-
winnie #5391 Szerintem pont ezért volt jó a Twin Peaks. Volt vége, de attól, hogy volt vége még lehetett agyalni rajta.
a twin peks-nek is az lett volna a lényege inkább, hogy soha ne derüljön ki, hogy ki a gyilkos, de ott a készítők sajnos rákényszerültek a leleplezésre, így utána hiába találtak ki új altörténetet, az már sajnos nem nagyon érdekelte a nézőket.
lehet, hogy a lostnak is úgy lesz vége, hogy tudsz majd agyalni utána, hogy "akkor mmost mi is volt?" - mert a tp is úgy lett vége, hogy egy csomó minden nem derült ki, folytatták volna a készítők, ha lett volna rá lehetőség. a sorozat megbukott, így kénytelenek voltak befejezni. (egyszer a lostot is be fogják fejezni, valamikor pár év múlva.)
Egy ilyen témaválasztásnál, szerintem fontos lenne, egy pont, ahol vége van a történetnek. Nem azt mondom, hogy kiderüljön minden titok, csak le legyen zárva valami módón.
részben igazad van, de a tévésorozat szerintem más műfaj. az x-aktáknál is tudták, hogy soha nem fog kierülni az igazság mulder húgáról, de több más átívelő történettel rendelkező sorozat is hasonló helyzetben van.
szóval legyen vége, de ez sorozatparadoxon lenne, vagy mi. senkinek nem célja egy sorozatot befejezni, hiszen attól sorozat. az más kérdés, hogy ha egy sorozat készítői tudják, hogy nem lesz új évad, akkor lezárhatják a történetet.
Az, hogy el kell fogogadni, hogy ilyenek a sorozatok; na ezzel meg teljesen nem értek egyett. (Sajnos erre tartanak a dolgok: fogadd el, ne törődj azzal, neked mi lennen a jobb.)
(egyetértesz vagy sem, erről szól maga a műfaj.)
nekem speciel az lenne a jobb, ha a kedvenc sorozataimból minél több rész lenne - ha szeretek egy sorozatot, akkor azt nézni akarom és nem az a vágyam, hogy befejeződjön. aki a végére kíváncsi, az nézze meg mondjuk az utolsó részt,nem? vagy olvassa el a tartalmat az újságban. egy sorozat hetente 45 perces történeteket mesél el és addig mesél, amíg van rá igény. a lost heti bontásban egy ember múltjáról szól, pl.
Szerintem vannak olyan történetek, amik jók a végeláthatatlan sorozattémára, és vannak amik nem. A Lost szerintem nem.
itt szerintem az a gond, hogy a lost előtt nagyon kevés hasonló jellegű sorozat volt - most egyre több jön a siker miatt. itthon még gyerekcipőben jár a műfaj - majd hozzászokunk.