22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • mukika
    2x00 - Destination Lost (emlékezett frissítő, első széria összefoglaló...)

mondhatjuk 2x10 - Revalation (egy napon volt a normális 2x10-el a The 23rd Psalm-al)
  • Amse
    szal az a s02 e01?
  • mukika
    Destination Lost - ezzel kezdődött a 2. széria

Revalation
  • Amse
    mi az a s02 special episode ?
  • IMYke2.0.0.0
    Bármikor, amikor a hozzászólásaidat olvasom, és netán ellenvéleményem támadna, ránézek a logo-dra és rögtön elpárolog minden... Aki ilyen képeket válogat bele a logojába, rossz ember nem lehet!
  • Mayday
    Nah, megneztem en is a s02e14-et. Nagyon jo kis resz volt ez is, mint eddig nekem szinte mindegyik.
    Meglepodtem, hogy az osszegyult hozzaszolasok nem talalgatasokrol szolnak, hogy mit gondoltok a tortentekrol, vajon hazudik-e az emberunk, stb., hanem mindenki "szar" jelzokkel dobalozik, meg olyan dolgokat elemez, hogy mit basztak el, milyen bakik vannak, stb.
    Igy tutira nem lehet elvezni egy filmet sem, ezzel a hozzaallassal! A sajat szorakozasotokat rontjatok el, hogy olyan hulye aprosagokra figyeltek, ami tok mellekes, mint pl. hogy milyen az ut.
    Tenyleg, regebben ebben a topicban teoriak mentek, agyalasok, ma meg mar fikazas, vagy flem.
    Kit erdekel, hogy xy bejelenti, hogy szerinte unalmas, nem nezi tovabb? Tessek, ne nezd, a te dontesed!
    Szamomra ez tovabbra is egy szuperjo sorozat, aztan ha valakit meg a sztori is erdekel, nem csak a bakik, az irjon batran rola!
    Ezzel nem szeretnek flemet inditani! :)
  • The FlashBack
    a filmet pedig ezekután mindenképp megnézem:P
  • The FlashBack
    ha nem teccik valami, lehet menni innen
    tudod a fórum azért fórum, hogy az emberek beszélgessneke
    ha valami nem tecc, akkor bye
    ha jól tudom van még más lost fórum, és azok akik idejárnak biztos azért járnak ide, mert itt jobb a társaság ls nem azért, h ne kelljen sokat gépelni, az elérhetőségért [sg ugye két betű] szal köszönjük, de ha valakinek lesz véleménye leírja, ugyanis ezért nevezik fórumnak:P
  • The FlashBack
    nekem nagyon teccik a losts01e09 Solitary rész, ami ugye a Sayid epizód... Elképeztő, hogy akkor az emberek miket megnem tettek, de ezt most nem vitatom.. de az olyanoknak mint sayid (még ha nem is igaz) elképeztő erő, és bátoprság kellett, h embereket kínozzanak meg, meg lőjjenek agyon. ezt most nem vitatom, mert a II Világháború kegyetlenségeit nem lehet lekörözni... A ii. Világháborúról, sokat tudok, nálunk ez ien családi vonás... és rengetek archív felvételeim vannak, ahol mindez kiderül...
    szal bárki mondhat akármit, ekkora hazaszeretet senkibe nincs, h embereket kínozzon meg, persze ez akkoriban nem is ezért ment.
    na nagyon elkalandoztam a témától abbahagyom:P
  • runner78
    Tök jol elbeszélget itt mindenki, de ez LOST forum.
    Irna valaki majd a 2x14 résszel kapcsolatban?
    Pl. mik is a jelek a kijelzön...
  • The FlashBack
    IGEN...
    tisztelem azokat az embereket, akik, ijennel foglakoznaK, MINT A TŰZVÉDELEM, HISZ A SAJÁT ÉLETÜKET TESZIK FEL A MÁSIKÉRT... ami kevés embernek sikerül, de vannak kivételek...
  • Cvd
    A filmben másról volt szó picit. Ott már a film idején (2002 asszem) a "felszabadított" Irakban jött fel a példa hogy az ottani kutakat megszálló amcsi cégek mekkora haszonnal dolgoznak, míg a katonaság védi őket. Egy szimpla civil teherautósofőr is havi 3xxx dollár fizetést kap merthogy veszélyes munkát végez, míg a védelmükre beosztott átlagkatona valami havi 1200 dollárt kap.
  • Cvd
    Ez az egy infó fateromtól származik aki tűzvédelemmel foglalkozik és ismer pár olyat tűzoltót is aki anno volt kint. Ők mesélték neki. Persze elképzelhető némi szinezés a dologban, de alapjában véve valszeg van benne igazság.
    Akit meg érdekel a dolog bővebben annak tudom ajánlani a Kuwait tüzei c. IMAX filmet (DVD-n kapható, de más forrásból is be lehet szerezni, habár nem egyszerű). Már csak a látványért is megéri, elképesztő ahogy mindenfelé csak a lángokat látni ahogy ég a földön szétfolyt olaj, az eget meg teljesen befedi a füst, azt sem látni hogy milyen napszak van.
  • IMYke2.0.0.0
    Sőt, még az amerikai hadsereg - természetesen - külön védelmet is rendelt az oltó csapatok mellé. Erről szó esik a Fahrenheit 911-ben is. [Vagy tán a Kóla, puska, sültkrumpliban?: Mindig keverem ezt a két filmet]
  • The FlashBack
    "A vége felé állítólag rendszeresen körbeadták az infót a tűzoltók egymás között hogy mikor merre melóznak a magyarok, és mentek nézni.:)"
    na.. ez komoly??
  • Cvd
    Plusz még az sem áll meg hogy a Big Wind lett volna az egyetlen ilyen szerkezet, 3-4 másik ország is vitt hasonlót (ugyanúgy sugárhajtóművel nyomták a vizet, vagy volt köztük oltóhabos is, az szívott az utánpótlással), az viszont igaz hogy egyedül a magyar volt igazán használható megoldás. A vége felé állítólag rendszeresen körbeadták az infót a tűzoltók egymás között hogy mikor merre melóznak a magyarok, és mentek nézni.:)
  • Cvd
    Annyit hozzátennék hogy Saddam az olajkutakat Kuwaitban gyújtatta fel, és nem Iraqban. Azt meg nem tartom túl valószínűnek hogy Kuwaitban engedték volna el Sayid-ot iraki katonai ruhában. Nem valószínű hogy még élne.:) Ellenben egy rakás utat építettek az amcsik Kuwaitban a balhé után (a Lost-os út is úgy néz ki mint egy éppen elkészült friss út, nem a víz csillog rajta hanem a melegtől a felszínén folyékonnyá váló aszfalt), mert el kellett érni az olajkutakat, különösen a kutak közelében, ahol orrba-szájba nyomták a vizet, és szabályos kis mocsarakat hoztak létre. Pl. a lent említett magyar Big Wind használata is azért volt nehézkes mert előbb saját utat meg víztározót kellett neki építeni. Mondjuk semmiféle speciális oltóhabot nem használt a víz mellett, és nem is oltott el egyetlen kutat sem magától, a feladata az volt hogy lehűtse annyira a kút környezetét hogy meg lehessen közelíteni.
    Összefoglalva az út, az égő kút a háttérben ésatöbbi teljesen reális, csak nem annyira Irakban hanem a szomszédban. Itt hibáztak egy kicsit.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, nem tudom hány éves vagy, és azt sem, hogy emlékszel-e az Öböl-háborúra, de szeretnélek felhomályosítani:
    A háttérben lángoló olajkutak voltak. Saddam Hussein annak idején, hogy ne kerüljenek a megszálló amerikaiak kezére, több ezer (!) olajkutat gyújtatott fel. Több hónapig égtek! Később, az oltásukhoz magyar egységek segítségét is kérték / kapták akkoriban, és a világon egyedülálló módon, a magyarok kiszuperált MIG-hajtóművekkel nyomták a lángoló kutak szájára a speciális oltóhabbal kevert vizet! A többit a logikádra bízom...
    Természetesen, az egész háttér díszlet és számítógépes animáció volt, ahogy az egész amerikai bázis is, a felette elrepülő helikopterrel [ami még lehetett igazi, ám kétlem, hogy a Lost kedvéért felépítettek egy iraki várost, vagy kiutaztak, hogy valódit rögzítsenek...]
  • mukika
    Spoiler

