelme SnG-zni, túl szarok a díjszerkezetek legalábbis mikrótéten. Csak 10 fősök vannak, vagy 18 fős 6max. Nagyobb létszámú SnG egyáltalán nincs. Be szoktam ülni a 0.10+0.10 -es versenyre ami rebuy+addonos de az kabaré ami ott megy. Elindul a verseny és 15 percel kezdés után már az első 20 játékosnak 20,000+ zsetonja van, én meg még egy handet nem tudtam játszani azalatt... Plusz olyan lapokkal végigkísérnek és általában le is javulnak turn és riveren hogy a fejemet fogom. Hiába játszok feszesen, a lazább játékosok egyszerűen kijátszanak, kiblöffölnek, levernek feljavult szemét lapokkal. Már tényleg nem tudom mi lenne a helyes stratégia ilyen mikrotétes SnG/MTT -ken. Cashgameben ugyanez van, pont tegnap kíváncsiságból megnéztem Roycash MSS hand review videóját, ott ő is mondta a videó végén hogy NL2 NL5 alatt nem nagyon lehet normális pókert játszani mert egyszerűen annyira sok ezen a téten a tudatlan játékos hogy nem nagyon van helyes stratégia ezekre a limitekre. És ugye ahhoz hogy ezeket a stratégiákat normálisan lehessen alkalmazni nem arra van szükség hogy tele legyen az asztal fishekkel, hanem max 1-2 fish/asztal lenne a helyes arány. Mert ha már több kerül be a potba valahogy, akkor igen nagy az esély arra hogy valamelyiknél jobb kéz lesz showdownnál mint a tied. Legalábbis bizonyos termekben. Everesten pl. sztem nagyon sok fish van. Mondjuk ott a feszes játék valamennyire helytáll meg nem vagyok nyomás alatt a vakok emelkedése miatt. De a feszes játék sokszor ahhoz vezet hogy fél órán keresztül csak a fold gombot nyomkodom mert nem kapok játszható kezet. Ez ellen igaz ott lenne a többasztalos játék de pókerszoftver nélkül meg elég nehéz több asztalon readelni egyszerre. És ez így csak ahhoz vezet hogy stagnálaok 60$-on, nem tudok nyerni. 1$-os vagy akármilyen SnG-ket meg nem is játszok inkább mert sztem abból hamar bankroll bukó lenne :D Nem tudom még mindig hogy mire álljak rá és miből próbáljam kihozni a maximumot. Cash gameben csak ingadozok, SnG/MTT egyelőre nálam mínuszos pókerjáték csak, sosem jutok pénzbe szinte. Ha meg igen akkor épp hogy visszakapom a beülőmet. Egyszer sikerült 1$-os SnG-t nyernem, 3x lettem második, aztán ennyi. Igazából az elejét végigjátszom feszesen, aztán mikor már elérek a középső szakaszba ahol magasabbak a vakok/ bejönnek az antek befeszül kicsit a játékosállomány ugye, onnantól kezdődnek a gondok nálam. Ha feszesen játszok, szemét lapok jönnek általában ugye, megesznek a vakok meg az antek. És emiatt hogy nyomás alatt vagyok kénytelen vagyok előbb utóbb elkezdeni lazábban játszani, de mikor 10-15BB vel allin megyek duplázás reményében általában mindig dominálva vagyok már vagy preflop, vagy lejavulnak ahogy írtam.
Hiába olvasok könyveket/cikkeket, nézek elemzéseket. Elemzésekkel csak az a baj hogy hiába akarok belőle tanulni, szinte biztos hogy nem ugyanaz a szituáció fog előállni az adott kézzel amit a videóban lát az ember.
De nem adom fel, próbálom képezni magam. Csak néha tényleg el tanácstalanodok :D