22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • PiszkosFred
    Volt pár oylan rész, amit fölöslegesnek éreztem!

Vitatkoznék. Ha a Dallasz (csak hasamra ütöttem) vagy egyéb befejezett (!) sorozat kapcsán mondod ezt, oké. Ott látod az elejét, látod a végét, meg lehet ítélni,hogy egy-egy rész vagy momentum mennyire volt fontos vagy mennyire nem. De egy Lostnál szerintem ezt így kijelenteni, bátor dolog. Sosem lehet tudni, egy-egy jelenetnek a későbbiekben mekkora szerepe lehet. Szal lehet hogy egyelőre felesleges, de ez csak a látszat. Kitudja mikor bukkan fel újra. (lásd Desmond esete, Jack kificamított bokájával a stadionban, valamikor a season 1 vége felé... - ha jól emléxem)
  • winnie
    jogos, valóban vannak rétegei a kijelentésemnek.
  • winnie
    nem cseszed el a fórumot, csak támát szolgáltatsz a holt időre:)
  • ruma
    Na! Hát bocsi ha elcseszem a fórumot ha megjgyzést teszek!
    Hát sok igazság van azokbanami itt leírtál winnie! De azzal nemértek én egyet hogy egy sorozatnak végeláthatalannak kell lennie! Vagyishát van olyan sorozat, ami erre alkalmas! Pl Vészhelyzet, vagy Magnum, mert ezok úgysprpzatok hogy összefüggenek a részek, de önmagában is megállják a helyüket.Namost a Lostnál ez nem így van szntem. Volt pár oylan rész, amit fölöslegesnek éreztem! Elhiszem hogy a pénz határoz meg mindent a mai világunkban, de attól még siránkozok...:)Ésha ezt pl ötvözöd azzal hogy 2-3(nemtom pontosan) hetenete adnak le egy részt, az annak ellenére hogy tetszik valakinek a sorozat(mert nekem is teccik) az igencsak bosszantó tud lenni....
  • mrzed001
    a lényeg, hogy egy sorozat arra van, hogy az ember nézze egy ideig, majd amikor megunja, akkor mást kezdjen el nézni. ha valakinek nem tetszik, akkor nem sírni kell, hanem dobni a szemétbe, szerintem
    Ismét vitatkoznék veled, ezzel ugyanis totálisan nem tudok egyetérteni.
    Sajna EZ a buta amcsi felfogás, és ritka a kivétel (és a kivételek lesznek az olyan zseniális sorozatok, mint a B5 :p )
    A sorozat egy fantáziavilág. Minél régebb óta megy, annál nagyobb a kötődés. Erre talán éppen az egyik legfanatikusabb nemzet (japán) a legjobb példa, ahol a közkedvelt sorozat utolsó epizódját követően hatalmasat esett a tőzsde (így EU-ból ennyi volt észrevehető, helyben gondolom több is).
    Amit a készítők el szoktak rontani az az, hogy nem egy kis csoport írja a részeket, és inkonzisztens lesz az egész (stílus - pölö SG1, sztori/univerzum - pölö TNG, ...), vagy idióta csatornák a részeket felcserélve, illetve összevissza adják le
    Szóval ha már sok-sok részen át kialakult egy fantáziavilág, akkor elég szar, hogy csak úgy fogják és hirtelen lezárják, vagy elvágják.
    Idézném George Lucas-t: "és egy történetet mesélek el"
    Ez a sorozat lényege, ezért bűn amit manapság tesznek a sorozatokkal idióta médiamanagerek (kb mintha a Harry Potternek nem készülne el a 7. része, vagy épp a lost leállítása miatt sose tudnánk meg, hogy mégis mi is volt az a sok misztikum?).
  • Mayday
    Meg persze nem csak a tevezes, hanem mozi, minden.
    Senki nem a ket szep szemunkert keszit filmet, hanem hogy keressen vele. De attol meg nekunk tetszhet.
    Meg ez az elet minden teruleten igaz: ha nem vennel kajat, mert mas azon keres, ehen halsz, pl... :)
  • winnie
    így van - csak néha próbálok objektíven értékelni, de ez a lényeg.
  • winnie
    Ha csak a nézettségről és a pénzről szól, akkor mi értelme?

node a tévézés erről szól, nem?:)
  • 6789
    Miér let vége?
  • WTH
    > ha valakinek nem tetszik, akkor nem sírni kell

Szerintem meg az ilyen panaszok nagyon is valók a Lost topikba. A sok "honnan lehet letölteni" meg "nem találom a 16-ost" mellé.