Észrevettétek kit bámul a fényképen az amcsi katona aki megkérdezi Sayidtól, hogy van családod? :O)))))

Vajon mit jelentenek ezek az ábrák?

Akárki akármit mond, nekem tetszett ez a rész is, meg az előző is. Jó nem mondom voltak benne irtózatosan nagy baromságok, de legalább történt valami...
  • nimfas
    Nekem a betonon az tűnt fel, hogy aszfalt :-)
    Nagyon sötét inkább fekete volt, és vizes!!! Gyanítom arrafelé nem esik túl gyakran ;-) továbbá mikor otthagyták Sayid-ot ahogy állt ott, mintha egy üveglapon állt volna annyira egyenes és fényes volt a felület, rohadtul zavart....
    Egyébként elég uncsi rész volt, bár nem tudom mik voltak azok a hieroglifák a számok helyén mikor lejárt a 108 perc.
  • PyRex
    Naja, de ha ennyire nem tudnak mit kitalálni, akkor tényleg nem lesz belőle 8 évad (még 4 sem :)
  • PyRex
    Húú a sivatagos rész az nagyon computeres lett, annyira látszik, hogy kamu, meg amikor elfogják Sayidot és elrepül a bázis felett egy ehlikopter, na az sem valódi. Eddig most látszott szerintem először szembetűnően olyan jelenet, ami nem valós.
  • PiszkosFred
    ...habár nem voltAM ott sosem és lehet hogy errefelé ilyenek...

