-
Cvd #8209 Állítólag nem fake, a webes játék sikeres végigvitele eredményeként lehet megnézni hivatalosan. Nagyjából a lényeg:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A "régi" videón Alvar Hanso, a Dharma vezetője beszél a szervezet létrejtöttéről. A sorozatos és egyre durvább háborús veszélyek (itt a hidegháború atomháborúveszélyes idejéről van szó) miatt gyűjtötték össze a tudósokat a szigetre, és végtelen anyagi/egyéb támogatást kaptak. Akkoriban egy olasz matematikus felállított egy egyenletet, ami az emberiség hátralévő idejét határozza meg hasonló világpolitikai helyzetben, ennek az eredménye az ismert számsor. A Dharma feladata bármilyen tudományos vagy egyéb módszerrel ennek az időnek a kitolása, vagy a teljes fenyegetés megszüntetése. Ha jól értem a fő irány nem konkrétan az emberiség "megváltoztatása", hanem érdekes módon az egyenletet támadják, mert annyira erős, hatékony, vagy bárhogy hívjuk hogy annak az eredményének megváltoztatásával az emberiség végének az idejét is megváltoztathatják. Ez utóbbi lehet hogy nem így van és rosszul értem. "váltás" után a köpenyes fickó arról beszél hogy a Dharma kudarcot vallott, ők viszont kísérleteznek egy szerrel, amit 2 falu lakosságának adnak be. Ők azt hiszik hogy ellenszer egy helyi vírusra, de ez csak fedősztori. A szer elég veszélyes, 30%-ban halált okoz. Viszont előhoz olyan genetikai tulajdonságokat egyesekben amit tulajdonképp keresnek a szer használatával. Ez a szer egyébként valszeg az mit a sorozatban is láttunk már. Hogy pontosan hogyan hat az nem derül ki. Itt az egyik tudós a hallgatóságból nehezményezi az ártatlan áldozatokat, ez az álló fickó szerint szomorú de szükséges az emberiség túléléséhez. Kábé itt szúrják ki a kamerát.
Ha valaki ki tudja egészíteni/kijavítani vagy megerősíteni akkor örömmel venném. Sajnos nagyon pattog a hang, nem értettem pár bonyolultabb szófordulatot amik lényegesek lehetnek. Így lehet hogy néhol hülyeséget írtam.