> észre kell venni, nem a mellékszálról szól, hogy mi van a szigeten, hanem a karakterekről

Észrevettem én, az a bajom, hogy messze túl sok rejtélyt pakoltak be a sorozatba. Ráadásul valahol azt olvastam, hogy a készítők állítják, a Dharma csak a jéghegy csúcsa. Na vazze. Szóljon vagy a karakterekről, vagy a rejtélyekről. Véleményem szerint az egy-fenékkel-két-lovat-megülni-akarás esete forog fent.
  • SaintSavin
    Ez már jobban hangzik. :)
  • Mayday
    Egyszer biztos vege lesz, amennyire a keszitok mondtak, van neki korrekt magyarazata, befejezese.
    Azt viszont nem igertek meg, hogy 1 vagy 2 evados lesz. Amennyire tudom, egy sorozatot ha elkezdenek, akkor a nezettseg fuggvenyeben keszitik tovabb.
    Ha bukott volna, akkor 10 resz utan egyszercsak vege, befejezes nelkul. Most meg ugy nez ki, hogy penz van benne, megy sokaig, de lesz vege.
  • SaintSavin
    Csak még egy gondolat:
    Ha egy rejtélyekkel teletüzdelt sorozatnak nincs vége, akkor kicsit öncélú ez a ködösítés a filmbe. Nem tart sehová.
    Ha csak a nézettségről és a pénzről szól, akkor mi értelme?
    Igazából, mikor elkezdtem nézni a Lostot nem tudtam a végtelenségéről, ha tudom, lehet, hogy nem nézem.
    Csak sajnos azóta megkedveltem. :)
    De akkor sem fogok megfeletkezni arról, hogy ez bizonyos értelemben átcseszés.
  • kirol
    OFF
    Kár, ami most helyette megy ,annak mikor lesz vége?
  • winnie
    Szerintem pont ezért volt jó a Twin Peaks. Volt vége, de attól, hogy volt vége még lehetett agyalni rajta.

a twin peks-nek is az lett volna a lényege inkább, hogy soha ne derüljön ki, hogy ki a gyilkos, de ott a készítők sajnos rákényszerültek a leleplezésre, így utána hiába találtak ki új altörténetet, az már sajnos nem nagyon érdekelte a nézőket.

lehet, hogy a lostnak is úgy lesz vége, hogy tudsz majd agyalni utána, hogy "akkor mmost mi is volt?" - mert a tp is úgy lett vége, hogy egy csomó minden nem derült ki, folytatták volna a készítők, ha lett volna rá lehetőség. a sorozat megbukott, így kénytelenek voltak befejezni. (egyszer a lostot is be fogják fejezni, valamikor pár év múlva.)

Egy ilyen témaválasztásnál, szerintem fontos lenne, egy pont, ahol vége van a történetnek. Nem azt mondom, hogy kiderüljön minden titok, csak le legyen zárva valami módón.

részben igazad van, de a tévésorozat szerintem más műfaj. az x-aktáknál is tudták, hogy soha nem fog kierülni az igazság mulder húgáról, de több más átívelő történettel rendelkező sorozat is hasonló helyzetben van.

szóval legyen vége, de ez sorozatparadoxon lenne, vagy mi. senkinek nem célja egy sorozatot befejezni, hiszen attól sorozat. az más kérdés, hogy ha egy sorozat készítői tudják, hogy nem lesz új évad, akkor lezárhatják a történetet.

Az, hogy el kell fogogadni, hogy ilyenek a sorozatok; na ezzel meg teljesen nem értek egyett. (Sajnos erre tartanak a dolgok: fogadd el, ne törődj azzal, neked mi lennen a jobb.)