kimaradt, így pontos a félreértések elkerülése miatt
  • PiszkosFred
    Az sem volt semmi, hogy a 16éve a szigeten bújkáló Daniellet meg tudta lepni Sayid, fényes nappal, sötét ruhában a szép zöld ritka növényzetben. Jacket is egyre több néző pofozná fel egy péklapáttal. Meg kell nézni majd újra egy-két részt, mert nekem ez a pittyegés túl gyorsan eltelt, és kezdett el szírénázni, mintha több percig pittyegnek a vészjelzés előtt - de lehet rosszul emléxem. Az iraki betonozott nyílegyenes országutat én is megmosolyogtam, habár nem volt ott sosem és lehet hogy errefelé ilyenek ;], de mindenesetre furcsának tűnt. Sawyer és Hurley párosának semmi értelme nem volt, de tényleg. Ennyire fontos hogy Hurley lopja a kosztot? Akkor lenne ennek értelme, ha esetleg talált volna egy másik bunkert, oda beköltözött volna, és azt a kaját enné. De így, túl hosszú volt ez az egész.

Ennek ellenére 45percig kikapcsolt, és várom a következő részt. Sajnos az értelmi képességeimet itt-ott meghaladja hogy kitaláljam, mit is akarnak a készítők most mondani vagy éreztetni vagy egyáltan "ennek mi értelme", de ez már az én bajom...
  • IMYke2.0.0.0
    Mit is akarunk?! A Lost alkotói besöpörték a sorozattal a célul kitűzött bevétel többszörösét, mellé még díjakat, elismeréseket, jelöléseket is, jó ajánlólevelet kaptak a háttérmunkások, a szereplők - aki kezek után még gagyibb műsorokban is résztvehetnek, ők akkor is a "tudod-ő-volt-a-Lost-ban" lesznek...
    Szóval, most már magasról szarhatnak a rajongók fejére, életben tartják a sorozatot, mint egy kamion-gázolt haldoklót a lélegeztető gépen...

• Atipapa
    Ez a S02E14 megint egy irtózatosan semmit mondó szar rész volt, most pedig, hogy olvastam, kint megint leadják a pilot részeket, hááát, erősen elgondolkoztam, hogy ez az egész már a pénzre megy ki...

...Komolyan mondom néha inkább sírni lett volna kedvem, de annyira blőd jelenetek voltak benne. Pl. Annak, hogy Sawyer meg Hurley a fél dzsungelen át üldöznek egy kis békát mi célja volt...Hogy kitöltse az időt?!
    Raádásul a Sayid-os visszaemlékezős rész is milyen tré lett már...ÁÁÁ...persze mikor kivitték a sivatagba, ott meg nyílegyenyes aszfaltozott út a semmiben...LOL:D

Egyedül az tetszett, amikor Locke nem tudta időre beütni a kódot, és aranyos kis pingvinek kezdtek lepörögni, persze utána még beüthette a kódot:D

Ezek az új részek már nem eléggé összerakottak, fogadjunk, hogy majd a S2 végén benyomnak egy jó befejezést(mondjuk erre nem kell fogadni, mert biztos így lesz), úgy mint anno az első évad végén(imho az tényleg jól sikerült), aztán leül megnézni a nép a 3. évadot...

Azt hiszem inkább keresek egy másik sorozatot.
  • ZilogR
    Jahh... Mint a LOST... Anno amikor még jó könyveket is adtak ki, élvezettel tudtam olvasgatni. Most - mert már az NGC "tudományos" csatornán is ez folyik - beszerváltam egy DaVinci kód-ot, hadd művelődjek. Na, az pont ilyen rakás ...., apró kis morzsákból nehezen beinduló sekélyes valami. Néha azt éreztem (és akkor ezzel a mondattal be is lettem skatulyázva mint LOST-ellenes személy, pedig nem!), ha nem lenne a sziget, mint természetes díszlet (ami ugye ócsó és még szép is), akkor ez egy nagy üresjárásos semmiről nem szóló lapos történet lenne. Nincs megtöltve tartalommal, túl sok a "majd meg fog történni". Ugye mindenki legjobb barátja az a személy, aki csak ígéri, hogy majd meglesz a dologgal... Meg kell nézni a "Nikol Kidmen"-es kísértetfilmet a két gyerekkel és a kísértetcselédekkel. Na, az mozi! A spanyolok ösztönösen tudnak ilyet csinálni még. Az amerikaiak rég reklámban és "bámuld minél tovább, te barom"-ban utaznak.

