-
Emlékszem, az első RTLKlubos rész elejére 2-3 perc késéssel értem haza és hót' ideg voltam, hogy nem láttam... Aztán kb. az 5. résztől nem követtem - mert 1 hét távlatában nem tudom annyira beleélni magam, másrészt annyira vontatott és (kezdetben) nem összefüggő utalások vannak, melyek élvezhetetlenné teszik a kb. 45 perces kis epizódokat - nem beszélve a levegőben lógó befejezetlen jelenetekről (abszolút kivülállóként kezdetben arra gyanakodtam, hogy a kissrácnak van olyan képessége, hogy az egészet "elképzelteti" a többiekkel - tekintve, h. mit keresnek "jegesmedvék" egy trópusi szigeten, ráadásul pont ilyen képregényt olvasott, és a visszaemlékezésében is effélét csinált egy madárral).
Az ilyen sorozatokat természetesen úgy kell vetíteni, hogy csinálnak neki egy TV csatornát, elkezdik egyik nap emberi időben (főműsoridőben) az elejétől és a nap végéig egyhuzamba' - hadd szóljon. És másnap folytatni 1 résszel eltolva (tehát a 2-tól az n+1-ig) és így is ki fog tartani jóideig, aki meg meg akarja nézni, lesz rá ideje bőven. Persze az a legjobb, ha valahonnan letöltöd, kipakolod egy memókártyára vmilyen még élvezhető felbontásban és egy kis Palm-on végignézed az egészet miközben a büdös városban zötykölődsz.
Ami érdekelne: Vhonnan le lehet szedni a sztorit? Nem a film érdekel, úgysincs annyi időm, hogy végigüljem - bár szívesen megtenném - csak az érdekel, hogy egy véletlenül bekapcsolt mikrosütő van a földben, vagy az egészet Pamela álmodja és nem is halt meg Bobby, vagy egy meteoron utaznak igazából és az Orion övén játszódik a sztori, vagy mittudom én, csak ne lenne ilyen csigalassú...
Egyébként ez olyan, mint a Twin Peaks? Anno 8 részt vetített a királyi TV, majd amikor vége lett májusban, akkor jelentették be, hogy nincs ám vége, mert van még pontosan 22 rész, amit majd augusztustól fognak vetíteni... És amikor azt végigültem és még a Twin Peaks Tűz jöjj velem-et is megnéztem a moziban vagy kétszer, akkor is David Lynch életrajzokat meg interjúkat kellett hozzáolvasnom, hogy úgy ahogy felfogjak belőle valamit...
-=ZR=-