128px-Dharma-logo.svg.png
  • Cvd
    "Neki a végeredmény egy részekre bontott avi. Ennek így nemtudom mi értelme van, hiszen nem elterjedt a dolog," - Tényleg nem elterjedt, de néha azért lehet vele találkozni nem hivatalos release-ek esetén. Az hogy miért előny ha darabokban van már írtam lejjebb. Hogy miért nincs tömörítve? Mert egy jól tömörített videót már nincs sok értelme tovább tömöríteni általános tömörítővel. Maximum pár százalékot nyom rajta össze, de az is előfordul jó nagy arányban hogy még nagyobb adatmennyiség lesz a vége (ugyancsak nem jelentős mértékben mondjuk). Az hogy mégis tömörítik csak onnan ered hogy így terjedt el a szokásban az netes adatterjesztés még a filmes korszak előtt(elvégre a filmes warez a legfiatalabb ág).
    Mondjuk a #6168-ra reagálva én még soha nem találkoztam olyannal hogy crc-s file-t meg lehetett volna javítani. Vannak rá persze csodaprogramok de elég kicsi az esélye a sikernek, én nem is nagyon kínlódok velük. Sőt igazán nem is tudom hogyan lehetne javítani, hisz a crc csak egy ellenőrző kód aminek segítségével ellenőrizni lehet hogy a file változott-e, de semmiféle kapaszkodót nem nyújt ahhoz hogy ha változott akár egyetlen bit is akkor az hol van a file-on belül. Ennek ismeretében pedig elég nehéz javítani a file-t.:)