-=ZR=-
  • IMYke2.0.0.0
    Ez összeszedett volt!
  • ZilogR
    Emlékszem, az első RTLKlubos rész elejére 2-3 perc késéssel értem haza és hót' ideg voltam, hogy nem láttam... Aztán kb. az 5. résztől nem követtem - mert 1 hét távlatában nem tudom annyira beleélni magam, másrészt annyira vontatott és (kezdetben) nem összefüggő utalások vannak, melyek élvezhetetlenné teszik a kb. 45 perces kis epizódokat - nem beszélve a levegőben lógó befejezetlen jelenetekről (abszolút kivülállóként kezdetben arra gyanakodtam, hogy a kissrácnak van olyan képessége, hogy az egészet "elképzelteti" a többiekkel - tekintve, h. mit keresnek "jegesmedvék" egy trópusi szigeten, ráadásul pont ilyen képregényt olvasott, és a visszaemlékezésében is effélét csinált egy madárral).

Az ilyen sorozatokat természetesen úgy kell vetíteni, hogy csinálnak neki egy TV csatornát, elkezdik egyik nap emberi időben (főműsoridőben) az elejétől és a nap végéig egyhuzamba' - hadd szóljon. És másnap folytatni 1 résszel eltolva (tehát a 2-tól az n+1-ig) és így is ki fog tartani jóideig, aki meg meg akarja nézni, lesz rá ideje bőven. Persze az a legjobb, ha valahonnan letöltöd, kipakolod egy memókártyára vmilyen még élvezhető felbontásban és egy kis Palm-on végignézed az egészet miközben a büdös városban zötykölődsz.

Ami érdekelne: Vhonnan le lehet szedni a sztorit? Nem a film érdekel, úgysincs annyi időm, hogy végigüljem - bár szívesen megtenném - csak az érdekel, hogy egy véletlenül bekapcsolt mikrosütő van a földben, vagy az egészet Pamela álmodja és nem is halt meg Bobby, vagy egy meteoron utaznak igazából és az Orion övén játszódik a sztori, vagy mittudom én, csak ne lenne ilyen csigalassú...

Egyébként ez olyan, mint a Twin Peaks? Anno 8 részt vetített a királyi TV, majd amikor vége lett májusban, akkor jelentették be, hogy nincs ám vége, mert van még pontosan 22 rész, amit majd augusztustól fognak vetíteni... És amikor azt végigültem és még a Twin Peaks Tűz jöjj velem-et is megnéztem a moziban vagy kétszer, akkor is David Lynch életrajzokat meg interjúkat kellett hozzáolvasnom, hogy úgy ahogy felfogjak belőle valamit...

-=ZR=-
  • rágógumi
    végre hogy végevn má..
  • koppim
    http://www.hosszupuska.freeweb.hu/

Itt fent van
  • Láma!
    pontosan hol?
  • Roll
    Most raktam ki retekre az új feliratot!
  • koppim
    Dinamitnál én se látok semmit.
    Szerintem azért robbant fel mert elég hirtelen tartotta fel.
  • koppim
    Lost FULL Sezon 1 ..::: RMVB :::..

Ezt keresd
  • koppim
    http://www.xsharex.info

Legalább is az 1 es epizód összes része.

Movie alatt a TV sectionnél keresd.

• Csacsi
    SPOILER

Jaja....elég nagy szívatás folyik a készítők részéről. Nekem sem tetszik már ez a hozzáállás. megtudjuk, mi lesz, ha nem nyomják meg a gombot. Hát persze, hogy nem.

Most megint 1 hét szünet, aztán lemerem fogadni, hogy egy teljesen mással folgalkozó unalmas rész lesz.

Lassan abba fogom hagyni a sorozatot.
  • magus
    nagyon nem akarnak eldurvulni a keszitok, pedig mar nagyon ideje lenne, ez, hogy beharangozzak, hogy durva dolgok fognak tortenni, aztan semmi nem mukodik mar egy jo par resz ota. most is, egyszeruen idegesit, hogy nem kinozta meg rendesen, igy em jut senki egyrol a kettore
  • magus
    kiszivhatjak a vererest mar komolyan, nem ertem miert csinaljak

meg ugy altalaban, megint MAJDNEM tortent valami, de vegul semmi, a kov reszben gondolom megint semmi sem szolni arrol, hogy mi lett ezzel az emberrel akit elkaptak. Es azt sem ertem, hogy miert nem kinozta meg. Elkezdte utni, na bumm
  • rexa
    Nem lehet tudni...