(egyetértesz vagy sem, erről szól maga a műfaj.)

nekem speciel az lenne a jobb, ha a kedvenc sorozataimból minél több rész lenne - ha szeretek egy sorozatot, akkor azt nézni akarom és nem az a vágyam, hogy befejeződjön. aki a végére kíváncsi, az nézze meg mondjuk az utolsó részt,nem? vagy olvassa el a tartalmat az újságban. egy sorozat hetente 45 perces történeteket mesél el és addig mesél, amíg van rá igény. a lost heti bontásban egy ember múltjáról szól, pl.

Szerintem vannak olyan történetek, amik jók a végeláthatatlan sorozattémára, és vannak amik nem. A Lost szerintem nem.

itt szerintem az a gond, hogy a lost előtt nagyon kevés hasonló jellegű sorozat volt - most egyre több jön a siker miatt. itthon még gyerekcipőben jár a műfaj - majd hozzászokunk.
  • winnie
    ha folytatják, akkor gondolom nyár végén. de egyelőre nincs hír folytatásról.
  • SaintSavin
    Félig-meddig egyetértek veled.
    Leszögezem az elején, hogy nekem alapvetően nincs semmi bajom a Losttal, csak egy: :) nem tetszik, hogy nem látni a végét.
    Szerintem pont ezért volt jó a Twin Peaks. Volt vége, de attól, hogy volt vége még lehetett agyalni rajta.
    Egy ilyen témaválasztásnál, szerintem fontos lenne, egy pont, ahol vége van a történetnek. Nem azt mondom, hogy kiderüljön minden titok, csak le legyen zárva valami módón.
    Az, hogy el kell fogogadni, hogy ilyenek a sorozatok; na ezzel meg teljesen nem értek egyett. (Sajnos erre tartanak a dolgok: fogadd el, ne törődj azzal, neked mi lennen a jobb.)
    Szerintem vannak olyan történetek, amik jók a végeláthatatlan sorozattémára, és vannak amik nem. A Lost szerintem nem.
  • Mayday
    Hat, big thanx, hogy ezt igy leirtad, remelem sokan olvassak es meg is ertik. Mert teny, hogy nagyon igazad van, es teny, hogy zavaro mar a sok siro, hogy mennyire el van huzva, meg milyen szar, bla-bla-bla...
    Mondhatni, teljes mertekben a szivembol szoltal!
  • kirol
    Akkor netán megtudnád mondani azt, hogy a TV2 mikor fogja folytatni a Nyomtalanul - Without a Trace -t?
  • winnie
    itthon ezen a héten lesz az axn-en a szinkronos verzió 2x09-es része.

külföldön jövő hétn lesz a 2x16-os rész - magyar felirat lesz.

az rtl itthon ősszel fogja indítani a 2. évadot
  • derive
    amúgy sun hol tanult meg mégis kertészkedni? mert két plaza között aligha..
    vagy én maradtam le vmi fontos részletről? eddig azt láttuk, hogy el volt kényezetetve, és egy csomót vásárolt.
  • PiszkosFred
    KATT
  • Cho
    De melyik adón és hány órától, melyik napokon megy a 2.évad?
    Mert én úgy hallottam, hogy augusztus, vagy szeptemberben
    adják a 2. évadot.
  • fifi
    jaja, egyértelmű... minden profitorientált cuccot/és ugye mi nem az/ el fog egyszer vinni ez irányba... eddig a Lost-ban azért voltak okos dolgok, remélem ki fogják ebből húzni.
  • winnie
    a lényeg, hogy változtatni kell a nézési felfogáson és akkor nem lesz gond. prófétaként most mondom, hogy majd jövőre mennyien fognak panaszkodni a pb-re - de akkor sem fogom érteni. (azt akarja itt valaki, hogy legyen vége a lostnak?:O akkor mit fogunk nézni?:)
  • fifi
  • winnie
    Mondom teccik meg minden,de nemhiszem hogy mást nem zavar csak engem hogy ennyire elvan húzva az egész...

elhúzás 1. - nem értelek. mi az, hogy elhúzva? minden sorozatot sok-sok részre, lehetőleg 100-200-300-ra terveznek. akkor lenne elhúzva a sorozat, ha 10 részre tervezték volna és 30-at csinálnának belőle.

