Amikor előjön Alex, egy csúzlival lövöldözi az Otherseket, miközben Kate meg Sawyer kövekkel bohóckodnak. Akkor elkapják végülis Alexet, és amikor épp lefogják és vinnék el onnan, akkor mondja Katenek, hogy "ne higgyék el egy szavukat se" és hogy megölik "Sawyert mindenképpen, ahogy az ő barátjával is tették". Vagy valami ilyesmi. De ugyebár ezt Jack nem látta/hallotta. Vagyis abban a percben a nézőnek dönteni "kellett", hogy hisz e Alexnek, és ennél fogva feltételezhetően Juliet magánszáma a videóval csak átverés. Vagy nem hisz Alexnek, és akkor esetle Juliet magánszáma a videóval akár igaz is lehet. Aztán persze Jack a saját maga módján próbálta megoldani a dolgot... Majd kiderül, hogy milyen sikerrel. De a lényeg, amire értettem az egészet, hogy ha választani kellene az Othersek ígéretei és Alex figyelmeztetése között, akkor én inkább Alexnek hiszek (a Claire mentés is közrejátszott ebben), és továbbra sem bízok - én mint néző!! - az Othersekben. De ez az én egyéni felfogásom, nem feltétlen helyes vagy követnivaló, csak egy lehetőség ;]