128px-Dharma-logo.svg.png
  • PiszkosFred
    Nah megnéztem. Reménykedtem, hogy a szerda este óta gyűlő "sok új üzenet" a sorozattal foglalkozik, de látom nem igazán ;] A spoiler témához annyit, hogy ha én kibírom azt, hogy 3 napig nem nézek be ide, csak amikor megnéztem, akkor más is. Ennyi.

A mostani történetet nagyjából sejtette mindenki, Michael indítékát és a Walt-Henry "csere" tervét, de mostmár legalább ez is elhangzott és láttuk. Más kérdés, hogy akkor most ha Walt ennyire fontos, Mikit nagyon felültették. De mégsem annyira fontos Walt, hogy alku tárgyát képezi a szabadsága, akkor a Jack, Kate, Sawyer és Hurley tengely lenne a fontos? De miért? Hülyeség szerintem, de meglátjuk. Mindenesetre a színjáték mostmár jól látszik, nem elég hogy láttuk az álruhákat, most még Walt is elharapott egy fél mondatot ez ügyben, szóval ismét patt helyzet van a "hány csoport van a szigeten" kérdésben ;] Nagyon tetszett ez a párhuzamos mesélés, a jelen és a múlt történései, főleg hogy ezúttal a "díszlet mögé" is beláttunk, és láttuk a valódi dolgokat. Fáklyák kapcsán anno a fórumon volt egy kisebb eszmecsere, és tessék, azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy ez csak trükk, nincs annyi ember ott, mint amennyi fáklya. Igazuk volt ;]

Ami szintén várható volt, hogy Sayid-ot nem lehet kijátszani. Tudtam - ahogy más is - hogy ő lesz az első, aki átlát Micheal dolgain, és rájön a dolgokra. Mondjuk Eko példája sem volt semmi a kutyával és a kölyökkel, ő sem most mászott le a falvédőről, talán nem véletlen az ő példabeszéde sem ;] (azt viszont nem értettem, hogy Charlie heroin dobálása mi a fene célt szolgált. Időkitöltésnek kissé érdekes, értelme más pedig nem volt. Vagy csak annyi, hogy Locke végignézte, és ismét emberszámba fogja venni a hobbitot? De ennek most valahogy nem volt itt értelme, de lehet hogy később majd lesz, kiderül.)

Szóval ez a mostani rész érdekes volt - számomra legalábbis - de sajnos újdonságot nem hozott, csak megerősítette a gyanúkat, terveket, találgatásokat, illetve ezek egy részét.

Lockera kíváncsi vagyok, hogy hova indult el, ledobva "láncait"... A hajóra nem, azt tudjuk hogy kicsoda, már régóta. És arra is marha kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán mi a francnak kell ez a színjáték a másik táborban? Mármint kinek szól ez, egy lakatlan szigeten, az isten háta mögött.

Lassan kezdem azt hinni, hogy a Dharma bunkerek és laboorokban levő paciensek, és egyéb emberi kísérleti alanyok fellázadtak a Dharma ellen, majd azok vezetőit a szigeten eltűntették, a bunkereket lerombolták, és barbár módjára élnek egy lakatlan szigeten - látszólag. Titokban persze csinálják tovább a kísérleteket, immáron teljes kontrol nélkül, szervezkednek, meg egyéb őrült tudósokra jellemző marhaság. A Dharma meg úgy tudja otthon, hogy minden a legnagyobb rendben megy, még ellátmányt is küld. Vagyis a szigetet a Dharmások "építették", maguknak, csak később a hely titkon gazdát cserélt, és a kísérletek más irányt vettek. Aztán persze jönnek az újabb epizódok, és e baromság/ötlet cáfolatai (nevekkel a listákon, szelektív gyilkosságok a túlélők között, Walt mint "nemzeti kincs", stbstb.) És akkor még szegény őrült Danielleről nem is szóltunk, aki a lánya biztos hogy főszerepet kap a season 3ban. Vagy nem ;] Na agymenés vége...

Szóval érdekes volt. Holnap tiszta fejjel újra megnézem a részt, kíváncsi vagyok a Dharmás tábor bunkerének a jelére, és egyéb kis részletre, ami hátha érdekes, de most így este már nem volt erőm odafigyelni. Szóval jó rész volt, a szezonzárástól viszont félek... Félek hogy akkorát durran, hogy belesüketülünk, akár rossz akár jó értelemben. ;]