elhúzás 2. - a sirámok abból származnak, hogy 1. sokaknak a lost az első sorozatuk, amit real time néznek kintről és még nincsenek tisztában a sorozatokkal annyira (jövőre majd sírni fognak, hogy a pb de el van húzva, addigra lesz új topsorozat, ami 2007-ben lesz elhúzve, stb.) - ennek azért nincs sok értelme, mivel egy sorozatnak nincs vége, nem az a cél, hogy befejezzék. ki olyan hülye, hogy lelebbentse a lost-titokról a fátylat? nem célja a készítőknek megölni a sorozatot. (a twin peaks-ről lelebbent - el is mentek a nézők)

(fel kell fogni, hogy a sorozat egy végeláthatatlan heti műfaj, ami 45 perc szórakozást adagol hetente. ha valaki a végét akarja látni valaminek, akkor nézzen filmet, vagy 45 perces nyomozós sorozatokat.

elhúzás 3. - a 2. évadban sokkal több minden történik, mint az elsőben. az elsőnél miért nem panaszkodott senki?:O (ez a sorozat, észre kell venni, nem a mellékszálról szól, hogy mi van a szigeten, hanem a karakterekről, azok múltjáról - és még mindig sok a kérdőjel)

elhúzás 4. - sokan egy adagban nyomták le az 1. évadot - most csodálkoznak, hogy a 2.-nál unják magukat?:)

a lényeg, hogy egy sorozat arra van, hogy az ember nézze egy ideig, majd amikor megunja, akkor mást kezdjen el nézni. ha valakinek nem tetszik, akkor nem sírni kell, hanem dobni a szemétbe, szerintem.
  • winnie
    ne higgy magyar oldalaknak, mert baromságot beszélnek.

íratták alá a szerződéseket a szereplőkkel a 3. évadra.

a sorozatok 90%-ánál 7 évre szerződnek a szereplőkkel még a sorozat vetítése előtt. a maradéknál általában 5 évre.

a lostnál 5 éves szerződések vannak/voltak, előre mghatározott bérnövekményekkel. ezeket hosszabbították meg fenruárban 1 évvel, de ez nem jelent semmit.

Mindez azért volt hír, mert az előzetesen kiegyeztetett gázsijuk többszörösét kapják...

szó sincs többszörösről, páran kaptak pár százezer prémiumot.
  • mukika
    Prison Break nekem is fav, várom már a hétfőt az új rész miatt! :) én meg 24 mániás lettem. szerintem a legjobb sorozat. pótolom folyamatosan befele a lemaradásom. :) közben meg van más is amit nézek... szal a Lost nálam is kezd visszaesni erőteljesen az elmúlt időszakban. :(
  • fifi
    én nem akarok újat mondani, csak mondom, hogy olvastam, attól még akár hülyeség is lehet...
    meg őszintén szólva kezd a Lost kurvár@ nem izgatni, amióta így húzzák-vonják, meg amióta megismertem vmi mást, aminek a neve: Prison break...
  • mukika
    hidd el winnienek sorozat ügyben nem tudsz újat mondani! :P
  • fifi
    ha megölsz sem tudom megmondani, hogy hol, de valahol olvastam, hogy most íratták alá a szerződéseket a szereplőkkel a 3. évadra. Mindez azért volt hír, mert az előzetesen kiegyeztetett gázsijuk többszörösét kapják...
    ne kérdezd hol olvastam, de magyar oldal volt, ez tuti
  • ruma
    Hát szerintem ez elég szörnyű, hogy így vanak a sorozatok megcsinálva...íyg lehet erőteljesen elcseszni egy sorozat végét szerintem! Dehát tudom, tudom...a business a business!
  • ruma
    hjamásodik évad eleje azigencsak elvanhúzva...
    Mondom teccik meg minden,de nemhiszem hogy mást nem zavar csak engem hogy ennyire elvan húzva az egész....
  • PiszkosFred
    De legalább jó a zenéje ;]
  • winnie
    már régen megy a 2. évad.
  • kill3r22
    csak szerdán lesz tudtommal
  • FLeK0
    nincsen.. abc.lost.com-on megtalalod a kovetkezo resz idejet.
  • nagybal
    Emberek! Meg van már az s2e16 os rész? Mert én nem találom. Nyugtassatok, meg hogy nem én vagyok a béna
  • Cho
    Ja bocs. Azt hittem ez lesz a címe.